Last news in Fakti

14 Декември, 2022 12:12 7 843 3

Mazda e готова с най-големия и най-скъпия си кросоувър CX-90

  • mazda-
  • cx-90

Моделът ще стане флагман на марката и ще замени CX-9 в гамата

Mazda e готова с най-големия и най-скъпия си кросоувър CX-90 - 1

Mazda обяви предстоящата премиера на новия флагмански кросоувър CX-90, който ще бъде най-големият и най-скъп SUV в гамата на марката. Моделът ще се основава на платформата за задвижване на задните колела с надлъжно разположение на двигателя, на която е базиран CX-60. Интериорът ще бъде триредов, а гамата от двигатели ще включва трилитров редови шестак. Обещава се и хибридна версия с функции за презареждане от контакт - именно тази модификация се появи на тийзър снимка, публикувана от компанията.

Новото изображение показва част от кърмата на бъдещия CX-90, а на вратата на багажника можете да видите емблемата e-Skyactiv PHEV, която показва хибридната инсталация e-Skyactiv и възможността за презареждане - PHEV или Plug-in Hybrid. Най-вероятно CX-90 ще заимства хибридната система от по-малката CX-60, като тя се състои от 2.5-литров бензинов двигател и електрически мотор, които общо развиват 327 конски сили и 500 Нм въртящ момент.

В ранен тийзър кросоувърът беше показан с различна табелка, Inline6 , което е обозначението за редови шестцилиндров двигател. CX-90 се позиционира като пряк наследник на CX-9 в САЩ, който ще бъде основният пазар за пълноразмерния кросоувър. Mazda подготвя и модели с индексите CX-50 и CX-70 за Северна Америка и CX-60 (който вече се продава у нас) и CX-80 за Европа. От компанията обявяват и хибридна Mazda MX-30 с роторен двигател, който е част от силовия тракт и служи като генератор за презареждане на батерията.

В Русия Mazda се отказа от производството на три модела в завода във Владивосток, но все още не е обявила изтеглянето си от пазара и все още не е включена в списъка на паралелния внос. Това обаче не попречи на дилъра на КлючАвто да донесе в страната по опростена схема партида от четири хиляди кросоувъра CX-4, които са предназначени за Китай и се произвеждат там в съоръженията на съвместното предприятие FAW-Mazda. За новостта те дори ще проведат " руска премиера " - тя ще се проведе онлайн днес, 14 декември, в 18:30 московско време.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БатП

    2 1 Отговор
    Този стоп прилична потресаващо много на стоп на БМВ, справка новите Х1 и Х3.
  • 2 И аз имам Мазда

    2 2 Отговор
    Много неща им куцат и докато не си оправят дългогодишните им проблеми, няма да си помисля за Мазда на такива космически цени
  • 3 ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА ПАЛИЦИЯТА

    0 3 Отговор
    В СТ ЗАГОРА СИ КУПИ ДВЕ ЛАДИ НИВИ И ТО С ЛЕТИ ДЖАНТИ КЪСА БАЗА. КАРАТ ОЩЕ НЯКОЛКО С ДЪЛГА БАЗА НАД ДВАЙСЕ ГОДИНИ И НАДЖИВЯХ ФОРДОВЕ ОПЕЛИ КИИ И СИГУРНО И ФВАГЕНИТЕ.... УМНА ОБЩИНА.