Last news in Fakti

6 Април, 2022 10:05 1 941 1

Nissan отново отложи пазарния дебют на Ariya

  • nissan-
  • ariya-
  • кросоувър

Проблеми с доставките на части предизвикват забавянето

Nissan отново отложи пазарния дебют на Ariya - 1

Ariya е вторият изцяло електричски модел в гамата на Nissan, чиито доставки трябваше да започнат през изминалата година. Проблеми с различни компоненти, обаче, отложиха тази премиера за тази година и по план Ariya трябваше да направи своя пазарен дебют в края на месец март. Това отново не се случи и сега от японската компания обещават продажбите на модела да стартират от лятото на тази година в Европа и САЩ.

Nissan отново отложи пазарния дебют на Ariya

Кросоувърът ще се предлага в четири версии за задвижване с два вида батерии – 65кВтч и 90кВтч. Те задвижват съответно версии с електромотор на задните гуми с мощност от 215 конски сили или 239 конски сили при по-голямата батерия или два електромотора със системна мощност от 335 конски сили или 388 конски сили.

Nissan отново отложи пазарния дебют на Ariya

От Nissan обещават, че Ariya ще може да измине 610 километра с едно зареждане при модела с един задвижващ мост, а версиите с 4х4 ще изминават до 579 километра с едно зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японци сър

    1 1 Отговор
    Има ли учудени?