Last news in Fakti

22 Април, 2022 12:00 4 210 7

Ford се отказва от още един модел в Европа

  • ford-
  • fiesta-
  • европа

Тривратата версия на Fiesta вече няма да се предлага

Ford се отказва от още един модел в Европа - 1

Ford се отказва от още един модел в Европа във връзка с намалено търсене от страна на клиентите. Става въпрос за тривратата версия на Ford Fiesta, която от средата на тази година вече няма да се предлага в Европа. Новината бе потвърдена от говорител на марката, който даде малко повече яснота около ситуацията пред Motor1.

Ford се отказва от още един модел в Европа

Той обясни, че от компанията се стремят да опростят предлаганите продукти, а целта е да адаптират гамата към това което искат клиентите. Точно поради това, по-малко популярният вариант на компактния хечбек ще бъде премахнат от портфолиото на производителя.

Ford се отказва от още един модел в Европа

Все още не е ясна точната дата когато Fiesta ще спре да се предлага официално, но според информация на Automotive News Europe, някои представителства на Ford вече са запълнили квотите, които имат и са спрели да предлагат модела.

Ford се отказва от още един модел в Европа

Припомняме, че преди няколко месеца от Ford представиха фейслифт на Fiesta, който засегна цялата гама на модела и донесе серийни LED светлини с опционални матрични фарове, по-агресивна визия с по-голяма решетка и други промени. Двувратата версия на Fiesta се предлага от 1976 година, но изглежда животът ѝ ще приключи след 46 години на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хъм

    9 1 Отговор
    Жалко, двувратката е много яко автомобилче. Това означава ли че и ST спират го предлагат също?
  • 6 гжжтг

    13 0 Отговор
    Става въпрос за отказване на ВЕРСИЯ. а не на МОДЕЛ
  • 7 Нейтън Прайс

    3 8 Отговор
    Абе купувайте само огромни американски коли, най доброто на пазара, това е бебешка кола за какво ни е