Last news in Fakti

30 Май, 2022 12:13 2 661 2

DeLorean Alpha 5 се завръща от миналото, за да ни подготви за бъдещето

  • delorean-
  • alpha 5-
  • dmc-12

Електрическото купе може да измине до 480 километра с едно зареждане

DeLorean Alpha 5 се завръща от миналото, за да ни подготви за бъдещето - 1

Компанията DeLorean, която доби популярност покрай филма „Завръщане в бъдещето“, сега представи нов модел с името Alpha5. Електрическото купе е вдъхновено именно от легендарния DMC-12 с подобен дизайн и отварящи се нагоре врати, направени от Italdesign.

DeLorean Alpha 5 се завръща от миналото, за да ни подготви за бъдещето

Четириместното купе е с футуристични форми, дълга предница и къса задна част. Светлините са тънки LED ивици, които продължават в разчупени форми в страничната част на Alpha 5. За съжаление снимки на интериора не са споделени, но това което знаем е, че конвенционалните управления с класически „врътки“ и копчета са заменени от екрани реагиращи на докосване.

DeLorean Alpha 5 се завръща от миналото, за да ни подготви за бъдещето

От DeLorean не разкриват много за задвижването, освен, че ускорението до 100км/ч отнема около 3.5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 241км/ч. Батерията е с капацитет от 100кВч и е достатъчна за пробег от 483 километра с едно зареждане. Тези данни се отнасят за базовия модел, което загатва, че това вероятно няма да е единствената версия на модела.

DeLorean Alpha 5 се завръща от миналото, за да ни подготви за бъдещето

Електрическото купе може да се похвали още и с изключително нисък коефициент на съпротивление от едва 0.23. С дължина от 4.99 метра и ширина от 2.04 метра, DeLorean Alpha 5 съвсем не е с компактни размери. От компанията споделят, че колата ще бъде направена в лимитирана серия от 88 броя, а производството ще стартира през 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Купувам

    7 2 Отговор
    Давам няколко биткойна останали от баба ми за това бижу
  • 2 Киткар

    2 0 Отговор
    Може ли да пътува във времето или тази екстра се плаща отделно?