Last news in Fakti

8 Юли, 2021 11:39 3 602 5

Bentley представи най-икономичния модел в своята история

  • bentley-
  • hybrid-
  • flying spur

Flying Spur Plug-in Hybrid V6 е последното попълнение в гамата на британците

Bentley представи най-икономичния модел в своята история - 1
Снимки:Bentley

Едва ли когато чуете Bentley, първото нещо с което го свързвате е икономия. Компанията известна със своите W12 мотори е всичко друго, но не и еталон за нисък разход на гориво. Изглежда, че с електрификацията, това може да се промени и от британската компания представиха най-икономичния си автомобил произвеждан някога.

Bentley представи най-икономичния модел в своята история

Става въпрос за plug-in хибридна версия на лимузината Flying Spur, която заменя V8 и W12 с 2.9-литров V6 и електромотор със системна максимална мощност от 544 конски сили и максимален въртящ момент от 750 нютон метра. По този начин, ускорението от 0 до 100км/ч вече отнема 4.3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 285км/ч.

Bentley представи най-икономичния модел в своята история

От Bentley все още не споделят официални числа за разхода на гориво, но пък споменават, че лимузината може да измине над 700 километра с напълно зареден резервоар и батерия. От друга страна, 14.1кВч батерия е достатъчна за 40 километра пробег само на ток, а зареждането на батерията отнема 2 часа и 30 минути.

Bentley представи най-икономичния модел в своята история

Визията на модела не е по-различна от тази на останалите варианти, като единствено малки табелки “hybrid” в долната част на предните калници и вратички за зареждане от двете страни на задните калници могат да откроят модела.

Bentley представи най-икономичния модел в своята история

В интериора също няма особени промени, като получавате същите материали и комбинации, които може да намерите и при останалите модели, а нови графики на дисплея могат да ви напомнят, че сте в електрифициран вариант на Bentley.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    5 0 Отговор
    "лимузината може да измине над 700 километра с напълно зареден резервоар и батерия"

    600 с резервоара и 100-тина с батерията.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 7388899

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Ти сигурно имаш 2 бентлита и знаеш
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    10 0 Отговор
    Който има с какво да си купи Бентли, едва ли гледа колко е разхода на 100км!
  • 4 Смех

    3 0 Отговор
    Та кой купува бентлей заради икономията
  • 5 Порно

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Написали са го - 40 км на ток.