Last news in Fakti

9 Март, 2021 13:08 4 572 15

Volkswagen ще запази Golf, Passat, Tiguan и T-Roc

  • volkswagen-
  • golf-
  • passat-
  • tiguan-
  • t-roc

Моделите ще продължат да съществуват още поне няколко години

Volkswagen ще запази Golf, Passat, Tiguan и T-Roc - 1
Снимки: Volkswagen

Както миналата седмица ви информирахме, Volkswagen обяви нова стратегия, която е насочена главно към електрическите автомобили и оставя на заден план тези с двигатели с вътрешно горене. Компанията обяви, че ще представя поне по един електрически автомобил всяка година и представи бъдещите си планове.

Volkswagen ще запази Golf, Passat, Tiguan и T-Roc

Въпреки че компанията планира да премине плавно към електрически автомобили, то това не означава, че те ще спрат да произвеждат напълно и такива с двигатели с вътрешно горене. Както може да прочетете и в заглавието, Volkswagen планира да представи поне още една генерация на Golf, Passat, Tiguan и T-Roc. Това не е изненадващо, тъй като това са едни от най-продаваните модели, както на марката, така и като цяло при автомобилите.

Volkswagen ще запази Golf, Passat, Tiguan и T-Roc

Макар моделите да запазват традиционните двигатели, те все пак ще получат електромотори и ще станат част от плъг-ин хибрид гамата на германската компания. Всеки следващ модел ще получи батерия и възможност за около 100км пробег само на ток.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    13 4 Отговор
    Какво запазват ⁉️ Щом на Голф сложиха мотор от косачка 🤔🤔🤔

    Коментиран от #6

  • 2 Вальоо

    23 18 Отговор
    жалко че ги 'запазиха'. Много хора нямаше да забележат липсата им
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    11 2 Отговор
    Очаква се моторът в Golf да бъде базиран именно на 1.0-литровия трицилиндров двигател на Up!. 🤔🤔🤔🤔🤔 / турбото на конкурента форд работи при 248000 🤔оборота/минута/ 🤔 няма грешка ‼ /явно и тук ще е нещо подобно/

    Коментиран от #7

  • 4 Име

    7 0 Отговор
    Нали писахте че ги спират. Сега пък пишете че остават
  • 5 един

    13 2 Отговор
    Демек казват ни- не се притеснявайте, ще се мъчим до колкото можем да правим и хубави коли, ясно е че тези електрички никой не ги иска, но ни принуждават, а вие щете не щете трябва да свиквате. Всички знаят, че в момента технологията на производство на батерии е супер неефективна и нерентабилна, но трябва да зилъжат една голяма маса народ да купи тези първи отрочета на ток, за да се съберат пари за следващия по-ефективен етап... Затова- колкото повече отложим неизбежното зло, по-добре....

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ми че то друг не му и трябва , той ще върти само генератор , задвижването ще е само от електромоторите , Рено и Нисан вече показаха каква е истината !!! После само изхвърлят окончателно пушилника и слагат голяма батерия и край !!

    Коментиран от #9

  • 7 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Още преди 2 години ви казах , че след Евро 6 бъдеще за повече от 800-900 кубика двг-та няма и няма да има , ама все чакате някакви "чудеса" , хахахах !! Е няма да има такива , забравете , по-скоро и 800 кубика скоро ще са много , хахах !! А пък с Евро 7 от 2025 , просто пушилника е с еднопосечен билет за музея !!! Гаранция , лично шефката на синдиката на автомобилните производители ви го каза в прав текст !!

    Коментиран от #15

  • 8 Вальоо

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "един":

    Замисли се че,ако на автопроизводители не им отърва,веднага ще се вдигнат всичките срещу тия големи промени,и ще си наложат тяхното въпреки. На тях им се иска да правят само пари,а ако може нищо да не ти дадат. Никой вече не мисли за доброто на клиентите,само начини как да се вземат парите.
  • 9 БАЙ Х@Й‼

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Вчера в Германия стартираха продажбите на модела VW Golf TSI BlueMotion с 1,0-литров, трицилиндров, бензинов, икономичен двигател при базова цена от 20 450 евро. За изминаването на 100 км път тази модификация, предлагана в комплектации Trendline и Comfortline, потребява само 4,3 л гориво, което я изравнява по икономичност с дизеловите версии.
    Интересен момент е че досега добавката към името BlueMotion се даваше само на икономичните модели на марката работещи с дизелово гориво или на метан. Емисиите на CO2 на новата модификация са 99 г/км. Golf TSI BlueMotion може да се агрегатира както със стандартна 6-степенна механична предавателна кутия, така и със 7-степенна DSG.‼ КАКВИ ЕЛЕКТРОМОТОРИ ⁉️ На климатика ли ⁉️ Това не са хибриди‼ А колко живот ще има турбо при 250'000 оборота в минута⁉️

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й‼":

    Нормата от МИНАЛАТА година е 95 гр !!!!!!! Повтарям , от МИНАЛАТА !!!! А ти ми се хвалиш със "нов модел" със 99 ????? Хахахаххаха !! А предстои да стане 65 гр !!!!!! Тоя "новия" дори няма да иам кога да остарее , хахах !!! А и 65 не е последното , просто след него е ПЪЛНА ЗАБРАНА , за половин Европа още от 2030 , за Норвегия още 2025 другите най-късно 2040 , което значи най-късно 2035 никой нормален няма да даде пари за пушилник , най-вероятно мноооого преди това , щото още след 5 години в град няма да припариш с него !!!
  • 11 Димитров

    15 3 Отговор
    Добре де, не ви ли писна да говорите за новите мотори, без да сте ги карали?!
    Мотори за косачки, бла бла бла...
    От 6 години карам Golf 7 1.2 TSI, а три години имам служебен Qashqai с 1.3 двигател.
    Ами чудесни автомобили, безпроблемни, икономични са като дизели и имат перфектна динамика.
    Какво очаквате, автомобил 2021 година да е с двигател 5.0L ли, като някой дето си е купил W220 S500 за 4 бона с десен волан и му е сложил газ, за да му е по-евтинко...
    Хората на запад не са прости, че карат нови коли...

    Коментиран от #14

  • 12 дада

    8 2 Отговор
    ако след двг забранят и пласмасата от какво ли ще ги правят тея коли.
  • 13 пернишки чугун

    3 1 Отговор
    Йеееееее, Голф форевър...
  • 14 Ти виде

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Димитров":

    Не,не са прости,просто не могат да си позволят да карат по-стар премиум автомобил с голям двигател,защото на запад това е много скъпо удоволствие.Така,че докато в България имаме тази възможност,възползвахте се,защото в близкото бъдеще това ще е непостижим лукс.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.