21 Ноември, 2022 15:41 5 442 12

Volkswagen произвежда по 1400 електромобила на ден само в един завод

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.3-
  • id.4-
  • id.5-
  • цвикау-
  • електромобили

През седмицата от 7 до 11 ноември е поставен рекорд в завода в Цвика

Volkswagen произвежда по 1400 електромобила на ден само в един завод - 1

Volkswagen се опитва да измести Tesla от челната позиция по производство на автомобили и изглежда от германската компания имат сериозен потенциал да постигнат това. Според официално съобщение от пресцентъра на марката, през седмицата от 7 до 11 ноември, заводът на компанията в Цвикау е произвел точно 7100 автомобила.

Това значи, че дневно от фабриката на компанията са излизали около 1400 автомобила с означението ID.. Ако компанията успее да поддържа този капацитет през всички работни дни от годината, то това означава, че годишно само от тази фабрика ще излизат около 350 хиляди електрически коли. Плановете на компанията от преди няколко години предвиждат годишния капацитет на завода да е около 330 хиляди.

В момента заводът Volkswagen Group може да се похвали с производството на шест модела базирани на платформата MEB. Това са хечбеците Volkswagen ID.3 и Cupra Born, кросоувърите Volkswagen ID.4 и Audi Q4 E-Tron, както и купеобразните им вариации Volkswagen ID.5 и Audi Q4 Sportback E-Tron. Останалите заводи в които също се произвеждат автомобили от групата се намират в Дрезден, Емден, Хановер и Млада Болеслав.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 точно

    11 10 Отговор
    А има умници в България дето твърдат че с гледане на домати ще се оправим. Нека сега да ми сметнат колко мил. тона домати трябва да отгледаме за да направим същия оборот, ако приемем че една кола е 100 000лв. и за колко време ще ги отгледаме, а немците го правят на ден

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 чисто

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "точно":

    и то от един завод
  • 3 Смех

    10 5 Отговор
    Едно време и пловдивският завод произяеждаше пишещи машини по стотици на ден въпроса е че никой не ги купуваше.Е реализираха продукцията в мухлясали комунистически институции като БАН както и сега немцитр ги реализират по кметства участъци разносвачи на пица и тн.Но ЕС си е комунистически гиол та е разбираемо
  • 4 Факт

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "точно":

    Ама без кола можеш докато без домати трудно
  • 5 И какво пречи едното на другото

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "точно":

    Едно време бяхме едни от най-големите производители на домати, компютри, мотокари и електрическа енергия по едно и също време.

    Коментиран от #7, #12

  • 6 Е пак бива

    6 2 Отговор
    Като започнаха производството на volkswagen id3 през 2019 година, имаха планове през 2020 година да произвеждат по 300 000 броя от този модел в този завод и да изпреварят с него по продажби tesla модел 3, от която през предишната година бяха продадени по-малко от 300 000 броя.

    Сега три години по-късно са постигнали тези 300 000 броя производствен капацитет и то не само от id3, а от всички модели на volkswagen взети заедно.

    И то не на марката volkswagen, а на цялата volkswagen group.

    Жалкото е само, че Тесла не пожела да ги изчака да я настигнат, а още през 2020 година произведе 500 000, следващата година 940 000, а тази година се очаква да се милион и 400 хиляди. Е volkswagen има някакъв шанс да я настигне с 400 хиляди тази година, ако не взимаме предвид милиона!
  • 7 каскетя

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "И какво пречи едното на другото":

    Неее ,така са ти го казвали по единствения канал на ТВ.
  • 8 12345

    1 0 Отговор
    Статията и малко неточна. Като цяло Ваг произвежда милиони автомобили. Посочената цифра е за електромобили.
  • 9 ГВМДРА

    3 2 Отговор
    Колкото и да не ми се нрави фенщината покрай Тесла, дважди повече не ми се нравят и ме гнусят тези от ФВ и всичките им безброй издънки от типа Шкода, Сеат (който е модерно да се нарича Купра), Ауди, Порше и т.н. Да ви пи...ая на най-големия производител в света, да ви пи...ая на хилядите милиони инженери, да ви пи...ая на десетките заводи, щом постоянно се налага да се сравнявате с една на практика ИТ компания, която помежду другото произвежда автомобили с 2-3 завода. Наистина немците и руснаците са си лика прилика. Едните се имаха за много велики в армията и оръжията, а другите в автомобилостроенето. Обаче като светнаха лампите, ха, кравата се оказа мъжка - лъснаха едни колоси на глинени крака. Смехорани....
  • 10 Моя милост

    2 0 Отговор
    Цвикау - Трабант Вартбург. А сега Фолксваген.
  • 11 Моя милост

    1 0 Отговор
    1400 кога ще стигнат и за нас.
  • 12 точно

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "И какво пречи едното на другото":

    Нищо не пречи да си гледаме домати, ама с домати няма никога да се оправим. Явно тук пишат производители на домати.