13 Септември, 2021 14:06 14 138 31

Без задължителни годишни технически прегледи за автомобилите в Русия

  • гтп-
  • русия-
  • автомобили
Без задължителни годишни технически прегледи за автомобилите в Русия - 1

Руското правителство ще подкрепи законопроект за премахване на задължителната проверка на превозни средства или т.нар. ГТП. Това заяви лично министър-председателят на Русия Михаил Мишустин, който каза още:

„Практиката показва, че самите шофьори следят собствената си безопасност и би било редно да им се даде възможност да следят лично състоянието на колата си, без да са задължени да минават на задължителната проверка за превозни средства“.

Още по-любопитното е, че промените могат да влязат в сила много бързо. Законът ще бъде въведен за обсъждане още тази седмица. Анализатори коментират, че това е част от предизборната инициатива на руския премиер, но въпреки това, прегледите могат да бъдат отменени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    115 14 Отговор
    И тук трябва да се премахнат, и без това са фиктивни - оставят ти колата да стои 20 мин. и ти залепят стикера срещу 50лв. С какво това ГТП е полезно за сигурността ми? То и добре че е така де, че ако го направят истински прегледа, трябва над 50% от колите да не минат.

    Коментиран от #2, #3, #12, #22

  • 2 Дългият

    34 23 Отговор

    До коментар #1 от "браво":

    Целта е да ти вземат парите на първо место и безопасността на второ.Това е голямо перо в Бюджета и няма кой да го изпусне.Това в Алкашия е популизъм,нали идват избори...

    Коментиран от #25

  • 3 Петър

    66 7 Отговор

    До коментар #1 от "браво":

    Не 50%,а 90% от колите в България няма да минат ГТП ако всичко което е заложено в изискванията се спазва.
  • 4 Брежнев

    14 13 Отговор
    Което е от времето на СССР няма да се проверява. Ако е ново, от Запада, екологично, тогава да, ще се проверява както веднъж годишно, така и с елемент на изненада.
  • 5 Риналдю

    23 4 Отговор
    Вероятно ще им спретнат някой номер на мужиците.Преглед няма да има,но хванат ли те катаджиите да караш без фар или с някаква видима повреда по колата,ще има солени глоби.

    Коментиран от #24

  • 6 6A13TT

    37 0 Отговор
    В сащ също няма. Единствено в някои щати се минава тест за емисии. Но това има своята логика, защото там ако виновно причиниш ПТП (никой не се интересува от причините, били те технически или не), санкциите са значителни по-тежки, отколкото тук или в Русия. За това се предполага, че собственика има силен интерес МПС-то му да е изрядно технически.

    Коментиран от #17, #19

  • 7 Фен

    11 4 Отговор
    Егати логиката - Ами има едни много грижовни за автомобила - знаят да натискат газта и клаксона само.
  • 8 Феодал

    21 11 Отговор
    Не е само въпроса със крадене нагло на портфейла ви.Това е форма на издевателство и внушения за това, че си зависим, несвободен и си в ПОДЧИНЕНИЕ.Форма на УНИЖЕНИЕ.Купуваш си нова кола, всяка година ще им се явяваш като на пуснат под гаранция.Ако си със стара, трябва да си с наведена глава, иначе току виж почнат да те разкатават.Те се грижели за безопасността на детето ми и мене.Мръсни комунистически похвати в 2021 година в страна в ЕС.Путин е наясно с въпроса, а нашите мафиоти, които не управляват да не би да мислите, че не са.

    Коментиран от #14, #16

  • 9 Във Франция е

    12 1 Отговор
    1 път на всеки 2 години.А за автомобилите които са с талон за "колекционерски"( 30 годишни и повече) е на всеки 5 години.Прегледите са ужасни.Дори ниво на масло над максимума се счита за причина за повторен преглед ( ако се случи счупване на двигателят заради високо ниво на маслото при движение на магистрала може да стане сблъсък между автомобилите ).
  • 10 Павел пенев

    45 0 Отговор
    Като дългогодишен юрист отдавна апелирам и у нас да премахнат тези измамници,много от които са бивши служители на КАТ. Водачът носи лична отговорност за техническото състояние на пътното превозно средство. У нас няма наказана фирма за извършен формален преглед или за ПТП настъпило поради техническа неизправност на автомобил който е катастрофирал в резултат на такава неизправност. Винаги бива наказван водача.

    Коментиран от #11

  • 11 6А13ТТ

    30 1 Отговор

    До коментар #10 от "Павел пенев":

    Да, причината за това е, че е невъзможно да се установи кога точно е настъпила неизправността. Може да е на следващия ден след ГТП. Още един аргумент да се махне.
  • 12 Сами

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "браво":

    Просто трябвя да е истински птегледът. Не се ли замисляте, че тия кочини са опасни и за шофиращия и за другите около него. Това е типичното българско индивидуално мислене "Не ми дреме. Мене няма да ми се случи". И така докато някой малоумник с някой трошляк не убие или осакати някой близък и започва един рев, но е рев на една птичка, защото другите няма да им се случи
  • 13 хаха

    9 6 Отговор
    Да стане минималната заплата 20000 лева и на две години ще си взимам нова Дачия.
  • 14 Komapak

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Феодал":

    Явно скоро не си купувал нова кола. 😉Първите три години не ходиш на преглед. На четвъртата започваш.

    Коментиран от #15, #30

  • 15 Бла

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "Komapak":

    Първите 2 не ходиш. На 3тата се ходи и важи пак 2 :)
  • 16 стоян

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Феодал":

    До 8 ком -Браво за точния коментар
  • 17 Франсоа дьо Орфьой

    8 13 Отговор

    До коментар #6 от "6A13TT":

    В Щатите няма щото Щатите не са държава от ранга на Северна Корея там за всичко си отговарят частни компании в случая застрахователите дори краштестовете се правят от застрахователите и са по-сурови от европейската агенция сравнението с руската кочина в която хем имаш деспотичен режим равен на Сталин хем няма никакви критерии за нищо го зае би
    Да се тровят руснаците и да карат без колани защото са големи "мъже" докато рускините им пълнят публичните домове по Европа.
  • 18 Тодор Живков

    10 1 Отговор
    Другаре, казах ли аз на вас, да се държиме за руснаците? Какво повече да ви казвам...
  • 19 Niki

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "6A13TT":

    Повече от 12 щата изискват roadworthy test който е 150-200

    Коментиран от #21

  • 20 Куц

    2 9 Отговор
    Те сега започва великото истребление на ватенките.Жртвите по пътищата в Русия ще нараснат във стотици проценти.
  • 21 6A13TT

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Niki":

    Всъщност да, но е доста базов. Предполагам ще отпадне с времето.
  • 22 И сядат дебелаци

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "браво":

    И ти съсипват тапицерията. И стържат с ножчета по стъклата гнусните им лепенки. И правят глупости, които може да са минавали на Ладата на баща им, но са пълни простотии днес! И въобще само вреда от такива!
  • 23 мани мани

    9 1 Отговор
    на морето като се загледах по колите на чужденците, търсейки и подобни стикери като нашите... и кво да видя... ами нямаха :)
    само нас ни дерат по всякакви показатели... отново ни го набиха с нови скъпи стикери ... все ще се опровергават, че мислели за нашата сигурност... и ще лъжат, че инак не можем мръдна с колата из европата... ей на глей ги руснаците - не им пука, че нямало да могат да си джиткат навънка... важното е в страната да си им е евтинко и да няма излишни облагания, тревоги ... не че ако решат да идат из европа с колата си, някой ще ги проверява за стикер, че и за задължителна гражданска :)

    Коментиран от #27

  • 24 Ми то

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Риналдю":

    тук и през еснно-зимния период да не говорим за летния сезонколко еднооки бандити съм виждал,да не говорим за дневните светлини. Що се отнася до прегледите,станах свидетел на един не много по-голям от мен около 60-те дойде на преглед а тя колата му само където не се разпаднала.Съответно не мина защото биеше страшно на очи,а кормилната щанга бе на косъм да се извади от ябълковидния болт. Съответно го поканиха да я оправят в сервиза но той отказа,че нямал пари. За такива най-добре с автобуса или с такси,защото саопасни за себе си и околните.
  • 25 kkk

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дългият":

    Цървулев, да те открехна само- името "Алкашия" може вече да го използваш за БГ щото руснаците минимум от 15г. доста по-малко от нас. И не само от нас- 3/4 от Европа-та пие повече от руснаците, а ние сме в челните редици по пиене...

    И не е до статистика само- имам ПРЕКИ наблюдения над живота в Русия от 25 години насам и не просто пияниците на улицата са изчезнали, а и много хора пият максимум бира или вино. Твърдият алкохол не е на особена почит при руснаците отдавна- за разлика от БГ...
  • 26 БАРС

    7 1 Отговор
    Техничесткият преглед в УКРАИНА отдавна е примахнат някъде преди 12 години.И мога да кажа че катастрофите които са ставали не са свързани с непогледнати спирачки и тн.Все са от привешена скорост и при неправилно изпреварване но не и заради не изправен автомобил.И аз съм за да се отмени за частните леки коли.Да има прегледи за камиони таксита автобуси и работни бусове .Но работата е там че трябва да обират хората за това и ги има.А сетих се в Украина не плащат и данък на превозните срества .Данъкът влиза в горивото и го плащтат продавачите н гориво.
  • 27 ohoboho

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "мани мани":

    Нямат стикрри защото са електронни бе цъ р вул!
  • 28 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Руснаци и украинци могат да премахнат ГТП-тата !
    У нашенско трябва да са два до три пъти в годината !! По 50 лева = 150 лева. Х 5-6 милиона тенекии - ето ти почти един милиард в хазната. Ще има и за държавни автомобили, и за бензина им и за шофьорите им.
    Хич ти, български депутатин с велосипед на сесия ....!? Ни мой да биде ! Требе "мерцедес" и ако е брониран - още по-добре !!!
  • 29 Смех баце

    1 2 Отговор
    Тия понеже са с най големите дараци ...затова и без преглед. Абе... Пиян руснак
  • 30 Ооо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Komapak":

    Хората казват “купих си нова кола” вече и когато си купят 15 год нощен таралясник с незнайно на брой повреди! Така че, всичко е относително !
  • 31 Врачанина

    1 0 Отговор
    Ха така бацета ми тука нашите кво чекат? И тук требва да ги махнат така и така само парите ти вземат на тия прегледи правят се че провереват за пред камерите пък чекат само да мине технологичното време и хайде даай там 50кинта и си готов.А газовете ги определят сами по некви таблици там можеш да им закараш последната пушеща и смърдяща трошка без катализетор и пак ке мине.Хахах пълен смех бацета те така се работи тук у нази.