Last news in Fakti

9 Март, 2021 11:15 2 951 6

Kia показа част от новия си електрически автомобил

  • kia-
  • ev6-
  • електрически автомобил-
  • ioniq 5

Компанията показа част от дизайна и светлините на EV6

Kia показа част от новия си електрически автомобил - 1
Снимки: Kia

Първият разработен от нулата електрически модел на Kia ще бъде представен съвсем скоро, а от корейската компания подгряват публиката с предпремиерни кадри. Както може да се очаква, те не разкриват много, но дават малка представа какво да очакваме.

Kia показа част от новия си електрически автомобил

KIA EV6 ще е вторият автомобил, който ще използва E-GMP платформата на Hyundai Motors, след като преди няколко седмици видяхме премиерата на Ioniq 5. Очаквано и KIA-та ще е с подобни размери и също ще попада в SUV сегмента.

Kia показа част от новия си електрически автомобил

Според корейската компания, дизайнът на електрическия EV6 няма да има нищо общо с този на другите автомобили от гамата им, а снимките също разкриват нов дизайнерски език. На практика кадрите показват всички страни на кросоувъра, но различни части от него са затъмнени.

На пръв поглед виждаме интересен дизайн на предните фарове с дневни светлини в горната и долната част, а в задницата можем да отбележим интересната форма на стопа, който следва извивките на колата.

Kia показа част от новия си електрически автомобил

За сега знаем, че едно зареждане ще осигурява около 480 км, а бърз заряд ще позволява пълненето на батерията от 10 до 80% за едва 18 минути. Ако пък бързате много, то 4 минути в контакта ще са ви достатъчни за 100 км пробег.

От KIA обещават и повече мощност за своя модел, а ускорението от 0 до 100 за под 4 секунди, само потвърждава това. Очакваме официално представяне съвсем скоро и продажби започващи от лятото на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AppleTesla

    6 23 Отговор
    Тва е като Самсунг, пластмасов автомобил с калпава батерия.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 S Class

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "AppleTesla":

    друго си е Тесла, мечтата на всеки краен ислямист - сама гърми без да даваш пари за експлозиви

    Коментиран от #5

  • 5 ЕИ ПАПУР

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "S Class":

    НЕЩО УМНО НЯМАШ ЛИ......КЛАСО
  • 6 Гошко

    0 1 Отговор
    Супер новина, браво! И колкото повече електрически коли на пазара, толкова по-добре за нас, клиентите...