Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 09:22 2 642 6

Историята на едно 33-годишно BMW с отрицателен пробег

  • bmw-
  • z1-
  • пробег-
  • отрицателен пробег

Колата бе продадена за 86 250 евро

Историята на едно 33-годишно BMW с отрицателен пробег - 1

По време на скорошен търг на аукционната къща RM Sotheby бе продадено класическо BMW Z1 с интересна история. Колата е произведена през 1990 година, състоянието ѝ е идентично с това през годината на излизането ѝ от завода, а километражът ѝ показва пробег от 999 997 километра. През тези над 30 години това е третия собственик на колата, като предишните двама са се погрижили тя да остане в перфектно състояние.

Връщайки се в началото на 90-те години на миналия век, често производителите на автомобили са имали практика да „връщат“ километражите под пробег от 000 000 километра, които да бъдат достигнати при транспортирането на колата, доставката ѝ и шофирането от първия собственик. Това, обаче не се случило при конкретния автомобил, който още при доставката си, бил поставен в частна колекция от датски пилот на име Дженс Уиндър.

Той държи колата в колекцията си до 2014 година, когато продава колата, отново с отрицателен пробег, а вторият ѝ собственик решава, че също ще остави нещата по този начин и също я съхранява в частна колекция. Сега колата бе продадена на търг за сумата от 86 250 евро, а каква ще е съдбата ѝ, ще реши единствено новият собственик.

От BMW Z1 са произведени точно 8 хиляди броя в периода между март 1989 година и юни 1991 година. Под капака работи редови шестак взет от BMW 325 с мощност от 170 конски сили, предаващи се единствено към задните колела.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 6 Отговор
    "отрицателен пробег" - на задна ли са я карали само?
  • 2 незнайко

    8 4 Отговор
    Откачат жилото за километража и пробега си стои все толкова ! Кого лъжат ?

    Коментиран от #3

  • 3 ТИРбушон

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    В Дания нямат навика да лъжат.... За разлика от България.

    Ти си примера как да се побългари.....

    Колкото до колата. Ми..... Бангия! Спира трудно и има много голям радиус в завой. За колкото и да ми я продават, не я взимам.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Запознат

    0 1 Отговор
    Тошо Лудия от Свобода имаше такъв автомобил,черен на цвят. За жалост и двамата не се вече сред нас. Невероятно красив автомобил.
  • 6 СойкаПрисмехулка

    7 1 Отговор
    Това БеМвЕ изглежда като натровена мишка, прекарала инсулт.