8 Септември, 2022 16:39 2 797 2

Jeep Avenger EV е първият електрически модел на марката в Европа

  • jeep-
  • avenger-
  • електрически автомобили-
  • европа

Доставките започват през следващата година

Jeep Avenger EV е първият електрически модел на марката в Европа - 1

Преди минути Jeep представи най-новия модел в своята гама – компактният SUV Avenger. Това е първият електрически модел на марката който ще пристигне в Европа и е един от първите модели на американците построен на новата платформа STLA на Stellantis. Макар от Jeep да показаха кросоувъра, част от характеристиките му все още се пазят в тайна и ще бъдат разкрити напълно по време на изложението в Париж през октомври.

Jeep Avenger EV е първият електрически модел на марката в Европа

Въпреки че е позициониран като градски автомобил, а не като офроуд всъдеход, Avenger обещава “ впечатляващ ” просвет и ъгли на изкачване, заедно с 400 километра пробег за шофиране. От Jeepказват, че най-малкият им SUV ще достави модерен интериор, с всички технологии, които купувачите очакват, и много място за пътниците и товари.

Jeep Avenger EV е първият електрически модел на марката в Европа

Според данни на Autocar, Avenger ще се предлага с 4х4 и задно задвижване в зависимост дали клиентите ще предпочетат един или два електромотора с мощност от съответно 95 конски сили или 190 конски сили. Все още не са ясни цените на модела, но първите поръчки ще се приемат от 17 октомври, когато стартира и изложението в Париж.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 6 Отговор
    Всички обещават по 400 км докато не дойде зимата и тогава от София до Пловдив почваш да се оглеждаш за зарядни.

    Коментиран от #2

  • 2 хмм

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    В щатите нямат такива "дълги" дестинации, и зима нямат..