Last news in Fakti

5 Януари, 2023 13:27 2 558 17

Porsche 911 – механична срещу автоматична трансмисия (ВИДЕО)

  • porsche-
  • 911-
  • gt3-
  • скоростна кутия-
  • трансмисия-
  • автоматична трансмисия-
  • механчина трансмисия

Коя от двете коли е по-бърза?

Porsche 911 – механична срещу автоматична трансмисия (ВИДЕО) - 1

Porsche са известни със своята автоматична трансмисия PDK, която предлага едни от най-бързите смени на скорости в световен мащаб. Въпреки това, германците предлагат опция и за механична трансмисия, която често се избира от феновете на „ръчката“, макар и на теория тя да предлага по-бавно ускорение. От CarWow изглежда са решили да потвърдят тази теория, като изправят едно срещу друго две почти идентични Porsche-та.

За целта Мат Уотсън и компания имат на разположение Porsche 911 GT3 и 911 GT3 Touring. Едната кола е с познатата механична трансмисия с шест предавки, докато „чистата“ GT3 модификация е със седемстепенната автоматична скоростна кутия. Разликите между двете коли са минимални като споделят един и същ 4.0-литров атмосферен боксер с 502 конски сили и 469 нютон метра въртящ момент. Това позволява "развъртане“ на двигателя до 9 хиляди оборота в минута.

Основните разлики са в теглото и визията на двете коли, които се различават с незначителните 17 килограма и статичния спойлер, който липсва в задницата на Touring модификацията. Коя от двете ще бъде по-бърза, вижте във видеото под този текст.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естествено

    11 8 Отговор
    че механичната кутия е в пъти по-добра и приятна за каране….за удоволствието при такъв автомобил да не говорим….
    Разлика от 0.1-0.2 на улицата са нищо…. а при летящите дори има превес за механичната…. стига само да внимаваш и да знаеш какво правиш

    Коментиран от #4, #17

  • 2 Руди

    4 3 Отговор
    Нека разбирачите започнат коментарите сега!

    Коментиран от #3

  • 3 Ники

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "Руди":

    Ето ти един коментар ... видеото е тъпо защото .. тоя пич не го бива в ръчните скорости ... карал съм ги и двете коли .. но по важното е че съм го обсъждал с хора дето ги имат и двете и истината е че ако си добър с ръчната скоростна кутия ... то тогава ръчката е по бърза ...

    Коментиран от #6

  • 4 РЗС

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "Естествено":

    ти автомат карал ли си през живота си? била по-добра? мълчи си по-добре! като те пусна по задръстванията ще разбереш най-добре коя е по-добра. Да не говорим, че автомата е доста по-бърза при превключването. Също имаш опция да си ги превключваш и сам от перата на волана, така че имаш и ръчна ако искаш.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Ото

    7 0 Отговор
    И двете дедо попе
  • 6 РЗС

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    ето ти още един разбирач, ръчната била по-бърза. Хайде да ми обясниш как ще превключиш за 1/10 от секундата ? във формула 1, които са най-бързите превозни средства какви са скоростните кутии?

    Коментиран от #14

  • 7 Янее

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "РЗС":

    а представи си, че имам и двете, като последната ми кола е от края на 2021 със 7-степенно ДСГ, т.е. относително бърза роботизирана кутия, подобна на ПДК-то в Поршето от клипчето…
    И превкючванията от волана с лостчетата както казваш, не е толкова бързо и ефективно както ти се струва по телевизора, гледайки Ф1….
    Карал съм вече над 300 000 км коли с 6/8 степенния ЗФ автомат, също и Мерцедеси със 5Г/7Г троник….6-степенно ДСГ… за мен не става и си харесвам добрата стара механична кутия, като в определени моменти със сигурност мога да съм по-адекватен от автомата дори и на спортен+ръчен режим на превключване…
    За задръстванията в София, никога не ми е пречила или тежала механичната кутия…все пак не карам натоварен Камаз….
  • 8 ТКЗС

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "РЗС":

    Аз съм карал и 2-те, а ти карал ли си с ръчни скорости??? Май не… и превключването с лостчета не е като ръчката….
  • 9 ДААА

    1 3 Отговор
    Само автомат, няма по-добро много удобно, много!!!

    Коментиран от #10

  • 10 За всеки

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДААА":

    влак си има пътници и всеки си кара каквото го кефи!!!
    Аз съм от малцината, които ще минат от автомат на ръчна кутия….

    Коментиран от #11

  • 11 тоз

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "За всеки":

    За всеки влак си има мъже .Нека онези с меките китки да си карат АК " калашниците".
  • 12 ДААА

    0 4 Отговор
    Кисело е гроздето кисело, ръчкайте си ръчките където намерите за добре и си ги слагайте където искате, "Това за ония с меките китки". А колегата дето върви назад утре може и каруца да подкара че коня не зарежда на бензиностанция, на село и за пенсия става. Успех с ръчките...................... ръчкайте. "мъже сигурно и в казарма не си ходил мъже, абе ............... ръчкайте!

    Коментиран от #13

  • 13 Защо всеки

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "ДААА":

    път избивате комплекси???
    Аз съм готов да докарам относително новата си кола с автоматична кутия и такава с механична и да се качим заедно и да ти покажа къде са и плюсовете и минусите…. за какво отиване назад говорим???
    И тук става дума за удоволствие от шофирането, а не да се возиш като чувал с картофи и да трябва да лъжеш кутията в определени ситуации, защото колкото и да е “умна”, няма как да има усета и погледа над ситуацията както опитвн човек….
    Който разбрал какво искам да кажа, разбрал-за останалите пътници си има автоматици….
  • 14 Баща ти

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    Нашият взел автомат някоя баничарка и вече се филмирал,че само автоматът бил истината…смеххх
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Джуган

    0 0 Отговор
    PDK е фантастична скоростна кутия, все едно че ми чете мислите, толкова навременни и точни са превключванията. Освен това нито веднъж не ми се случвало да пропусна да мина на по-ниска предавка, нещо с което не мога да се похваля като карам ръчка.
  • 17 Кирпича

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Естествено":

    Ти явно разполагаш с ограничена информация, разбира се че автомата е по бърз, и не говоря за корола.