Last news in Fakti

21 Юни, 2011 09:13 4 389 2

Калин Кулев взе победата в клас "Суперщок1000" във втория кръг от ИЕШ по мотоциклетизъм на писта

Втори кръг от източно-европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта се проведе в „Долна Митрополия” вчера, като резултатите важат и за републиканското първенство. За трета поредна година състезанието беше в памет на Димитър Калчев, с чийто принос бяха изградени пистите край Севлиево и Плевен. Въпреки неописуемата жега от над 35 градуса, на стартовете се насладиха повече от 3000 зрители.

Българските пилоти се представиха най-добре в клас 1000 SST, като окупираха челната тройка. Победата взе Калин Кулев (СК „Зедмото”), следван от Велислав Марков (СК „Зедмото”) и Били Илиев (МСК „Диана Рейсинг”). Надпреварата пропусна Мартин Чой, който участваше в поредния кръг от шампионата на УЕМ „Алпе Адрия”.

„В отсъствието на Чой не ми оставаше нищо друго освен да спечеля. Иска ми се да се опитам поне да се боря за победата и в негово присъствие, но в момента условията, които имаме двамата са коренно различни. Затова оставам концентриран в опита да подобря скоростта на старата Honda, с която се състезавам и просто се забавлявам - заяви Калин Кулев. „Класирането за 2011 започва след името Чой и целта ми е да се опитам да бъда първи (след него) на останалите кръгове от ИЕШ - Турция и Сърбия, макар че всъщност още не е потвърдено участието ми там, тъй като договорът ми със „Зедмото” касае само РШ.”

При 600 сс мотоциклети на най-високата стълбичка на подиума се качи Йонел Пакоста от Румъния. Иван Грозев (Gint Рейсинг Тийм Пловдив) взе среброто, а трети остана Ненад Стоянович.

В най-малкия клас 125 „Джуниър” българката с най-предно класиране е Жулиета Ленкова (Рейсинг Тийм Плевен) – второ място. Първи финишира състезателят на Румъния Адриян Чуждея. Бронзът взе Денис Бреску.

В клас1000 сс SBK първи финишира Паскал Дичев (Джей Ар Си, София), следван от Михаил Атанасов (Шумен, Suzuki) и Георги Димитров (МСК Диана Рейсинг, Yamaha).

При 600 сс мотоциклети първи стана Боян Бончев („Ивис рейсинг тийм”), а зад него се наредиха Едгат Налбант (Налбант Рейсинг, Yamaha) и Антон Николов (“Ер те Мото”, Yamaha).

Източно-европейският шампионат по мотоциклетизъм на писта продължава на 10 юли в Турция, а следващият старт от националното първенство е на 31 юли в Плевен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Joro

    1 0 Отговор
    Bravo
  • 2 Dora Mihaleva

    0 0 Отговор
    Браво,Мишеле