Last news in Fakti

12 Април, 2011 07:50 977 4

Moto GP: Етапът в Япония може да се проведе в Турция

По неофициална информация Гран - при на Япония, което заради земетресението и последвалото го цунами бе преместено от 24 март за 2 октомври, може да не се състои изобщо.

Пистата в Мотеги, където трябваше да се проведе Гран При Япония, се намира на средата на пътя между Токио и пострадалата атомна електроцентрала Фукушима. Проблемите с високите нива на радиация около АЕЦ-а, както и изтичането на радиоактивни води все още не са решени.
По предварителни и непотвърдени данни, вместо на пистата Мотеги петнадесетият етап от световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP 2011, може да се състои на турската писта Истанбул парк /Istanbul Park/.
Истанбул парк се намира в Турция, на около час път от летище Ататюрк в Истанбул. Инженера на трасето е известния немски архитект Херман Тилке. Пистата е открита през август 2005г. Дължината на трасето е 5340м, с 14 завоя. Капацитета му е 130 000 зрители с паркинг за 12 000 автомобила.
През 2005г. в истанбулския етап на шампионата първи бе Марко Меландри с Honda, втори Роси с мотоциклет Yamaha, а трети Ники Хейдън отново с Honda. През 2006г. носител на голямата награда на Турция отново бе Меландри, трети отново Хейдън, а на втора позиция Кейси Стоунър, Роси четвърти. През 2007г. първи бе Стоунър, на второ място бе Тони Елиас с Honda, трети Лорис Капироси с Ducati, Меландри пети, Хейдън седми, а Валентино Роси чак на десета позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Димитров

    2 0 Отговор
    Супер , бил съм на GP в Турция и съм очарован. Невероятна писта с много добър изглед към нея подщи от всяко място.
    PS. Носете си дебели дрехи и слънцезащитен крем. Температурите са от –5 до +40C.
  • 2 Любо

    2 0 Отговор
    Мдаааа, и аз бях там, наистина беше невероятно изживяване. И внимавайте ако спите на палатка пред пистата. Жандармерията не дава.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.