Last news in Fakti

7 Декември, 2021 14:08 3 840 9

Peugeot обяви кога зарязва двигателите с вътрешно горене

  • peugeot-
  • stellantis-
  • електрически автомобили

Ще може да си купите бензиново или дизелово „лъвче“ още 9 години

Peugeot обяви кога зарязва двигателите с вътрешно горене - 1

Новината, че Peugeot ще се откаже от конвенционалните автомобили с двигател с вътрешно горене не е нова, но до момента от компанията не бяха обявили точен срок в който това да се случи. По-рано тази седмица изпълнителният директор на компанията – Линда Джаксън разкри кога да очакваме това да се случи в интервю пред Automotive News.

Peugeot обяви кога зарязва двигателите с вътрешно горене

Автомобилите с бензинов или дизелов двигател на марката ще се продават още само 9 години, а от 2030 година в Европа ще могат да се купят само електрически „лъвчета“, сподели Джаксън.

Peugeot обяви кога зарязва двигателите с вътрешно горене

Това ще се случи с преминаването към новите платформи от серията STLA за различните модели. Все пак пазарите извън Европа ще запазят конвенционалните двигатели, макар да не се споменава до кога.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 308

    14 3 Отговор
    1.6 и 1.5 хди няма чупене батко ако го поддържаш как си трее вижал съм на по 750 000 км
  • 2 А загубите?

    7 0 Отговор
    Шефът на корпорацията Stellantis - Карлос Таварес, призна, че няма идея как да превърне производството на електрически превозни средства в печеливш бизнес. Пред агенция Reuters той беше категоричен, че автомобилните компании са „насилвани“ да електрифицират своята гама, което предполага забрани за продажба на нови автомобили с традиционни двигатели в много страни по света.
  • 3 така е

    5 1 Отговор
    И те да се харесат на зелените тоталитаристи.Тази епидемия разяждаща мозъка на милиони хора ,е много по-страшна от сегашния вирус.Резултатите ще са изчезване на колите като проблем ,ама и на хората.

    Коментиран от #4

  • 4 А дали не обратното

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "така е":

    Официално 400 хиляди човека умират годишно от мръсен въздух само в Европа, като за по-голямата част от тях са виновни автомобилите с ДВГ. Дали пък смъртността няма да намалее, като затворят въглищните централи и намалят автомобилите с ауспуси?

    Кой ти е казал, че автомобилите ще намаляват като бройка? Само Тесла се кани да произвежда 20 милиона автомобила годишно през 2030 година.

    Коментиран от #6

  • 5 така е

    7 0 Отговор
    Автомобилите ще намаляват,защото хората ще обедняват при тази зелена политика.А тъй като живота ми мина близко до наука и здравеопазване теории има за влияние на всичко.Правят се теории от учени за да се обяснят явления.И много от тези теории се оказват грешни.От какъв въздух ще умират 400х в Европа.Знаете ли че от 40 години в западна Европа въздухът е прекрасен, и много пъти по-добър от нашия.А разликите в смъртност не са чак толкова големи.Белодробни и др.болести ще има винаги особено при толкова застаряващо население.Гигантските усилия да се унищожат автомобилите в Европа, ще повлекат мизерия и никакъв екоефект.
  • 6 Фен

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "А дали не обратното":

    Знаеш ли колко пушачи умират в Европа годишно?А от рак,инсулт, инфаркт?

    Коментиран от #7

  • 7 ЛЕКАР БГ

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Фен":

    Темата е за градския смог, което е своего рода похлупак отровни газове т.е. живот в газова камера 24/7: отрови, фини прахови частици и намалено количество кислород, поради изгарянето му в цилиндрите на милиони коли в градовете. Оттам следват и всички заболявания и смъртност, а не обратното.

    Коментиран от #8

  • 8 Фен

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ЛЕКАР БГ":

    Сигурно пушачите дишат планински въздух при пушене и не тровят въздуха на непушачите
  • 9 така е

    5 0 Отговор
    Смог в градове на Западна Европа е имало през индустриалната революция.Измислиха теория за влиянието на човека върху климата и глобалното затопляне,без никакви доказателства.Ама така идеолозите на зелените тоталитаристи и последователите им се чувстват значими- те влияят не на какво да е ами на цялата земя.Освен автомобилите, врагове им са и животните-те трябва да се унищожат защото изхвърлят амоняк и газове.
    Като останем в Европа на пост и липса на транспорт дали ще се оправи климата.