Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 11:27 8 190 19

19 от 20 кросоувъра се провалиха в новия краш тест

  • краш тест-
  • iihs

Само Mazda CX-5 оцеля при страничен сблъсък съгласно новите правила на IIHS

19 от 20 кросоувъра се провалиха в новия краш тест - 1

За да намали тежестта на последствията от високоскоростни катастрофи, които често водят до смъртни случаи, Американският застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS) въведе нови, по-строги правила за страничните тестове за удар.

Оказа се, че от 20 популярни, включително и у нас, кросоувъра, само един модел е успял да получи оценка "добър". Тази безопасна кола се оказа Mazda CX-5. Седем от останалите кросоувъри бяха оценени като задоволителни. Това са: Audi Q3, Opel Mokka, Honda CR-V, Nissan X-Trail, Subaru Forester, Toyota RAV4 и Volvo XC40.

Останалите модели бяха оценени като „незадоволителни“, като най-зле представилите се са Hyundai Tucson, Kia Sportage, Jeep Compass и Renegade, Chevrolet Equinox, Ford Escape, GMC Terrain и Lincoln Corsair.

Новите правила за странични краш тестове предвиждат по-тежка и по-инертна бариера, която се движи с по-висока скорост. Теглото ѝ вече е сравнимо с масата на среден кросоувър - 1 896 кг, а скоростта е 60 км/ч. Преди това бариерата тежеше 1 497 кг и се движеше със скорост 50 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    28 5 Отговор
    Защо БМВ и Мерцедес ги няма изобщо в класацията ?

    Коментиран от #5

  • 2 Българина

    45 12 Отговор
    само да припомня че Тесла и ел коли изгряха след дизелскандала открит след тестове от журналисти в сащ!!!! така разбиха немския мнопол, сега всички 20 от този тест пак не са американски и видите ли са зле, купувайте форд и гм.... Сащ най мръснта и гадна държава изобщо!

    Коментиран от #13

  • 3 Гошко

    26 1 Отговор
    Много ясно...всичко е конструирано да издържи официалните тестове въпреки че реално хората катастрофират с Много по голяма скорост от тестовете...винаги съм се чудил,защо не се тестват на лимита,а на минимума...явно икономията на материали е важна за печалбата....аз когато тествам нещо гледам да е на поне 110% така знам, че като е на 100% всичко ще е наред

    Коментиран от #14, #17, #19

  • 4 номад

    22 4 Отговор
    искаме краш на тесла ! супер фън е как немогат да ги загасят
  • 5 Потурко

    5 25 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Защото вече получиха отличен 6 на въпросния тест! Това са СУВ за бендяци и Пурковци с които е пълно в България!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Пилот на Ферари

    15 8 Отговор

    До коментар #5 от "Потурко":

    Мисля че изобщо не си прав. Ще се провалят на теста. Сигурен съм на 100% . Само дъртата G класа може да покаже нещо.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Крейзи сапиенс

    17 5 Отговор
    Кви тестове бе...в БГе все тая колко ще се смачка една кола и колко ще останеш жив, щото тук се кара идЕотски безотговорно, сякаш други около камикадзето няма и пътят е на баща му и мигачите са нещо излишно! И ако не си се нашмъркал и с черни очила...не е модерно! Хората навремето правеха здрави коли, дето да ч чукнеш...можеше да се оправи, а сега са като памук и като я праснеш и оставаш без кола, ако си жив....но май и живи много не остават щото няма правила, няма контрол, няма нищо! Само маймунски егоизъм и простащина!
  • 9 симо

    4 17 Отговор

    До коментар #6 от "Пилот на Ферари":

    Ами г класата е най-здравата от всички марки джипове да не говорим ,че при лицев удар маздата ще стане на каша .

    Коментиран от #10

  • 10 👍👍👍

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "симо":

    А ти ще глутнеш волана на г-то. 😂😂😂
    Аман от поклонници на бираджиите

    Коментиран от #11

  • 11 симо

    1 8 Отговор

    До коментар #10 от "👍👍👍":

    Ами това е модел със история за разлика от останалите марки джипове пък ти като искаш си карай пластмасовите джипове.

    Коментиран от #18

  • 12 малеее

    9 2 Отговор
    От 10 години колите, които се произвеждат не са коли, а играчки. Всичко е за печалбата. Всички гледат газарията, електрониката, дувара колко инча е, дали задника ще се подгрява и цените хвърчат. А дали ще си жив, никой не гледа! Да има реклама на кола, освен едно време на Волво как се оцелява в нея - няма! Човешкия живот се обезцени до под нулата!
  • 13 чети

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Господин монопол, ако прочетеш ще видиш че точно американските са най-зле в теста.
  • 14 лимит

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гошко":

    Кой лимит бе пич ? Това е законния лимит. Ако ти решиш да караш по-бързо си е твой проблем.
  • 15 Гошко

    1 8 Отговор
    Имам предвид лимита който машината има(не е задължителнода е кола),но в случая е кола...не мисля, че максималната скорост,която е позволена по света е 60км/ч, това едно,второ трябва да се тества при скорост от поне 150км/ч,понеже никой не спазва 130км/ч, да не развиваме теории ако катастрофрираш на аутобана с колко ще караш..но мисля, че колата трябва да те опази от всякакъв удар от поне 130км/ч,а не да си заминеш с 60...да използвам момента да поздравя всички който карат с над 60км/ч, т.с. всички, защото освен дядо ми,който почина преди доста години..друг никой не познавам да кара под 60...
  • 16 джапанки

    2 0 Отговор
    Ако имате Субару гледайте в огледалото, да не ви изхака някой изотзадзе.
  • 17 бай Даньо

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гошко":

    Не си ваксиниран, нали!? Колко по реалистични да са условията на теста? Човека ти казва 2 тона кола те удря с 37 мили/ч странично. 37 мили са 61км/ч , почти никъде в града не е позволена по голяма скорост ( в Америка ако не си на магистрала максимума е 45 мили/ч и то само някъде ...) , тоест шансовете на практика са че това е най лошото което може да ти се случи. Казвам в града защото страничен удар на магистрала няма да получиш там са удари отзад или отпред . Отпред и отзад колите са по здрави. Страничен удар (когато другия минава на червено) с 60 км/ч е най лошото което може да ти се случи когато говорим за нещо в рамките на нормалното, другото е летяща чиния те помита както си паркираш пред блока гоуфо .
  • 18 Лудогорец 9

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "симо":

    защо новите Г клас не са ли пластмаса?
  • 19 2323

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гошко":

    Гошко, има статистика, според която средната скорост, с която се случва челен удар е 67км/ч., затова се правят тестове с тази скорост. Нали би трябвало да си набил някакви спирачки и да си намалил част от скоростта, освен ако не си някакво камикадзе и да се забиеш като пирон