10 Февруари, 2011 09:34 8 172 18

Нова "наточена" версия на Dodge Charger

  • dodge charger

Dodge официално представи най-мощната модификация на рестайлинг версията на модела Charger. Тя е традиционно обозначена, като SRT-8 и външно се отличава от стандартния автомобил с нова предна броня, увеличен размер на въздухозаборниците, значително по "мускулест" преден капак и нов заден спойлер. Освен това по външността на автомобила се набиват на очи и авангардните 20-цолови лети алуминиеви джанти.

Наточеното изпълнение Dodge Charger SRT-8 разполага с 6.4-литров осемцилиндров двигател HEMI с мощност 465 к.с. Моторът работи съвместно с петстепенна автоматична скоростна кутия, чиито предавки могат да се превключват и ръчно от волана. По данни на производителя ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4 секунди, а драг-дистанцията от 400 метра Charger SRT-8 изминава за 12 секунди.

Максималната скорост на автомобила е 280 км/ч и заради нея е модернизирана и кормилната уредба. Освен това са монтирани нова изпускателна система и доста по-мощни спирачни апарати Brembo. Те притискат дискове с размер 360 мм отпред, а задните са 350 милиметрови. Окачването на Dodge Charger SRT-8 е адаптивно, което позволява оптимизация на настройките при движение с висока скорост.

Шасито е способно автоматично да се приспособява към различните пътни ситуации, като електроника изчислява скоростта на движение, ъгъл на завоя, силата с която се натискат педалите на тазта и спирачките. Страничното ускорение и завъртането на волана също се отчитат от иновационния електронен блок, който предава цялата информация на елементите на шасито и те се нагаждат оптимално.

Водачът може да избира два режима на работа на окачването - автоматичен или спортен, като за последния данните са предварително зададени в компютъра.

Производството на Dodge Charger SRT-8 ще бъде съсредоточено в Канада, а лансирането му в дилърската мрежа зад Океана ще стане в най-скоро време. За сега от компанията не казват на каква цена ще се продава най-напомпаният Dodge Charger.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Daniel

    31 1 Отговор
    ma6ina :))))
  • 2 Tschwor

    27 1 Отговор
    Зла гад! :)
  • 3 tet

    22 4 Отговор
    Хубава спортна кола само, че не е моя. :)
  • 4 Дошо

    15 14 Отговор
    Бих предпочел Нисан ГТР обаче неможе да се отрече, че това е истински звяр и вероятно е доста качествена машина.
  • 5 Niko

    22 1 Отговор
    Хубав фейслифт.Едно американско чудовище,въпреки че според мен са прекалили с предната броня.
  • 6 ММА

    2 20 Отговор
    СЪРКОФАГ

    Коментиран от #9

  • 7 dancho.

    16 2 Отговор
    super e
  • 8 111

    18 3 Отговор
    ето това е спортно купе с 4 врати - европейците могат само да се учат, обаче никога няма да направят нещо такова. Вика му се чар...
  • 9 Бойчо

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "ММА":

    А вие, господине...сте идиот :)
  • 10 мечтииии

    24 1 Отговор
    Страхотия и сигурно в САЩ ще струва колкото най тъпия гоуф в европа
  • 11 viks

    2 11 Отговор
    krasavec, ama prili4a na lancer v mucunata :)
  • 12 STEFAN

    13 3 Отговор
    AMERICAN MUSCLE
  • 13 ssteiss

    9 4 Отговор
    American muscle neznaqt kvo e ikonomiq vsi4ko e nad 300 konq ili 4000 kubika

    Коментиран от #14

  • 14 Mao

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "ssteiss":

    Za kakvo im e da znaqt ? Da ne jiveqt v BG na takiva ceni za benzin i zaplati ? USA sa 100 veka pred BG .
  • 15 mdaa

    8 1 Отговор
    Криза ли ? Ох на батко ! Не казвали още колко ще струва ... Ами не повече от 40 000 долара ще струва . Колкото един тъп пасат в европа ще струва . Четири места , багажник ,0-100 за 4 сек. и 280 максимална . Айде плюите сега , разбирачи такива...
  • 16 e qko e

    1 3 Отговор
    Qka e kolata,ama v bg s toq danuk luks i puti6tata ni kade 6te go kara6

    Коментиран от #18

  • 17 user

    3 0 Отговор
    Много добре, цената е прекрасна и това, което получаваш за тези пари е нереално много в сравнение с Европейските коли ! Категорично бих си купил такава кола - 465 к.с. не са малко, в Европа за да си купиш кола с тези характеристики ще се изръсиш поне 3 пъти повече !
  • 18 ddinchev

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "e qko e":

    За пътищата си прав. Но хората, които могат да си позволят какъвто и да е нов 465кс автомобил и разходите по поддръжката му не ги интересува колко е данък лукс, не мислиш ли?