Last news in Fakti

3 Юни, 2021 10:24 10 013 11

В Германия се продава съветски ГАЗ-69 с дизелов двигател и без документи

  • газ-69-
  • германия

Всъдеходът е оборудван с 1.8-литров дизелов двигател Perkins с мощност 44 конски сили

В Германия се продава съветски ГАЗ-69 с дизелов двигател и без документи - 1

В малкия германски град Амберг беше пусната в продажба необичайна модификация на съветския всъдеход ГАЗ-69. Колата е оборудвана с 1.8-литров дизелов двигател Perkins. Мощността на агрегата е 44 конски сили.

В Германия се продава съветски ГАЗ-69 с дизелов двигател и без документи

Двигателят работи съвместно с ръчна скоростна кутия и система за задвижване на всички колела. Ще припомним, че стандартният ГАЗ-69, произведен в СССР, е оборудван с 2.1-литров бензинов двигател с мощност 55 конски сили.

В Германия се продава съветски ГАЗ-69 с дизелов двигател и без документи

Откритият дизелов ГАЗ-69 е произведен през 1973 година. Километражът му показва 29 196 километра. Според продавача по тялото има петна от ръжда, но колата е с фабричната си боя. Той подчертава още, че всъдеходът е технически изправен и е в движение. Снимките обаче показват доста по-лошо състояние.

В Германия се продава съветски ГАЗ-69 с дизелов двигател и без документи

Продавачът обаче няма документи за колата. За съветския ГАЗ-69 настоящият собственик иска да получи сумата от 2 990 евро. Настоящият собственик на всъдехода не уточнява и кога и от кого е преоборудвана колата.

В Германия се продава съветски ГАЗ-69 с дизелов двигател и без документи

В СССР такъв пътнически автомобил с висока проходимост никога не се е продавал на частни клиенти. Всъдеходът е предназначен за военни и големи селски организации. Как този автомобил е попаднал в Германия, също не е известно.

В Германия се продава съветски ГАЗ-69 с дизелов двигател и без документи


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Около 30 000 км.пробег

    9 0 Отговор
    То до Берлин са 7 000 хиляди,таман..
  • 2 Реалната

    15 12 Отговор
    цена на този ГАЗ е тази на метала в него.

    Коментиран от #3

  • 3 Цената е в Историята

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реалната":

    Меден пръстен отпреди Христа струва луди пари,газката е на почти половин век,обаче щом е съветска,щом са 2-3 останали,оскъпява се..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    0 4 Отговор
    Зелен е цвета и . Пребоядисана е
  • 6 Бай Стою касапина

    22 2 Отговор
    Този двигател "Перкинс" 1800 куб. см. се води модел 4108 и е 52 к. с. а не 44.Това се вижда ясно от последната снимка. Имам го същия и съм го монтирал на "Алеко". Вървеше перфектно, много по-добре от бензиновия. Сега обаче е в бокса и не е в движение. Двигателят на този ГАЗ 69 не е монтиран в СССР а в България и то от някой добър майстор. Такъв имаше в Ловеч, бай Иван се казваше. Викаха му Кьонти. Той е дизелирал много руски коли с такива двигатели. За съжаление вече не е между живите. Та този джип по някакъв в начин е попаднал в бившото ГДР и то не от СССР а от България.
  • 7 ха ха

    5 0 Отговор
    Това е нов внос от България за какво са му документи като е само за изложение.
  • 8 случки

    3 0 Отговор
    Животното е познато с нарицателното - Старата Текезесарка. Умопомрачително проходим . Помня един път бях поканен на лов в габровско . Едно ранено прасе се набута в един дракалак , и не излезе . едни пичове с едно такова животно щурмуваха дракалака "На нож" . Това чупеше тръните , правеше си път , напред със засилка , докъдето спре , после назад , напред назад , без жал и мисъл за автомобила , видимо им беше забавно , да го ползват като таран , докато стигнаха до прасето , и го извлякоха.
  • 9 Купувач

    1 3 Отговор
    Харесва ми този ВИК кран за градински маркуч при мотора Перкинс. А спирачката се вижда,че е пропаднала, иначе кожен салон добре, само че за кокошарник ли са го използвали.
  • 10 Газ69

    6 0 Отговор
    Това чудо на техниката го имам в уникално състояние и никога няма да се разделя с него
  • 11 Деймос

    0 0 Отговор
    Има фирми ,които ще го направят прекрасен ...В Русия има действащи на 600 фирми ,които възстановяват стари екземпляри ( победа ,ГАЗ ,УАЗ , ЗАЗ, волги , жигули ) ...и тн !!