Last news in Fakti

22 Октомври, 2022 10:30 3 359 7

Над 200 килограма по-лек и с 200 „коня“ по-мощен Golf R

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf-
  • golf r-
  • тунинг

Концептуалният модел е дело на VGRD

Над 200 килограма по-лек и с 200 „коня“ по-мощен Golf R - 1

Volkswagen Group Retail Германия – VGRD показа проект на базата на последното поколение Volkswagen Golf в най-наточеното му изпълнение – R. Колата, която още от завода пристига като най-мощния сериен Golf правен някога е получила множество ъпгрейди, повече мощност и по-ниско тегло. Това е третия проект на компанията, след като през последните две години видяхме два такива на базата на Golf GTE.

Новият Golf R Hurricane е вдъхновен от Lamborghini Huracan от където вероятно е взет и зеленият цвят, който преобладава в интериора и екстериора. Предната броня е получила нов карбонов сплитер, докато предните и задните калници са разширени с малки раздувки. Няколко елемента по купето са заменени с такива от карбонови влакна, а задните стопове са свързани с LED лента, която е много възможно да се появи във фейслифта на модела. Над задното стъкло е поставен изразителен спойлер, който също е направен от карбон.

Джантите са дело на MB Design и следват цветовата схема, а върху тях са обути гуми Pirelli P Zero Trofeo R гуми. Интериорът е облечен в зелена и черна алкантара с контрастни шевове, а оригиналните седалки са заменени от две карбонови „корита“ дело на Recaro. Зад тях липсват задни седалки, а на тяхно място е поставена предпазна клетка в отровния зелен цвят от екстериора.

Под капака на колата работи оригиналния 2.0-литров бензинов двигател, но с модифицирана изпускателна система, ново ECU, ново турбо и по-голям интеркулер. Всички тези промени помагат за повишаване на мощността до 526 конски и 629 нютон метра, което е значително повече от оригиналните 320 конски сили и 420 нютон метра. Мощността се предава към четирите колела, а трансмисията е автоматична със 7 предавки.

Благодарение на елементите от карбонови влакна, подложеният на диета Golf е загубил над 200 килограма от своето тегло, което помага за съотношение от 2.75кг/к.с.. Спирачките също са нови, като отпред те са от Audi R8, докато отзад са използвани такива от S8.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пестин коня

    15 8 Отговор
    А двигателя здрав ли е за тея коне?

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "пестин коня":

    Здрав.... с ресурс 10-15к....
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 3 Отговор
    То май само у нас двигателя върви с талона на МПС ! Все повече той е консуматив, гонещ по дълготтайност живота на съединителя 🤔 че и на спирачните накладки 😉
  • 4 Смех

    4 13 Отговор
    Тъпацитени могат да сфанат че пак не може да слезне под 10сек на 400м

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Мурджо

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Смех":

    Маугли
  • 6 Жоро

    10 3 Отговор
    Колата е супер яка! Страхотна машина жалко че струва много пари!
  • 7 Смехотоворко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Смех":

    А ти точно на колко слизаш на 402 м???