Last news in Fakti

22 Януари, 2022 10:30 4 521 16

Porsche Carrera GT се продаде за рекордните 1.76 милиона евро

  • porsche-
  • carrera-
  • gt

Сивият екземпляр от 2005 година е изминал едва 402 километра

Porsche Carrera GT се продаде за рекордните 1.76 милиона евро - 1

Сиво Porsche Carrera GT от 2005 година постави рекорд след като се постави за грандиозната сума от 2 милиона долара (около 1.76 милиона евро) на един от първите търгове за суперколи през 2022 година. Той бе организиран от компанията Bring a Trailer и успя да „счупи“ предишния рекорд за тази кола, която също бе продадена на аукцион на компанията.

Porsche Carrera GT се продаде за рекордните 1.76 милиона евро

През декември, червено Porsche Carrera GT бе продадено за 1.9 милиона долара, но класическият сив екземпляр успя да подобри този рекорд и закръгли сумата на точно 2 милиона долара. Заедно с колата пристигат и оригиналните аксесоари, поръчани от първия собственик, които включват комплект за пътуване, както и всичката документация на автомобила.

Porsche Carrera GT се продаде за рекордните 1.76 милиона евро

Въпреки, че колата е на повече от 15 години, тя е в абсолютно перфектно състояние, а според километража ѝ е изминала 250 мили или малко над 400 километра.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Според мен

    19 18 Отговор
    да се дадат толкова пари за купчина ламарина (или карбон) e направо цинично.С такава сума нормален човек би направил много по смислени неща от това да я прахоса за кола която вероятно ще затвори в хол или колекция за да може докато я гледа да чувства гъдел по мъ.ете.

    Коментиран от #9

  • 2 Сандеро ГТ

    4 30 Отговор
    Не знам кой нормален човек би дал толкова много пари за един толкова ненадежден и чупещ се боклук. Истината е, че има много по-стойностни, качествени и достъпни автомобили, които могат да изпълняват различни задачи, без да са непременно скъпи. За мен логичният избор е за разумен, достъпен, евтин и надежден автомобил, който е нов(за разлика от употребявания на снимката по-горе), с гаранция и предлага напълно достатъчен набор от съвременни екстри. Освен това гори малко и не ти крадат емблемите или огледалата.

    Коментиран от #3, #12

  • 3 Не си ли чувал

    28 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сандеро ГТ":

    Че има коли , чиято стойност се вдига през годините ?

    Коментиран от #4, #5, #8, #11

  • 4 Сандеро ГТ

    2 31 Отговор

    До коментар #3 от "Не си ли чувал":

    То и на биткойна му се вдига цената, ама не може да ми свърши никакна работа. Това порше ти какво би го правил? Ще му търсиш гараж, не може да го обслужваш къде да е, консумативите му скъпи и най-вероятно ще пътуването ще приключи на първия легнал полицай. А една Дачия никога няма де ти остави на пътя и винаги ще стигнеш за където си тръгнал.
  • 5 Прав си

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Не си ли чувал":

    То и стойността на някои п.дали се вдига но е трудно да разбереш на кои точно.Ако знаех как да ги разпознавам навремето щях да купя ватман а сега да продам "лорд"...
  • 6 Тото 1 и Тото 2

    4 4 Отговор
    Бойко или Делян са го купили ? Чрез подставено лице естествено ! Майтап бе , те не са таквиз хора !
  • 7 В е л и к и я

    13 1 Отговор
    Ако това са реалните изминати мили това е най добрата сделка през последните години , това е супер автомобил качествено направен а не като сегашните боклуци .... управлението е за професионалисти и е опасна кола като цяло , може би най опасната .. !
  • 8 Фаерстон

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Не си ли чувал":

    Почнаха да колекционират всякакви боклуци . Богаташите ги е страх че при един срив на долара ще си остана с празни чекови книжки . И понеже вече произведения на изкуството не се намира , а артефактите също - почаха да обявяват за ценност всяка ламарина и табела която намерят .
  • 9 Мхм

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Според мен":

    Мачовистката психопатия да "притежаваш" нещата умопобъркани идиоти.Толкова далеч можеше да е човечеството акомпярите не се даваха за откровени простотии
  • 10 Буха ха

    3 1 Отговор
    Инфлация бате....
  • 11 Мхм

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Не си ли чувал":

    Тия коли се държат в гаражи и се изкарват веднъж на три години за 5 минути абсолютно безсмисленя покупка.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ДА АМА НЕ

    5 1 Отговор
    ТОВА Е ИНВЕСТИЦИЯ ЗА ХОРА С МНОГО ПАРИ, КОИТО ИЗКАРВАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ. НЕ ЗНАМ КАК СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ СЕДНЕ ДА ГО КАРА ИЗОБЩО, ПАРИТЕ ПРАВЯТ ПАРИ - ТОВА Е!
  • 14 Гост

    3 2 Отговор
    Колкото и колекционерска да е, трябва да се кара поне 200-300 километра на година за да е в оптимално състояние. Всичко да стигне оптимална температура и да се раздвижат течностите, иначе се скапва от стоене.
  • 15 Цървули,сър

    5 0 Отговор
    Мишоците тръгнали да коментират “купчината желязо” смеххх,това да не ви е хондичката пред блока бре,я отивайте за кафе от кварталното магазинче и не коментирайте далечни от вас теми!
  • 16 737474848

    0 0 Отговор
    Тези с който сравняват Дачия с Порше да се прегледат