Last news in Fakti

21 Юни, 2011 09:09 2 192 1

Караньотов с рекорд на пистата в Долна Митрополия

Българинът Ангел Караньотов постигна огромен успех във втория кръг на европейското първенство по супермото в Долна Митрополия. Пилотът на КТМ записа време от 16:54.550, което е абсолютен рекорд на пистата. Той постави и най-добро време в седем поредни обиколки, които взе за по-малко от 1:24 минути всяка.

По този начин нашият пилот остави далеч зад себе си своя основен съперник за първото място Ата Нуркан от Турция. Следващото състезание за Ангел Караньотов е от третият кръг на световната купа по супермото, където най-голямата надежда на българския мотоциклетен спорт е на 15-о място във временното класиране.

Ангел Караньотов триумфира и в първия кръг на надпреварата, който се проведе отново в Долна Митрополия. Той кара с неотшумяла контузия, но това не му попречи да се изкачи на най-високото място на почетната стълбица. След него останаха Росен Тончев и Рангел Георгиев, който се възстановява от операция и въпреки това успя да заеме място сред най-добрите.

Това изключително добро представяне на българските участници дава надежда, че и предстоящите дати от календара на супермото ще бъдат толкова успешни, а накрая на сезона ще се поздравим с генерален успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 siso

    3 2 Отговор
    "След него останаха Росен Тончев и Рангел Георгиев, които се възстановява от операция" opravete si pravopisa,4e ne6to ne vi razbrah