13 Юни, 2022 10:30 1 791 1

BMW потвърди за дебюта на М2 и двигателя, с който ще бъде оборудван

  • bmw-
  • m2-
  • 2 series-
  • m-
  • bmwm

Спортното купе ще се появи през октомври

BMW потвърди за дебюта на М2 и двигателя, с който ще бъде оборудван - 1

BMW официално започна рекламната кампания по повод представянето на новото поколение М2 и показа покрит с камуфлаж автомобил, като разпространи и част от техническите характеристики на модела. Компактното спортно купе ще бъде разкрито в пълния си блясък през месец октомври, преди да влезе в шоурумите през април 2023 година.

BMW потвърди за дебюта на М2 и двигателя, с който ще бъде оборудван

Освен това, германците разкриха, че М2-ката ще заимства двигателя си от по-големия брат М4, макар и с по-малка мощност. Според очакванията, 3.0-литровият бензинов редови шестак ще генерира около 450 конски сили. Появиха се слухове, че новият модел може да разполага и със задвижване на четирите колела, но това все още не е потвърдено.

BMW потвърди за дебюта на М2 и двигателя, с който ще бъде оборудван

Освен двигателя, компактното купе ще споделя и своите спирачки и окачване с М4, както и карбоновият таван, който вероятно ще бъде допълнителна опция. В интериора очакваме новата конфигурация с двойни извити дисплеи и iDrive 8 система, а в екстериора ще видим по-агресивна визия с нови брони и по-широки калници.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    8 1 Отговор
    Добре е! Жалкото е, че ще бъде може би една от последните истински М-ки с бензинов мотор! От тук нататък - хибриди и електрички - съвсем встрани от философията на М моделите! Жалко!