Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 12:40 4 346 9

Xiaomi планира да произвежда по 300 хиляди автомобила годишно

  • xiaomi-
  • автомобил-
  • електромобил

От фабриката в Пекин ще излизат единствено електромобили

Xiaomi планира да произвежда по 300 хиляди автомобила годишно - 1

Плановете на Xiaomi за навлизане в автомобилната индустрия вече не са тайна за никого, а от китайската компания работят усилено по тяхното осъществяване. Според данни от местните власти, технологичния бранд ще разчита на завод в Пекин, който трябва да отвори врати до 2024 година.

Всяка година от там трябва да излизат по 300 хиляди автомобила, които ще бъдат задвижвани единствено от електромотори и ще предлагат най-новите системи и технологии в индустрията.

Xiaomi планира да произвежда по 300 хиляди автомобила годишно

Към момента от Xiaomi са сформирали екип от около 300 специалисти и планират да инвестират над 1 милиард евро в разработка и реализация на своите автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потурко

    31 9 Отговор
    Купуваш си телевизор и телефон от тях и като подарък получаваш автомобил!
  • 2 Бъдещето

    23 11 Отговор
    Таблети,с опция за шофиране.Автомобилните производства са вече в ръцете на IT-меките китки.
  • 3 Чин чон ун

    1 19 Отговор
    Те първо да настигнат Айфон по продажби в Китай, че нещо напоследък…

    Коментиран от #4

  • 4 Металния философ

    34 2 Отговор

    До коментар #3 от "Чин чон ун":

    Като за компания, която е създадена едва 2010г е превзела достатъчно голяма част от пазара и на самЦунг и на калпавите Айфони и тн, ще се наложат и на автомобилния пазар, пък ти си карай гоУфа или беНве 3-ката :D :D :D
  • 5 Реалист

    1 29 Отговор
    Пред кола айфон и кола ксиаоми с лекота бих се бръкнал няколко хилки и ще взема айфона естествено. Тия са марка за прошляците дето са с телефони около 300 кинта. За такива като мен в клуба на телефони 1к+ други коли

    Коментиран от #7, #8

  • 6 реалист

    2 11 Отговор
    Елетромобил - да, само европейски, американски или корейски. Без китайски копия на тесла и други подобни китайски боклуци.
  • 7 Пръчка

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    И като си в клуб телефон 1к+ голям праз, комплексарщина си е за мен да парадираш с какво си.

    Коментиран от #9

  • 8 Слаб ти е клуба

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    И като се появи някой с телефон xiaomi за 5000 лв във вашия клуб ще имате да го гледате жално, след като цената на телефона ви е най-важната цел в живота. Какъв iPhone ще си купиш тогава за да биеш цената на Онзи с xiaomi? Май подценяваш марката. Има както по-евтини модели от iPhone така и по-скъпи.
  • 9 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пръчка":

    Той не е с телефон в ръка ! Той е с компютър и не прави разлика между двете устройства !!! Простено му е на ПУБЕРТЕТА, но жалко за родителите !!!