14 Ноември, 2022 10:27 11 887 6

Продава се едно от най-редките Porsche-та в света

  • volkswagen-
  • porsche-
  • vw-
  • t3-
  • 911-
  • бус

Бусът се задвижва от 3.2-литров бензинов двигател

Продава се едно от най-редките Porsche-та в света - 1

Ако виждате стандартен бус Volkswagen T3 на снимките, то не го отдавайте на това, че е понеделник сутрин. Всъщност кадрите на едно от най-редките Porsche-та в света са точно тези на които се вижда конкретният бус с емблемите на Volkswagen. Историята на това превозно средство започва през 1985 година, когато инженерите на Porsche се нуждаят от голямо и бързо превозно средство, което да пренася резервните части за 959 по време на рали „Париж – Дакар“.

Инженерите бързо се спират на германския бус, но за да добавят мощност, монтират 3.2-литров бензинов двигател от Carrera 911, който генерира 231 конски сили и развива до 185км/ч. Въртящият момент се предава към задните гуми, посредством Porsche трансмисия, а ново окачване и спирачки завършват механичните ъпдейти. Според официалните сведения са направени само 7 екземпляра от този модел.

Визуално разликите със стандартния бус са малки. Външно той може да бъде познат по предната и задната броня, 16-цоловите джанти от Porsche и по-големия ауспух. В интериора има допълнителни измервателни уреди, волан от Porsche и кожени седалки.

Колата се продава от Porsche Classic Center в Нидерландия и е направена за тогавашния изпълнителен директор на компанията – Петър Шутц. Според всички документи, бусът се класифицира като Porsche, като това е видно и от VIN-а му. Превозното средство напуска завода през 1985 година, но е регистрирано през 1988 година. Сега километражът му показва 130 хиляди километра, а от Porsche са склонни да се разделят с него за 364 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИРбушон

    29 3 Отговор
    360 хилки ми се видят множко за "това".
  • 2 12343211

    10 2 Отговор
    "Порше"
  • 3 Знайко

    28 6 Отговор
    ццццц.....били склонни да се разделят.....а ние склонни ли сме да даваме половин милион лева за двигател от порше монтиран на фургон от 80 -те, който дори няма тунинг? То няма такива скъпчии...и скрапа искат да продадат като уникат за колекционери...пфффф...отивам да се издрайфам
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гнида

    3 4 Отговор
    Нито кон нито катър .
  • 6 РЗС

    12 3 Отговор
    за около 20 хиляди евро тоя бус може да се репликира напълно със същия двигател след основен ремонт и купе с нова боя, как я измислиха тая цена. май ще си го държат още 30-40 години