Last news in Fakti

23 Септември, 2021 09:56 11 928 23

Идеалната 36-годишна Волга, която е стояла в гараж цял живот

  • волга-
  • газ-
  • 24м

Уникалната съветска кола е без пробег и е определяна, като перфектната "капсула на времето"

Идеалната 36-годишна Волга, която е стояла в гараж цял живот - 1

Автомобилният блогър Рома Урако публикува в канала си в YouTube видеоклип на поредната „капсула на времето“, която според него е най -добрата гаражна находка през последните години. Блогърът успява да намери суперзапазен модел ГАЗ-24М "Волга" от 1985 г. с пробег от само 29 километра. Перфектно запазената кола прекара целия си живот в гаража на единствения си собственик, който планира да завещае съветската кола на своите внуци.

Идеалната 36-годишна Волга, която е стояла в гараж цял живот

ГАЗ-24М "Волга" се превръща в преходен модел, който се произвежда от 1985 до 1986 година. За разлика от класическата Волга 24, в рядката версия с индекс М липсват т.нар. „зъби“ на предната броня, кръгли светлини на задните колони, а също и надписът „Волга“ липсва на предните калници. Колата разполага с черна пластмасова радиаторна решетка, "права" изпускателна система, както и широки гуми с нисък профил и увеличени задни калници.

Идеалната 36-годишна Волга, която е стояла в гараж цял живот

Специалната версия има нови отделни седалки с подглавници, електрическо отопление на задното стъкло, както и релефна вътрешна облицовка. Двигателят също е подобрен. Той е заимстван от ГАЗ-24-10 и е с мощност от 100 конски сили. Собственикът на откритата "Волга" е възрастен мъж, закупил колата през 1985 г. заедно с стандартна Волга ГАЗ-24 за износ. Той използва втората кола всеки ден, докато рядката модификация на Волга веднага е прибрана в гаража.

Идеалната 36-годишна Волга, която е стояла в гараж цял живот

Колата е изминала само 29 километра. Мъжът планира да запази специалната версия за своите деца и внуци. Състоянието на колата, която напусна гаража за втори път от повече от три десетилетия, е наистина невероятно. Няма нито един дефект по боята, техническите възли и агрегати също са в перфектно състояние. Някои части от каросерията все още са покрити с фабричен консервант. След години на внимателно съхранение и безупречна поддръжка, тази Волга е еталон на „капсула на времето“.

Идеалната 36-годишна Волга, която е стояла в гараж цял живот

Идеалната 36-годишна Волга, която е стояла в гараж цял живот


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тираджията

    27 22 Отговор
    абе, нова, нова ама изгнила от седене и мухлясала
  • 2 Мухоморко

    47 3 Отговор
    Волга - съветския Мерцедес. 😂😂

    Коментиран от #7, #8

  • 3 гадно

    36 12 Отговор
    Един автомобил без значение от марката, ако е само е стоял за толкова години вече се е превърнал в недвижимо имущество.

    Коментиран от #5, #13

  • 4 Кучето Пенчо

    12 21 Отговор
    Идеална!? На 36 години? Не се излагайте!
  • 5 СССР

    23 29 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Нова съветска кола означава стотици дефекти и нефелна сглобка още от завода, криви ламарини и ръждясали панти. Кола от 1985 на технологично ниво края на 50-те.
  • 6 догонялов

    41 13 Отговор
    супер е автомобила но злобата и промитите мозъци ще го оплюят както си знаят за да изкарат някой шекел!!! много искам да си купя един от тези екземпляри но с малка особенност казва се газ 2410 и в русия го наричат догонялка V8 5250кубика 195 конски сили 3 скорости автомат!

    Коментиран от #14, #17

  • 7 верно е

    26 8 Отговор

    До коментар #2 от "Мухоморко":

    Волгата си беше удобна кола в сравнение с москвича и заза.Верно ,копие на американска,както и всичките им "велики"изобретения.
  • 8 гадно

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мухоморко":

    Нещо грешиш съветския Мерцедес беше Чайката, ако изобщо си я виждал.
  • 9 Христо от Радомир

    9 1 Отговор
    Да, но гумите са й дали фира
  • 10 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    17 6 Отговор
    Ценителите на старо желязо така наричам старите коли защото не ми харесват ,си казват думата .За тази кола би се намерил някой колекционер ,на времето си беше колата лукс в България . Едно от любимите шоута на мъжа ми Gas Monkey ,намиращ се в Далас Тексас, САЩ. Телевизионното шоу представя Ричард Ролингс и Аарон Кауфман , любители на ретро автомобили, всеки със свои уникални умения, участващи във възстановяването на превозни средства, намерени около плевня или среща за размяна. Тази кола ако попадне в този гараж собственика би спечелил доста пари
  • 11 сайко килър

    5 10 Отговор
    Идеална ли е и за Бойко ? Ако той я подкара , веднага ще й покачи акциите ! А и своите , заедно с това.
  • 12 Behemoth

    13 1 Отговор
    В България много се ценят класиките но от Германия ХАХАХ...
  • 13 куку руку ку

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Как бре? Това е живо същество, цял живот на топло...
  • 14 Случаен

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "догонялов":

    24-10 е тази от статията, с пластмасова решетка. Догонялката е 24-24 или 24-34 ако е базирана на 24-10. Искал той, не знае какво иска.
  • 15 Риналдю

    12 7 Отговор
    Е,така беше навремето в СССР.Купуваш някаква кола и я завираш в гаража за внуците,защото не се знаеше дали ще доживеят да им "излезе номера".Икономика на дефицита.

    Коментиран от #16

  • 16 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Риналдю":

    Разни хора ,разни идеали .Познавам такива които купуват скъпи вещи като чанта която струва колкото една голяма къща с двор.Тази чанта си седи и до днес в специална стая дресинг никога не е излизала на разходка ....;,,,).Други бижута ,трети коли които никога не излизат от гаража.Всеки луд с манията си ,дай ми име на марка българска кола че не се сещам или ми се губи паметта.Защо срещам ирония за всичко руско ?За коли не знам колко да са успели за други големи руснаци чувал ли си-известните яйца, изработени от руския бижутер Петер Карл Фаберже. Коко и роденият в Русия френски парфюмерист Ернест Бо-срещата му с Коко ще се окаже съдбоносна, защото именно той създава Chanel No. 5.Много неща които нямам време да опиша....

    Коментиран от #19

  • 17 Ами като искаш такава волга

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "догонялов":

    Вземи 500 бона евро в жоба и виж обяви колекционери и им дай тази кешовица и веднага ше я имаш
  • 18 Газ 2410

    11 5 Отговор
    Имам я в гараж модел 1988 год.2410 , 20 години съм я карал и много ремонти и правих .... Мислено недоизмислено ,мотор Опел 1936год. .90 к.с 2400 куб. Купе Американски модел .Какво са измислили руснаците ??? Сглобена петък срещу неделя с много водка !
  • 19 СПЕЦПИДARAZ

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Хайде поне Фаберже да не го броим за руснак . Освен че е роден в Русия в него няма нищо руско
  • 20 Скръб Скрап

    3 3 Отговор
    И във какво съществува удоволствието в този таралясник?!
  • 21 а аз

    3 2 Отговор
    А аз си имам джип Бертоне (Дайхатсу-Роки с двигател на БМВ, 2000см3) от 1992 г и вече 10 години неспирно, вярно и послушно ме вози из прашни и кални терени на лов. Смятам да го карам, докато метанът стане непосилен за мен и сигурно и тогава все още ще е здрав.
  • 22 dgfsd

    5 1 Отговор
    Кола мечта !

    Коментиран от #23

  • 23 Онзи

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "dgfsd":

    Ако искаш такава, мога да ти сбъдна мечтата.