Last news in Fakti

25 Май, 2022 12:30 6 010 9

Чуйте и вижте най-бързото Bugatti правено някога (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • bolide-
  • villa d’este-

Bolide се появи на конкурса на елегантността Villa d’Este

Чуйте и вижте най-бързото Bugatti правено някога (ВИДЕО) - 1

В края на 2020 година Bugatti показа интересната концепция Bolide, която към онзи момент бе една от поредните разработки на марката. През изминалото лято, обаче, стана ясно, че най-красивият хиперкар за 2021 година ще влезе в серийно производство, ограничено в едва 40 бройки. То ще започне през 2024 година с очаквани първи доставки в края на същата година, а потенциалните купувачи ще трябва да се разделят с минимум 4 милиона евро, за да се сдобият с един от 40-те произведени екземпляра.

Чуйте и вижте най-бързото Bugatti правено някога (ВИДЕО)

За да привлече още внимание, Bugatti показа един от концептите по време на конкурса на елегантността Villa d’Este, който започна през изминалата седмица. Освен със своята изключително интересна визия, френският хиперкар привлече внимание и със звука от своя 8.0-литров бензинов двигател, генериращ 1800 конски сили. Това е същият мотор, който французите използват в Chiron.

Чуйте и вижте най-бързото Bugatti правено някога (ВИДЕО)

Припомняме, че серийната версия ще бъде „скопена“ до по-скромните 1600 конски сили и максимален въртящ момент от 1600 нютон метра, ако случайно това се струва малко на някого. Въпреки, че от Bugatti не разкриват данните при серийния модел, то ще ви споделим тези на концепта при който ускорението от 0 до 100км/ч отнема 2.17 секунди, а това до 400км/ч (да, 400км/ч) отнема 12.08 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    6 9 Отговор
    Едва ли е по бърза от Кьонигсег и новото Хенеси
  • 2 смех

    1 7 Отговор
    Електричките набират за под 2 секунди.
  • 3 случаен

    5 2 Отговор
    а какъв му е евростандарта на тоз самолет

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Будалати

    2 3 Отговор
    Ае що говорят на немски тез франсета??? 😂
  • 8 Ама

    1 2 Отговор
    Че глупав автомобил,с него немога да ида на риболов нито да го карам по родният асфалт.Ха ха,няма място за газова бутилка.

    Коментиран от #9

  • 9 Ккк

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ама":

    Много ми е интересно кой ходи с болид на риболов, нито е направен за улиците, и не мисля че има човек да сложи газово на такава кола