Last news in Fakti

23 Юли, 2021 14:45 10 747 24

Toyota забрани препродажбата на новия Land Cruiser

  • toyota-
  • land cruiser

Компанията има опасения за това къде ще отидат автомобилите

Toyota забрани препродажбата на новия Land Cruiser - 1
Снимки: Toyota

Новата Toyota Land Cruiser бе представена преди няколко седмици, а предварителните поръчки вече са достъпни в различни части на света. Моделът предизвиква огромен интерес в Япония, където са направени над 22 хиляди поръчки за родния всъдеход.

Toyota забрани препродажбата на новия Land Cruiser

Според изданието Creative 311, Toyota е забранила препродажбата на нови Land Cruiser-и в срок от една година, като всеки направил поръчка трябва да подпише договор в който се съгласява именно с това условие.

Toyota забрани препродажбата на новия Land Cruiser

Все още няма официална информация защо от Toyota предприемат тези мерки, но според някои, компанията се притеснява за това моделът да не попадне в грешни ръце. В зависимост от това къде бъдат препродадени автомобилите, има вероятност да се стигне до сериозни проблеми, които да застрашават световната сигурност, казват от японската марка.

Според други пък, Toyota просто иска да предотврати опитите за печалба на някои хора, които ще закупят автомобила и ще го продадат на по-висока цена малко след това, като спестят чакането на бъдещия клиент.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    29 67 Отговор
    Грозен кютюк с огромен разход

    Коментиран от #4, #7, #10

  • 2 цък цък

    18 49 Отговор
    Мяза на чук...не фаща очо!
  • 3 В София

    33 7 Отговор
    Вече има такива :). Даже в Мобиле има обяви:)! Нещо са закъснели! Българина отдавна е надвил всякакви забрани! Ние сме нация, която живее от забраните! Ако ние е разрешено, няма да е сладко!
  • 4 Съдията Дред

    31 9 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Така е, но поне наистина е за офроуд, и е уникално здрава кола.
  • 5 Илиян

    22 3 Отговор
    При излизането на L/C120 PRADO на пазара (в България) имаше предложения към първите собственици с оферти с по 10 000лв отгоре над продажната цена,така че нищо ново.
  • 6 6564

    10 7 Отговор
    реклама, майка! Ако бяха забранили препродажбата за три години щеше да е още по-добре
  • 7 Като гост

    48 9 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Тоя "кютук" върви с 200км по магистралата, вози комфортно 8 човека и минава от където си иска с разход с 2 литра над твойто рено. Я по-добре си карай реното.

    Коментиран от #8, #11, #20

  • 8 Дженев

    11 13 Отговор

    До коментар #7 от "Като гост":

    Ако носеше руска емблема щеше да се изходеш най безотговорно и да ни обясниш колко са зле Руснаците.Понеже е Тойота - няма равен аналог.Погледни по безпристрастно и веднага ще забележиш,че дори Китайците правят по-симпатични МПС та.Друг е въпроса,че един автомобил трябва да мине откъдето иска водача, а не съмия автомобил.
    Прав е колегата,че откъдето и да го погледнеш си е кютук.Не важи само за тойота.Напоследък все грозотии.
  • 9 Като гост

    10 3 Отговор
    Дженев, да разбирам че караш УАЗ Патриот или нещо китайско? Имам преки впечатления от Toyota Land Cruiser, при това поне три модела преди въпросната. Имам впечатления и от руска техника, която почти не е мръднала от съветско време. Също и от нова китайска. Руснаците са на дъното, китайците са японците преди 30 години. Сам разбираш, че няма как такава техника да има руска емблема. Не става въпрос само за визия. Дълги години традиции трябват за всеки детайл и се получава. Затова цената на Land Cruiser е такава, независимо колко е стар. Наблегни на граматиката, мой съвет. Успех.
  • 10 Чичо Митко

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Да, но е Toyota Land Cruiser.... Нещо като иконата Жан Пол Белмондо - толко грозен, та чак убав ! :-)

    Нямам излишни пари за нов, но живот и здраве, ще почакам 3-4 години и може да сменя този, който сега карам... Разбира се, от тези за ЕУ пазара, не ми се храни 5 литров мотор.
  • 11 Трифонов

    8 10 Отговор

    До коментар #7 от "Като гост":

    Този кютук НЕ може да развие 200 км.ч. на равен участък, освен във версията с най-мощния бензинов двигател, който по правило не се предлага на повечето пазари. Кандилка се във всички посоки почти неуправляемо. При управление по път с леки, но чести завои, имаш чувството, че кормилната рейка свършва в кофа с боза. Челното съпротивление е на хладилник, в резултат на което динамиката е никаква, гори, като ламя и като цяло НЕ върви, независимо от двигателя. Що се отнася до офроуд характеристиките, може и да има някакви, но е пълна лудост да се твърди, че този модел бил "най-добрият офроуд автомобил", предвид огромните си размери. Да твърдиш, че това е хубав автомобил, би могло да означава или че никога не си карал този боклук, или пък, че никога не си карал добър автомобил в живота си...

    Коментиран от #12, #13, #15, #19, #23

  • 12 Не Трифонов

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Трифонов":

    Определено не сте карали нито едно от двете, но и определено сте на принципа за киселото грозде.
    Да и на мен част от дизайна не ми допада, но да отричаш всъдеход направен с мисъл и традиции си е меко казано налудничаво.

    Коментиран от #16

  • 13 Като гост

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Трифонов":

    Още тройката дизел от 2002 прави 200км/ч без да се люлее. Ако си карал някоя с омекнали амортисьори не трябва да правиш генерални изводи за модела.
  • 14 Пич

    6 1 Отговор
    Един от най-красивите СУВ на пазара е Тойота Ланд Крюзер заедно с американските СУВ, но за разлика от тях Тойотата е по-здрава и може би най-проходимият СУВ за офроуд,заедно с Нисан Патрол,Мицубиши Паджеро и Рейндж Роувър.

    Коментиран от #17

  • 15 Едуард

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Трифонов":

    Върви с 200 и вътре усещанто е че си със 100 км.ч явно си попаднал на врачанска схема ! Удряна правена.
  • 16 Компетент

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Не Трифонов":

    Ти карал ли си ,или вообще виждал ли си го са р у л
  • 17 Компетент

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пич":

    От коя година ти е сравнението се ля н дж ър
  • 18 Селянджър

    1 5 Отговор
    Става само за селското стопанство ,пълен кютюк
  • 19 Шофьор

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Трифонов":

    Така е, карал съм Ленд Крузър 150 2012г., 4-цилиндров 3л. дизел 190к.с., почти 60,000км. му направих. Максималната му скорост беше 185км/ч. При скорост 140-150км/ч по километраж на магистралата (реалната скорост е 2-3% по ниска), гореше 14.5л/100 дизел. По завоите на м-ла Тракия карах с не повече от 120км/ч, защото се накланяше доста и хората в колата почваха да изтръпват. Скоростната му кутия, 5 предавки, беше отчайващо бавна и придръпваше доста при превключване.

    Коментиран от #21

  • 20 днксиьйцебнскьициеид

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Като гост":

    ще върви ама колко да върви с 200 по Бтв ще го дават как се метнал през моста върху влака 😑
    той може да си е комфортвен и проходим и без да се кара с 200
  • 21 Джип Не

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Шофьор":

    Две истински мнения тази тойота е за селски райони лоши пътища и до там .За по дълъг път само лек автомобил .Едно време си купих 4.0 бензин не бях очарован ,после Туарег V10 страшна машина ,след това Q7 4.2 tdi също много добра ,но всички са за къси разстояния ,всички люлеят когато минеш 1000км ставаш на парцал .Всички джипове суфове са така ,ако си до 40годишен стават ама после не ме кефеха
  • 22 САТЪРА НА ХАНА

    0 1 Отговор
    КАТО СИ КУПУВАТЕ СКЪПИ АВТОМОБИЛИ КАТО ЛЕНД КРЮИЗЪРА
    ИМАЙТЕ НАПРЕДВИД ЧЕ ДВИГАТЕЛЯ Е БЕЗ РИЗИ НА БУТАЛАТА .......
    .... КАТО СВЪРШИ ДВИГАТЕЛЯ ГО СМЕНЯШ С НОВ .... НЯМА РЕМОНТИ .... МАЛКА И ГАДНА ПОДРОБНОСТ

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Всичко се ремонтира, зависи колко пари ти се дават. Блока на такива мотори се ''гилзова'' - гледай руски клипчета в тубата ,как набиват чугунени гилзи на алуминиеви блокове. И у нас има кой да го направи , но са много малко местата. А може и да се ''изяде'' цялата вътрешност на блока и на място на цилиндрите се забиват едни спешъл гилзи от чугун - дебелостенни. Darton е една от известните марки за такива гилзи. Много разбирачи тука