Last news in Fakti

10 Август, 2021 13:45 3 249 7

Лимитирана серия Toyota Supra чества 35-годишнината на модела

  • toyota-
  • supra

Специалната версия ще е налична с 4 и 6-цилиндрови мотори

Лимитирана серия Toyota Supra чества 35-годишнината на модела - 1
Снимки: Toyota

Макар най-известното поколение на Toyota Supra да е това произвеждано в края на 90-те години на миналия век, то моделът Supra датира от преди това. Първата генерация на спортното всъщност се появява през 1986 година, след като наименованието Supra се използва за версия на актуалната тогава Celica.

Лимитирана серия Toyota Supra чества 35-годишнината на модела

След кратката историческа препратка е време да погледнем към юбилейния модел, който се отличава единствено с визуални промени спрямо останалите версии на колата. Лимитираната серия ще се предлага с 4-цилиндров двигател, както и с по-големия 6-цилиндров бензинов мотор, като и от двете конфигурации ще бъдат запазени по 35 броя от специалната юбилейна версия.

Лимитирана серия Toyota Supra чества 35-годишнината на модела

Промените във външността започват с цветовата гама, включваща няколко по-интересни цвята, недостъпни за останалата гама, както и матови елементи като капачките на огледалата,, червени спирачни апарати и карбонови елементи по предната броня, праговете и задната част.

Лимитирана серия Toyota Supra чества 35-годишнината на модела

В интериора откриваме комбинация от кожа и алкантра или изцяло кожени решения, спортни педали и отново карбонови акценти, които кореспондират с екстериорните такива. От Toyota казват, че на 7 септември ще изберат 70 купувача на случаен принцип, които ще се сдобият с лимитираната серия Supra.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    8 4 Отговор
    Toyota найздравите автомобили кой разбрал разбрал

    Коментиран от #3

  • 2 9652

    6 5 Отговор
    BMW неееее , мерси !
  • 3 gost

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Тва конкретно е БеЕнвЕ, кой разбрал разбрал.
  • 4 Аноним

    4 1 Отговор
    БМВ е лани
  • 5 сектант

    10 4 Отговор
    автомобилното общество никога няма да я признае за тойота

    Коментиран от #6

  • 6 Bmw

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    "автомобилното общество" имаш предвид няколко келеша,който дори не са виждали колата на живо,с са чели нещо в нета и са я гледали в тубата.Колата си е супер.

    Коментиран от #7

  • 7 gost

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Bmw":

    Тя колата като кола си е ок. Има тунинг потенциал, въпреки разни беенве бъгове, но като супра няма да се възприеме. Това е искал да каже колегата най-вероятно.