Last news in Fakti

23 Юли, 2022 12:04 2 810 2

Заснеха най-наточения електрически Hyundai в Корея (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • ioniq-
  • ioniq 5-
  • ioniq 5n

Ioniq 5 N ще дебютира през следващата година

През изминалата седмица Hyundai показа два нови спортни модела по време на така наречения “N ден”, който мнозина очакваха да е запазена дата за премиерата на най-наточената версия на Ioniq 5, носеща означението N.

За съжаление на феновете, това не се случи, но Hyundai потвърди разработката на този специален модел, както и неговия дебют през следващата година. Докато това се случи, корейците продължават да тестват колата по пътните мрежи, а тестов прототип бе засечен в Корея.

Колата е изцяло покрита в камуфлаж, който да прикрие новите аеродинамични елементи, които очакваме да спомогнат при по-високи скорости, както и да придадат повече агресия на модела. Очаква се визията да бъде допълнена от голям спойлер над задното стъкло, както и нови брони и по-изразени дифузьори на броните.

Макар все още да няма информация за задвижването, то се очаква да бъде заимствано от представената вече Kia EV6 GT. Тя разполага с два електромотора, задвижване на четирите колела и 577 конски сили. Вероятно наточената версия на Ioniq ще получи и преработено окачване, което да се справя с теглото в по-острите завои.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вазелинчо

    5 6 Отговор
    Като шарена ромска каруца от столипиново

    Коментиран от #2

  • 2 Ти в такава ли се возиш че знаеш?

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Вазелинчо":

    Последните години не съм видял слаб модел на Хюндай.