4 Май, 2011 11:19 19 553 41

Предпремиера за автомобилите от Ловеч

  • литекс моторс-
  • great wall-
  • voleex-
  • hover-
  • steed

Част от автомобилите, които компанията "Литекс Моторс" ще произвежда край Ловеч, бяха представени предпремиерно на провелия се през почивните дни Първи кръг на Български шампионат на затворен маршрут във Велико Търново. Моделите Hover и Steed на китайската марка Great Wall бяха използвани за официални автомобили на състезанието.

Двете возила предизвикаха сериозен интерес сред публиката. Екип на "Литекс Моторс" запозна желаещите да получат повече информация с техническите параметри и възможности на Hover и Steed. Част от публиката имаше и възможност да изпробва колите по трасето на пистата.

През есента на 2009 г. "Литекс Моторс" и най-големият частен китайски автомобилостроител Great Wall Motors подписаха договор за сътрудничество. По-късно стартира изграждането на завод за производство на китайските коли у нас. Строежът на завода на компанията е в напреднал стадий и се очаква да започне производство през втората половина на 2011 година.

Край Ловеч ще се произвеждат малолитражката Voleex, високопроходимият Hover и пикапът с единична и двойна кабина Steed.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gan4u

    90 1 Отговор
    Нека има родно производство пък макар и под китайска шапка, въпросът е да има заетост на няколко стотин човека в някакво производство за да се подобри финанцовия климат в даден град. В България трудно чужди инвеститори пробиват, защото ония 260-тимата искат парса и за тях и се толерират само неизгодни оферти като веригите магазини например, които само изсмукват капитали навън, а са наели 200-300 човека в цялата страна и им дават по 300 лева.....Производството се ориентира в Румъния, явно там бизнес климата е по-читав.....Ама нали и следващите, които изберем ще са същите продажници, защото служат на едни 'по-висши' цели така ще е.....искат да няма местна земеделска продукция, да няма никакво местно производставо, да сме затъпяващи, да сме болнави, да сме с чипове в ръцете и да нямаме спестявания......хайде, че се разпалих хубав ден!!!!!!!
  • 2 111

    31 0 Отговор
    Няма ли да напишете на какви цени ще се продават, ще има ли по-дълги и изгодни лизинги за такива като нас, откъснати.Изцяло да подкрепям,gan4u, много вярни приказки.
  • 3 rumpi

    35 1 Отговор
    БРАВО . МОДЕЛА НА ДЖИПКАТА СЕ ЗАСИЧАТ ЧЕСТО ИЗ СОФИЯ . ИЗГЛЕЖДА МНОГО ПРИЛИЧНО
  • 4 DDT

    12 6 Отговор
    По-късно стартира изграждането на завод за производство на кутийските коли у нас.

    E не са баш кутийки, изглеждат сносно.
  • 5 lmc

    8 30 Отговор
    Един приятел им е в маркетинговия отдел на тия. Отиде до македония да договарят нещо за тамошния шоурум и при паркиране подпря една кофа. На следващия ден имаше ръжда!
  • 6 User Anonymous

    26 2 Отговор
    Изглеждат прилично. Дано добавят в производствената гама и някое возило среден клас, че едно дамско и две селски возила не покриват нуждите на нуждаещите се автомобилисти.
  • 7 Коко

    7 20 Отговор
    ..."кутийските коли у нас" -mnого добра метафора! :))
  • 8 Deo88

    4 19 Отговор
    Има много детайли които можеха да бъдат променени по сивия автомобил ...
  • 9 kusoagaki

    36 1 Отговор
    Браво най-накрая нещо да се прави и в България и много успехи за фирмата :)
  • 10 shelby

    48 0 Отговор
    Още поне 5 завода за коли да се построят в България !
  • 11 Шин Монг Чой

    33 1 Отговор
    Сега да му мислят европейските автомобилни производители ! Китай най- после вкараха и собствени автомобилни марки . Цените е ясно какви ще са - китайски ! Дали една част от пазара няма да предпочете такива коли както Рено направи чрез Дачия ? Ще падат цени ми се струва !? Конкуренцията стана безжалостна и вълка влезе в кошарата ! Вие как мислите?

    Коментиран от #14

  • 12 vaZko

    28 1 Отговор
    Браво! И България заслужава да има автомобилостроене макар и на китайска марка. Но нали знаете че този прогрес не се е случил с подкрепата на държавата, а с тази на Гриша Ганчев и той "докара" китайските Great Wall. Иначе на снимка и двата модела са добри дано и реално да са такива.
  • 13 доцента

    26 1 Отговор
    Браво,нека да има и българско производство.Нека завода повлече крак и на други автопроизводители да строят в България
  • 14 Дошо

    25 4 Отговор

    До коментар #11 от "Шин Монг Чой":

    Аз лично мисля, че това е логичен изход.Много си прав.С намесата на Китай е много вероятно дори реномирани производители да се замислят за гигантските надценки на продуктите си.

    Коментиран от #15

  • 15 Vladi

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Дошо":

    Dano da si prav 4e da moje da se vidim i nie niakoi den v nova kola pa bila tia dachia ili made in china.
  • 16 Rock

    17 1 Отговор
    И от мен едно браво. Дано обаче в бъдеще време започнем не само да ги сглобяваме а и да произвеждаме компоненти за автомобили в което се съмнявам, но дано. А и повече хора да могат да си позволят да си купят нов автомобил. Айде със здраве. :)
  • 17 Близо до Ловеч

    17 2 Отговор
    Дизайна е на предишен модел на Исузу
    Мотора е на Митсубиши
    Джипа се сглобява в Русия отдавна и се внася отдавна от вносител на руски коли в България
    atlantikmotors.cars.bg
    Цените са добри и сигурно ще са още по-добри за нашето производство
    Успех пожелаваме на начинанието!!
  • 18 BatBoiko BatMobila

    27 0 Отговор
    Бравооооо и тове е нещо... все пак се тръгва от някъде :)
  • 19 Геш

    9 1 Отговор
    дайте някакви цени
  • 20 asd

    18 2 Отговор
    чудесно! поздравления! на мен лично много ми харесва името на марката :) много е яко, и дизайна на пикапа и джипа е супер :) имат даже американска нотка в дизайна си :) прилични коли ще произдеждаме, доскоро както "завиждахме" на Румъния че били по добре, да ви кажа тия джипове са доста по яки от моделите на Dacia :D така мисля аз :) успех
  • 21 4x4

    13 4 Отговор
    FORZA ЛОВЕЧ.... Само така!
  • 22 ahaha

    16 1 Отговор
    Designa e na Mazda ;) ina4e bravo ,neka se stroiat koli ili kakvoto i da e, daje pe4ki i iutii za gladene da praim pak biva to prosto ni6to nese pravi tuk!
  • 23 velislav

    20 1 Отговор
    Браво! Сивото си е чиста Мазда. Дано правителството обърне внимание на това, което се прави в Ловеч и да спре да се занимава с междуличностни интриги. Автомобилостроенето трябва да е държавна политика. То води след себе си развитие и в други области. Дано имат мозък да го разберат онези костюми горе.
  • 24 стефан ангелов

    24 5 Отговор
    Мога да открехна за цени, че джипа ще е 40хиляди лева с всички екстри това го четох в авто-мото. Аз бих ги дал за Български автомобил. Пикапа не ми харесва, честно казано но това си е работна кола. докато другия джип е хубав. Той ще е с кожа двд голяма навигация парктроник камера за задно, а бе доста неща който си ги има в модерните джипове. ЕВАЛА ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕБЪДЕ! Ще бъда горд ако мога да стана собственик на токова возило излизам често из Европа и ще мога с гордост да показвам колата си !

    Коментиран от #33

  • 25 Анонимен

    27 1 Отговор
    Една хубава новина да прочета за последните няколко седмици!!! Дано заводът да има бъдеще и лека-полека нещата да потръгнат в положителна насока!
  • 26 jikata

    19 1 Отговор
    даи боже -и производство в БГ да има наи сетне ако и цени4ките са като за българи --- (както ромънците с да4ия )ЩЕ ЗЕМЕ НАИ СЕТНЕ ОБИКНОВЕНИЯ РАБОТЕЩ БЪЛГАРИН (800, --- 1500Л ЗАПЛАТА ) ДА СЕ РАДВА НА НОВО, С ИДЕЯТА ЗА ЕВТИНО ПОДЪРЖАНЕ С ОГЛЕД 4Е СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ТУКА НАСЛУКА И КЪСМЕТ НА МАРКАТА

    Коментиран от #27

  • 27 az si znam

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "jikata":

    За съжаление обикновенните работници ще взимат 400лева
  • 28 7

    7 14 Отговор
    Скоро този завод ще бъде затворен,понеже тези коли няма да намерят пазар другаде,освен в България,а всеки ще избере да даде парите си за няколкогодишна запазена,сериозна кола,вместо за китайски боклук,при това правен в България.
  • 29 bg

    8 1 Отговор
    Евала на Гришата, той ще направи това, което и Тато не можа
  • 30 Центрино

    20 21 Отговор

    Китай тепърва започва да МАЧКА ! И така хубаво ще изкопира всички модели (факт в/у който дори в и момента се действа), и така готино ще ги вкара на половин цена, че да те видим тогава теб уминико - бе-ем-ве-нце за 50 хилки или ще купиш, ако на пазара има същата (ако не по-хубава) кола, със същите параметри ... за 20 хил ? М? Буклук ще казва на Китайска стока? От циганските магазини по 1 лев ли съдищ за Китай? А? Или жлъчната инерция спрямо нещо далчено и неизследвано? Хората отдавна ходиха в космоса, направиха първия в света МАГ-ЛЕВ транспорт, с най-точните магнитни релси (само 1мм отклонение на 30км!) и са вторите в света по покупки на луксозни стоки(след Япония)... Това ли пожелаваш на китайците? Да им се скапе икономиката? Ха! НА ПУК НА ТАКИВА КАТО ТЕБ - ХОРАТА ЩЕ ПРЕБЪДАТ ! И ДАЙ БОЖЕ ПО-СКОРО, ЧЕ ОТ ТОЯ ЗАПАДНАЛ ЗАПАДЕН МОДЕЛ, НИ СЕ ЕБ* МАЙКАТА !!! Да идват тук и да плъзват по целия свят Източните народи с техните хилядолетни Културни Ценности ! Че с тия йезуитски смахнати, нагли, лакоми, БЕЗСРАМНИЦИ от запад, направо не е за мислене какво може да се случи ако още малко се задържат на власт! Да пази Господ !
    О, за малко да забравя. Като те е яд и страх - ами поне си мълчи бе. И знаеш ли защо си в невидение? Щото не четеш. за твое инфо - КИТАЙ И ЯПОНИЯ ДЪРЖАТ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА САЩ!!! Честитка! Ха сега чупи пръсти и се надявай малоумните янки да направят каквото и да е! Какво ? За германците ли се сети? Хаха... Не ставай смешен молим ти са! Срещу Китай да бягат не могат да ги стигнат - НИКОГА !!! явно не можеш да си представиш мощта на 1 200 000 000 души ! Нали? Някак голяма ти иде тая цифричка? Те толкоз ракия не можеш да я разпределиш в чаши! Леле колко болен народ имало...

    Коментиран от #36, #37, #38

  • 31 a

    7 0 Отговор
    bih si kupil pikapa
  • 32 джипарата

    10 7 Отговор
    40 000 лв за джипа?!
    Ехее, че то без пари бе...Китайска кошница сглобена в България за 40 бона:)))))Хората ще се избият да ги купуват с тия огромни заплати, да не говорим, че тия "джипове" за забранени за износ в Западна европа, следователно стават само за маймуни, като нас.
  • 33 Дошо

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "стефан ангелов":

    Колега май моторите ще са на Нисан, ти знаеш ли нещо по въпроса?
  • 34 Смешника

    2 0 Отговор
    Според мен актуални са пикапа и малолитражката! Високопроходимия НОVЕR няма да се купува, защото този тип коли минават за луксозни и се купуват от по-богати хора, които все пак търсят по-маркови изпълнения. Аз обаче се заинтересувах от пикапа! Особено ако данъците му са приемливи, веднага ще си капя един за проба!
  • 35 alex

    3 1 Отговор
    e pone lovech e s tendenciq da jivne zashtoto sega e kato golqmo selo
  • 36 Пловдив

    13 3 Отговор

    До коментар #30 от "Центрино":

    Боклук се пише,не буклук,както и да е. Всички институти по автомобилната безопасност са категорични,че китайските коли са ковчези,щом "боклуци" се вижда силна дума на някого. И това не е измислица,има си видео и в youtube,където китайските возила се смачкват като козунаци и по мнението на експертите не покриват и половин звезда. Неслучайно китайците карат коли от световни марки,а своята продукция я пробутват на балъци като нас. Но - всеки си има глава,честито на печелившите,както се казва.
  • 37 нежълт

    15 1 Отговор

    До коментар #30 от "Центрино":

    Като чета емоционалния ти изблик се чудя какво ти е и какъв ти е интереса да доминират жълтите. Нашите стоки и технологии са много по-добри, но други са причините за да не се реализираме, а и такива като теб спомагат за това. Много, много по-качествени наши производители на стоки бяха съсипани или се гърчат от жълтия внос. Китайската автотехнология е примитивна и малкото което имат е откраднато и изкопирано. Това важи и за всичко останало, не само за колите. Поинтересувай се откъде и как им идват „постиженията”. Жалко че в БГ не се хвана някоя доказана марка да прави нещо подходящо. Хубава статистика си дръпнал за „великата страна”, но гледаш нещата от една страна само. Като изключим традиционните им билкови продукти (чай примерно) аз на качествена китайска стока не съм попадал. Но на дървета - всеки ден. Говоря за чисто техен продукт (технология и производство), а не за Сони или многото други марки на които цялата технология е западна или източна (отвъд китайския изток), а в Китай е изнесено само производството. Няма да мога да си спомня всичко с щемпела Made in China което ми се разпадна в ръцете - от дрехи и обувки до техника и инструменти. И най-страшното е че за някои неща вече няма алтернатива на пазара - всичко е жълто. При абсолютно всяка възможност ги избягвам и не съжалявам после!!!!! А ти си храни жълтата икономика, явно имаш някакъв интерес. Който им вярва и ги харесва да си ги купува - успех!
  • 38 4x4

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Центрино":

    Я повтори т'ва за външнийо дълг щото не го разбрах. Може ли да упътиш и към източник на информация, че най-искрено се интересувам. Предварително благодаря
  • 39 olo

    1 2 Отговор
    В България само цв. бориславова има право да прави производство, не знаеш ли. Цял кабинет и правителство е впрегнат за защита на нейните икономически интереси ..
  • 40 pleven

    3 0 Отговор
    БРАВО! ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА СТАНЕМ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА АВТОМОБИЛИ - ДОРИ ПЪК БИЛО И КИТАЙСКИ МАРКИ! НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕ МОЖЕ УТРЕШНИЯ ДЕН ПЪК НЯКОЙ ЯПОНСКА МАРКА АВТОМОБИЛИ ДА ПРАВИМ В БЪЛГАРИЯ И ПО-ТОЗИ НАЧИН ЩЕ НАВАКСАМЕ ПРОПУСНАТАТО ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ ПРОИЗВОДСТВО! УСПЕХ НА ВСИЧКИ РЕШИЛИ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ В БЪЛГАРИЯ !!!
    - ПОВЕЧЕ РАБОТНИ МЕСТА - ПО СИЛНА ИКОНОМИЧЕСКИ ДЪРЖАВА!
  • 41 pan4o1978

    1 0 Отговор
    40 000 lv za tezi avtomobili na tozi etap sa mnpgo kinti