Last news in Fakti

28 Юли, 2022 09:59 2 004 0

Porsche купува 50% от Red Bull Racing

  • porsche-
  • red bull-
  • formula 1

Германците планират да участват във Formula 1

Porsche купува 50% от Red Bull Racing - 1

Слуховете, че Porsche планира да участва във Formula 1 бяха потвърдени от Volkswagen Group, а ето, че вече виждаме и първата по-голяма стъпка по този план. Според правни документи, германската компания е закупила 50% от акциите на състезателния отбор Red Bull Racing и планира заедно да участват в следващите сезони на популярното състезание.

Решението на Porsche все още не е обявено официално поради различни регулации в Европейския съюз, но в Мароко например, където няма подобни административни спънки, сделката е оповестена публично. Към момента документите показват, че Porsche ще купи 50% от акциите в Red Bull Technology, но се очаква това да бъде разширено до целия състезателен отбор.

Официално съобщение за сделката между двете компании вероятно ще бъде направено на 4 август, когато всички документи трябва да са оформени. Първата поява на Porsche в състезанията, обаче ще се случи през 2026 година, когато настоящият договор на Red Bull и Honda/IP ще приключи.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА