Last news in Fakti

12 Май, 2011 11:56 968 0

„ATV Challenge Cup 2011″ Троян 14-15 май

За четвърта година най-доброто състезание за четириколки отново ще събере най-добрите пилоти от България и Европа. Домакин е добре познатия клуб „4х4 Адвенчър“ и уникалния полигон в село Дълбок Дол. През тази година шампионата е частен и няма да има нужда от лицензи, а само застраховки. Има промяна в регламента относно класове, такси за участие и стартиране.

Предварителна програма и часови график

Петък 15 април
15:00 – 18:00 – регистрация и записвания

Събота 16 април
8:30 – 11:00 – регистрация и технически преглед
11:00 – 11:30 – I манш класове „MINI JUNIOR“ & JUNIOR“
11:30 – 12:15 – I манш клас „ХОБИ“с опознавателна обиколка
12:30 – 13:45 – I манш клас „EXPERT“ с опознавателна обиколка
14:00 – 14:30 – II манш клас „ХОБИ“
14:45 – 15:45 – II манш клас „EXPERT“
16:30 – брифинг

Неделя 17 април
10:00 – 10:30 – Warm up (подгряващи обиколки)
10:30 – 11:00 – старт на класовете „MINI JUNIOR“ & „JUNIOR“
11:30 – 12:00 – официално откриване
12:15 – 12:45 – старт клас „ХОБИ“
13:00 – 14:00 – старт клас „EXPERT“
14:30 – награждаване и откриване на атv сезон 2011

І. ОБЩИ УСЛОВИЯ
ATV Challenge Cup Bulgaria 2011 е шампионат за четириколесни машини (ATV и QUAD), който ще се проведе в 2 (ДВА) кръга. ОРГАНИЗАТОР на шампионата е спортен клуб „4х4 Адвенчър” Троян.

ATV Challenge Cup Bulgaria 2011 се ръководи от настоящия регламент и от всички решения на Съдийската комисия, влезли в сила по време на състезанието.

ATV Challenge Cup Bulgaria 2011 се провежда на затворено трасе, като движението се извършва между ленти, без навигация! В трасето има изкуствени и естествени препятствия, като целта е преминаването им за най-кратко време.

ІІ. РЕГИСТРАЦИЯ И ТАКСА УЧАСТИЕ
Всички желаещи попълват заявка за участие и декларация в електронен вид и при пристигането си подписват саморъчно документите. Заявки се приемат до 15 дни преди провеждането на състезанието.
Таксите за участие се заплащат по банков път по сметка на клуба организатор !

Участниците в „АТV Challenge Cup 2010″ могат да запазят състезателните си номера в началото на годината.Всички състезатели са длъжни да има поставени номера върху машините.При записването си състезателите получават фланелка с номер и име на пилота в зависимост от реда на подаване на заявката.

Участниците задължително стартират с предоставената фланелка през всички състезателни дни!

Такси участие:
50 лева (25 EUR) за участници в класовете „EXPERT“ и „HOBI“. Таксата включва: състезателни права, състезателна фланелка, медицинско осигуряване по време на състезанието.
30 лева (15 EUR) за класовете Mini Junior, Juniorи Жени. Таксата включва състезателни права, състезателна фланелка, медицинско осигуряване по време на състезанието.

Таксата за участие се заплаща по банков път в срок до 15 дни преди състезанието.
В своята заявка всеки състезател посочва броя и имената на механиците, които имат право на достъп до pitstop зоната. Механици, които не са предварително заявени, няма да получават достъп до pitstop зоната.
За приета се счита заявката, за която са получени всички налични документи (заявка и декларация), както и потвърждение за извършено плащане.

ІІІ. КЛАСОВЕ
Състезателите се разделят в няколко класа в зависимост от задвижването на машините, пол и възраст на състезателите.

Клас Mini Junior – участници на възраст до 10 години. Няма ограничения за задвижването на състезателните машини.
Клас Junior – участници на възраст от 10 до 14 години. Няма ограничения за задвижването на състезателните машини. При желание на състезателя от клас „Junior“ и разрешение от Организатора е възможно стартиране в клас „2WD“ или „4WD“.
Клас Жени – Няма ограничения за задвижването на състезателните машини.
Клас „HOBI“ – за любители и начинаещи без ограничение в кубатурата и задвижването на машините.
Клас „EXPERT“– машини със задвижване на задния мост и  машини със задвижване на четирите колела без ограничение в кубатурата.

 

При по-малко от трима състезатели в някой от класовете, не се присъждат точки и не се прави награждаване. Класовете Mini Junior, Junior и ЖЕНИ стартират в една серия по едно и също трасе.
В клас „ЕКСПЕРТ“ МАШИНИТЕ с 2WD и 4WD стартират в една серия по едно и също трасе, но получават отделно класиране при наличие на поне трима състезатели в клас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА