10 Февруари, 2011 11:16 2 050 4

V6 мега звяр от Чехия

Забравете за германците, италианците или японците. Компания от Чехия съвсем скоро може да започне производство на мотоциклети V6 с 240 кн.с.!

Не знаем какво пият чехите, но със сигурност е много поразително! Още през 2004-та, Мирослав Фелгр каза, че иска да създаде мотор, който е снабден с огромен двигател. След това той започна съвместна работа с инженера Олдрих Крюц, за да може наистина двигателят да се появи на бял свят. Дойде 2008 година и Крюц бе готов със задвижващото чудовище, което се оказа с работен обем от 2442 куб.см., с водно охлаждане, V6 на 90о , а максималната мощност е 240 кн.с. и повече от 200Nm въртящ момент. Разходът на гориво е 12-16 л/км– което никак не е зле за най-големия и мощен двигател за мотоциклет в целия свят.

Проектът за този мотор е подкрепен от Министерството на промишлеността и търговията на Чехия. С тяхна помощ FGR покани дизайнери, за да създадат машината, в която ще бъде положен гореспоменатият V6 двигател. Според информация от компанията, повече от 45 човека изявили желание да дизайнерстват в състезание, за да спечелят честта да бъдат създатели на огромното чудовище. Победител е Станислав Хануш, който е и творецът зад прототипния мотор, който виждаме на снимките.

FGR тества прототипа на Midalu 2500 V6 в продължение на година и обявиха, че ще продължат да финансират проекта (да се надяваме и скоро да бъде готов) като ще бъде пусната лимитирана серия. 240 кн.с., V6 двигател и то от Чехия? О, да!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро

    2 1 Отговор
    Интересен разход - "Разходът на гориво е 12-16 км./л."
  • 2 жоро

    5 0 Отговор
    240кс. от 2500кб. не е чак толкова впечатляващо - 96кс. от литър обем. Иначе въртящият момент със сигурност ще е впечатляващ, но как ще бъде предаден на асвалта е по интересния въпрос. На кратко няма тоя мотор едвали ще впечатли с други освен голям двигател. И все пак евала на чехите.
  • 3 zaraza

    3 0 Отговор
    Na dumi mn dobre....!
    No,haide da is4akame da vidim ma6inata na putq i togava da vyzklicavame-"O,da!"
  • 4 ducati

    2 1 Отговор
    bravo na 4ehite,udariha v zemiata i italiancite,i japoncite,i germancite,za purvi opit,napravo vurha