Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 13:47 4 143 7

Cupra Formentor VZ5 дебютира с 390 конски сили

  • cupra-
  • formentor-
  • audi-
  • rs

Най-мощният модел на марката чества нейната трета годишнина

Cupra Formentor VZ5 дебютира с 390 конски сили - 1
Снимки:Cupra

За да отпразнува три годишнината си, Cupra пусна на пазара най-мощният си модел на пазара – Formentor VZ5. За разлика от стандартния модел, VZ5 се отличава с по-голям двигател, екстериорни промени, както и такива по окачването.

Под капака на специалната Cupra можем да намерим 2.5-литров бензинов петак, взет от RS моделите на Audi с намалена до 390 конски сили мощност и максимален въртящ момент от 480 нютон метра. Задвижването е 4х4, а скоростната кутия е 7-степенна с двоен съединител. Ускорението на кросоувъра до 100км/ч отнема 4.2 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250км/ч.

За разлика от стандартния Formentor, юбилейната версия предлага различен преден капак, по-големи отвори за въздух в предната броня, както и различни карбонови добавки на предната и задната броня. Задницата се отличава и с накрайниците на ауспусите, които са разположени по два един над друг от двете страни на дифузьора.

Промени има и по окачването на VZ5, то е с 10мм по-ниско, а адаптивни амортисьори предлагат 15 различни опции за твърдост. Подобрения има и при спирачките, които са на марката Akebono, същата която се грижи за спирането и при McLaren, a пред тях откриваме 20-цолови джанти с дизайн, запазен само за юбилейния модел.

Интериорът се различава със кожени спортни седалки, отново ексклузивни само за този модел, които могат да се поръчат в синьо или черно, а кафеви елементи от напа кожа са допълнителна екстра за черния салон. Системи като адаптивен круиз контрол, система за следене на лентите, разпознаване на пътните знаци и аварийно спиране са налични серийно, а 12-инчов дисплей над таблото осигурява свързаност с Android Auto и Apple CarPlay без нужда от доплащане.

Cupra Formentor VZ5 ще бъде произведена в тираж от 7 000 броя, а повече информация относно цените ще станат ясни към края на лятото, когато моделът ще бъде официално пуснат в продажба.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Onzi

    8 6 Отговор
    Супер, ама отзад мяза на Кия :/
  • 2 viki

    18 0 Отговор
    Евала - да изкараш 5 цл. 390 коня напълно нов модел юни 2021 г. в Евро съюза и да няма хибриден тракт и да отговаря на Евро 6 д темр е огромно постижение.
  • 3 сектант

    16 2 Отговор
    чувството когато някакъв си сеат е по-интересна, нескучна и красива кола от 99% от колите във ваг групата хахаха тия сами се прецакаха
  • 4 оня с коня

    3 4 Отговор
    Изкарването на такава Мощност от 2,5 л Двигател става изключително с Увеличаване на Степента на сгъстяване в Цилиндрите.Което за мен е Рисков елемент и влияе Директно върху Продължителността на Живота на Двигатела.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 S Class

    5 1 Отговор
    аз минавам само да напиша, че Тесла са боклуци, че после излизам по задачки и така
  • 6 Не думай

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    ...такива автомобили не са за глупци и тънки бг сметки. Але пък за хрупащи. Айде у лево.
  • 7 Русуфил

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Това е проблем за Ганьо, който ще го купи след 15 години като пети поред горд собственик, от горублянските джамбази само на 148 Хил. километра.