15 Август, 2011 08:46 1 056 0

Мартин Чой с първа титла за 2011 г.

Мартин Чой с БМВ спечели първата си титла за 2011 година, като стана национален шампион по мотоциклетизъм в клас SST 1000. На пистата край Плевен асът на Prima Build Racing Team беше безапелационен и спечели третата си победа от три участия през сезона в първенството на България. Чой пропусна едно от 4-те състезания заради кръг от европейския шампионат „Алпе Адрия”, където е водач в генералното класиране, два старта преди края. Мартин изпревари с половин минута втория – Били Илиев (Рейсинг Тийм Плевен).

Трети е другият пилот на Prima Build Racing Team – Михаил Иванов, също с БМВ. Чой беше номер едно през целия уикенд. В събота той беше най-бърз и в двете квалификации. В края на месеца, в Риека (Хър) са последните две състезания от „Алпе Адрия”. През септември в Белград пък е финалният кръг на Източноевропейския шампионат, където Мартин също е с отлични шансове за титлата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА