Last news in Fakti

4 Март, 2023 13:05 3 298 3

Hyundai Tucson PHEV не изненада в теста за стабилност (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • tucson-
  • phev-
  • лосов тест-
  • стабилност

Кросоувърът премина изпитанието със 74км/ч

Hyundai Tucson PHEV не изненада в теста за стабилност (ВИДЕО) - 1

Hyundai Tucson PHEV бе поредният автомобил, който премина през така наречения „лосов“ тест при испанските ни колеги от km77. Кросоувърът с хибридно задвижване не изненада със своите резултати, имайки предвид, че разчита на задвижване на четирите колела и може да се похвали с тегло от 1921 килограма.

Задвижването на кросоувъра се осигурява от 1.6-литров бензинов двигател, който работи заедно с електромотор. В багажника е монтирана и 13.8кВтч батерия, която позволява пробег от 60 километра само на ток. Що се отнася до мощността, Tucson PHEV може да се похвали с 261 конски сили и 350 нютон метра при използването и на двата задвижващи тракта.

По време на теста, колата може да се похвали с резултат от 74км/ч, което макар и да не е близо до максималната скорост от 81км/ч, все пак е много добро постижение за този тип автомобили. Що се отнася до поведението на колата, шофьорът разказва, че системите за стабилност на колата са предвидливи и не могат да хванат водача неподготвен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    6 10 Отговор
    Може би единствено Дачия Дъстър може да го изпревари по лукс, стил и динамика на пътя. Иначе корееца много дръпна.
  • 2 хюндай

    3 21 Отговор
    Не може един Хюндай да струва 120 000 - 150 000лв .
    Хюндай бяха от най-излягваните коли когато стъпиха в България, малко преди и около 2000г.
    Сега гледам се лансират и пласират добре, че и хора дават по 70 000лв за електрически Хюндай на старо, вместо със същите пари и малко отгоре да си купят Тесла примерно.
    Има обаче само три марки коли и те са BMW - Audi - Mercedes от тея трите никога не съм губил много пари, като съм си ги купувал на старо и препродавал. От Хюндай, Рено, Пежо е прочеее при препродажба се губи голяма част от инвестицията да не говорим за ремнотите вътре в двигателния отсег е плетеница от маркучи и технологични недоразумения и малко майстори искат да си губят времето с такива автомобили!

    Коментиран от #3

  • 3 Баро

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "хюндай":

    Не съм съгласен за цената на старо.Имах КИА чисто нова.След 5г. я продадох на 70% от цената като нова за два дни в мобилето.И аз чак се учудих, но замина.