Last news in Fakti

10 Май, 2011 09:42 1 694 2

Зорница Тодорова спечели престижното рали Тунис

Българката Зорница Тодорова с КТМ спечели в клас "АТV-Ендуро Къп" престижното Рали Тунис, което е кръг от Световния Рали-Рейд Шампионат. 

Втори се класира съотборникът й Тодор Христов, с когото Тодорова ще се състезава и в престижната надпревара Рали Дакар 2012.

Двамата доминираха в класа си след третия етап на надпреварата и запазиха първите две места пред основния им конкурент Паскал Делеск. И за двамата това е първо участие на африканския континент и състезание в тежките дюни на Сахара.

Двамата преминаха през 1500-километрово трасе в дюните, като в първия ден технически проблеми спряха бързото темпо, което бяха наложили до средата на етапа. Заради силни пясъчни бури организаторите отмениха втория етап, като за компенсация в третия ден трасето беше изцяло в дюните в продължение на 300 км. Тук и двамата се справиха отлично с трудната навигация и успяха да преминат успешно през всичките 35 контролни точки. След този етап нашите си осигуриха комфортна преднина до края на състезанието и допуснаха разместване в тройката.

В последния скоростен етап от 120 километра Зорница Тодорова се наложи над Христов с 3 минути и грабна първото място, а конкурента им Паскал Делеск се класира трети на един час разлика от Христов. В генералното класиране, заедно с мотоциклетистите, те са на осмо и девето място.

Участието и на двамата е в програмата им за подготовка за Рали Дакар 2012, където Зорница ще бъде първата българка участничка в тежката надпревара в тандем с Тодор Христов. Следващото им участие е в Египет - трети кръг от Световния Шампионат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DoBo

    3 1 Отговор
    Браво продължавайте все така!
  • 2 Crusible

    2 1 Отговор
    Браво! Страхотен, двоен успех :)! Догодина и Дакар :)