Last news in Fakti

5 Декември, 2022 08:19 5 769 33

Собственци на Tesla се оплакват, че са мразени на пътя

  • tesla-
  • агресия на пътя-
  • агресия-
  • инцидент-
  • конфликт

Шофьорите на електромобилите на Мъск участват в повече целенасочени препречвания 

Собственци на Tesla се оплакват, че са мразени на пътя - 1

Собственици на електромобили от марката Tesla смятат, че са обект на непринудена агресия на пътя, повече отколкото другите участници в движението. Според собствениците на електромобилите, тяхната марка бива избирана от другите шофьори заради действията на изпълнителния директор на компанията – Илон Мъск или заради цялостната омраза към колите на ток.

Според информация на Axios, водачи на Tesla споделят, че собствениците на тази марка автомобили са най-често засичани на пътя и блокирани на станции за зареждане. Шофьори на американския бранд споделят, че често водачи на дизелови коли ги „опушват“, когато минават около тях.

През август, друго проучване показа, че собствениците на Tesla са щастливи със своите електромобили, но изглежда другите на пътя не са толкова радостни за това. Вероятно причината за това е сделката между Twitter и Мъск, която не се харесва на мнозина.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не, драги, просто

    57 28 Отговор
    Тесли си купуват определен тип хора, които хората вече са намразили за куп други неща - те са суетни, новозабогатели келеши, драпащи да бъдат забелязани и харесани, защото в голямата си част са задръстени IT специалисти, вманиачени и парадиращи с екобио начин на живот, а в същото време зле изглеждащи и невзрачни!

    Коментиран от #2, #16, #20, #29

  • 2 Джон

    18 11 Отговор

    До коментар #1 от "Не, драги, просто":

    На теб пречат ли ти?

    Коментиран от #6

  • 3 Пенчо

    24 4 Отговор
    А кво да кажат тия с БеЕмВетата у нас... :)
  • 4 Всъщност

    18 17 Отговор
    Просто , ако има завистници , завиждат на собствениците на Тесла защото : И затова , че са успели . И за това че Не са от типа индивиди , които го постигат по мутренски начин . "Мутра с Тесла" ? Няма такъв филм !

    Коментиран от #24

  • 5 Коментар

    46 8 Отговор
    Изобщо не е сделката с Туитър, бе Галине!

    Ядосват се хората, щото лека полека тиквите от Давос принуждават хората (чрез зелени сделки, вдигане на данъците и цените на горивата) да си купуват електрокари, тип таблет на колела!
    Естествено, че хората ще са недоволни!
    Още повече, че съвременните електрички са всичко друго но не и: еко, надеждни, икономични и дълготрайни!!!

    Коментиран от #9, #32

  • 6 Прочети

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    Коментар 5! Не просто пречат - застрашават ни!
  • 7 Зелен Демократ

    14 5 Отговор
    Нормален собственик на Тесличка? Оксиморон , както казва един висок водещ! Собствениците на този автомобил са наши слуги, Респект и Поклон!
  • 8 омъскаряване

    18 4 Отговор
    Никой нормален не обича сектанти!
  • 9 Минувач

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    На мен също това ми направи веднага впечатление. Какъв туитър, какви 5 лева. Не знам, дали разумните хора усещат, как леко и все по-често се прокарва пропагандата и внушенията по определени теми. Онзи ден - крипто-инвеститорите и само те били си продавали луксозните и скъпи автомобили, явно другите печелят от разорените фондови пазари, хах. Сега Теслите били мразени, заради туитър. А истината е точно обратната на целанията на политиците и на тази пропаганда - младите хора и идващите поколения са супер силно насочени и към блокчейна и криптото, и към абсолютната свобода на словото и изказването на мнението си, както ще стане в туитър. А за Тесла - по-скоро омразата е, заради голямото натякване навсякъде за тази марка и най-вече за тези 7000 долара безвъзмездна субсидия при покупка. Получава се така, че човека с дизела минал до Теслата е платил от своя джоб някаква сума на този, дето е в Теслата и леко му става тъпо. Защото тези пари не падат от небето - вземат се директно от хората или се печатат на килограм и чрез инфлация пак се вземат от спестяванията на хората. Кръговрат ...

    Коментиран от #12

  • 10 А случайно

    15 4 Отговор
    А случайно да не би комплексарите между собствениците на тази марка да са най-висок процент ? За един приятел питам, бе !!!
  • 11 Механик

    18 3 Отговор
    То така са и джендърите. Никой не им обръща внимание, ама те се дразнят от това и пищат, че ги насилват.
    Нормална реакция на хора с ниско самочувствие.
  • 12 Имаш фактологически грешки

    6 9 Отговор

    До коментар #9 от "Минувач":

    Няма как да ги мразят заради 7500 субсидия която плащат от джоба си, защото това беше един от най-мащабните и гадни удари под кръста, за да спрат възхода на Тесла и в частност на електромобилите от страна на американското правителство, защото спряха субсидията само за Тесла вече повече от две години, а я дават на всички останали нейни конкуренти.

    Обаче останалите са толкова назад в технологиите, че клиентите продължават да не им искат електромобилите и тесла запази 80% пазарен дял на пазара на електромобили в сащ дори след като им спряха субсидиите.

    Това се промени чак тази година, когато останалите пуснаха смислени модели на ток и пазарният дял на Тесла падна на 65%, въпреки че продажбите им се вдигнаха три пъти оттогава.

    И ето това е причината за омраза към Тесла. Успяха да накарат света да премине на ток, а това въобще не се харесва на някои хора. Но така или иначе духа от бутилката вече е пуснат и няма да се върне. Беше поставено началото на края на ДВГ и вече нито политик нито някой зелен може да го спре.

    А тесла е далеч от идеята да прави зелени, икономични или екологични автомобили и си навлича и гнева на зелените. Tesla просто направи автомобилите си желани за шофиране. Никой не си купува автомобил 1000 коня за да пази природата.

    Купува си го защото е на прилична цена и досега не е могъл да си го позволи.

    Коментиран от #13

  • 13 Е ти точно

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Имаш фактологически грешки":

    ще сега ще можеш да си го позволиш и ще можеш да минеш от дизеловия си сценич-на тесла…:🤣🤣🤣

    Коментиран от #14

  • 14 Осъзнаваш ли какво говориш

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Е ти точно":

    Как точно си представяш някой от дизелов scenic да се замисли кой автомобил с 1000 коня да си купи?

    А ако не си съгласен, ще ми кажеш ли кой е по-евтиния вариант за покупка и поддръжка на автомобил с мощност 1 000 коня? Такава тесла струва 114 000 долара. Посочи най-близкия по мощност автомобил с най-ниската цена която можеш да намериш и кажи дали тесла не е най-евтиният автомобил по този критерий?

    Смяташ ли този автомобил за зелен, екологичен или нещо подобно, за да може това да е целта за неговата покупка? Смяташ ли че само залюхани ай ти специалисти си го купуват, защото не разбират от автомобили?

    Коментиран от #33

  • 15 Техно

    5 3 Отговор
    Ох, милите ми душици нежни. Те си купували тесли за да ги харесват другите пък то не ставало точно така. Плача...

    Коментиран от #17

  • 16 МЪСК

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Не, драги, просто":

    Щом ти говорят зад гърба, значи си пред тях.
  • 17 Точно обратното е

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Техно":

    Тези които искат да ги харесват, си купуват 20-годишен немски премиум.

    Никой не си купува тесла защото е лъскава или луксозна или качествена, просто защото не е такава и това се вижда с просто око. Тоест никой не ги купува заради опаковката или мнението на останалите, а ги купува въпреки това, защото за повечето собственици на тесла е важно съдържанието, а не опаковката.

    Повечето от тях правят напълно осъзнат компромис както с външността и качеството, така и с мнението на останалите. Просто е достатъчно да дойдат да ви прочетат болшенството от мненията.

    Коментиран от #18

  • 18 Техно

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Точно обратното е":

    Тъй е, бате. Купуват си тесли от 70 до 100 к долара за да са незабележими. Сигурен съм в това.

    Коментиран от #19

  • 19 А не е ли така?

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Техно":

    Не смяташ ли че за същите пари могат да си купят много по-забележими автомобили? Включително и втора ръка ако пък искат да блеснат съвсем и да се набиват на очи?

    При положение че тесла Модел У се очаква да стане най-продавания автомобил в света, дали целта им не е да блеснат? Все едно някой да си купи toyota corolla за да блесне.
  • 20 IT Специалист

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Не, драги, просто":

    Да, така е. IT специалист съм, карам Тесла и не замърсявам въздуха, ям био домати от бабичките по селата и по този начин им помагам финансово, забелязан и харесван съм защото благодарение на хора като мен ти имаш възможност да бращолевиш глупости тука. Маниак съм на "екобио" начина на живот за да не пукна като теб от инфаркт на 50 и изглеждам доста добре. А мисля че твоя пост показва кой е невзрачен...

    Коментиран от #22, #25, #31

  • 21 Гост

    4 4 Отговор
    Модерни шилета и джендъри,как да ги обичат.
  • 22 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "IT Специалист":

    IT спейшълиста,докато хората работят, ти денонощно си в форума.Кога работиш,за теб денонощието да не 56 часа.Имаш Тесла само на картинка.
  • 23 МЪСК

    3 5 Отговор
    Мразена е защото е най-добрата кола в историята.

  • 24 Симеон

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Всъщност":

    Има мутра с Тесла, а именно кметът на община Белослав.
  • 25 СМОГ

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "IT Специалист":

    Аз също, понеже не си намирам нито здравето, нито парите на улицата. А петролните коли са болести и бедност.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Талибанин

    4 0 Отговор
    В Норвегия само най-глупавите карат тесла! Уникални маневри се извършват!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Байганьо

    1 1 Отговор
    Сигорен съм, че причина да си купят тесли е бързото свързване от телефона към колата 😉
    Да си слушат музика!
  • 31 Хахахахах

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "IT Специалист":

    Био ли каза 😀
  • 32 нАКа 47

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    Да бе, сигурно скапаните дизели са по-екологични, а?
  • 33 Авто-почитател

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Осъзнаваш ли какво говориш":

    "1000-коньова Тесла" - за колко минути, или за колко километра - и ще трябва да мислиш за зареждане! А в БГ на "зареждачките" тока бил един лев за квт/час, и скоро ще е два лева, а и не можеш да се доредиш!!! А "тръпката" - постоянната - да гледаш уреда и да изчисляваш кога ще ти свърши тока - много емоционално и приятно нали, не дай боже да останеш без тока някъде си - пътна помощ!!! А след осем години нов акумулатор - десетина хиляди..., я си карай градско-електрическо - да не те болят очите и главата!!!