Last news in Fakti

19 Август, 2011 11:57 2 772 1

Световните шампиони във фриистайл надпревара за най-добър къстъм мотор

Имаме нов шампион в тазгодишното издание на фриистайл къстъм надпревара 2011 AMD Championships. На първо място, от Япония, се класира Кен Табата с неговия къстъм мотоциклет TAVAX2011V. Лари Хюгтън се качи на второ място със своя „Son of a Gun”, а трети се нареди Сатя Краус с мотора Bolide. В оспорваната битка тази година победител стана не толкова известен конструктор, но със сигурност 3,5 години са били достатъчни за Кен да завърши своето творение.

1-во място Freestyle, Световен шампион, Tavax Engineering (Япония)
След три и половина години за създаването на този удивително изглеждащ къстъм байк, Кен Табата най-накрая получава славата и честа, която заслужава. Мотоциклетът TAVAX2011V се описва като „гепард, готов за атака”. Със страхотна динамика,машината изглежда привличаща, дори в спряло състояние. Всички части са от алуминии като са ръчна изработка. Кен е обърнал огромно внимание и към най-малкия детайл. За тази си прецизност, конструктурът взе първото място.

2-во място Freestyle, Lamb Engineering (Великобритания)
На пръв поглед не оценихме достатъчно достойнствата на този мотоциклет, но щом разбрахме историята зад създаването му, той започна да изглежда все по-впчеатляващ. Създаден с много пот и скрап материали от приятели, Лари не е похарчил особено много за байка (около $9000), но той успял да създаде една от най-странно и въпреки всичко добре изглеждащи едноцилиндрови мотори в света. Със своите мотокрос гуми, изглежда мотоциклетът може реално да бъде каран. Двигателят - 1951 BSA, няма да повярвате, но е намерен в eBay…

3-то място Freestyle, Kraus Motor Co (САЩ)
„Нищо специално” биха казали някои. „Изглежда като сток байк”. Това е силата на Сатя Краус – нечовешкото внимание към всеки детайл, който може да влезе вмасово производство на секундата. Bolide е впечатляващ мотор и няма да се изненадаме, ако конструкторът започне работа в Harley-Davidson. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sem

    0 0 Отговор
    kakvi sa tezi iz4adia