Last news in Fakti

18 Юли, 2023 11:30 4 568 17

Най-продаваният Mercedes вече се предлага с 671 конски сили

  • mercedes-
  • amg-
  • glc-
  • glc 63-
  • glc43

Дебют за GLC 43 и GLC 63 S E Performance

Най-продаваният Mercedes вече се предлага с 671 конски сили - 1

В средата на миналата година Mercedes обнови GLC, като предложи на феновете стилен фейслифт, който вече се среща изключително често по пътищата в Европа, включително и у нас. Сега германците представиха и наточената версия на кросоувъра с означение AMG, която предлага два варианта. Стандартният GLC43 AMG, както и върховия GLC 63 AMG S E Performance.

Започвайки с „базовото“ AMG, то се предлага с 2.0-литров бензинов двигател с 48-волтов стартер-генератор и мощност от 416 конски сили, плюс допълнителни 13 конски сили. Системата работи с автоматична трансмисия с девет предавки и задвижване на четирите колела. Стандартно колата пристига със завиваща задна ос, както и въздушно окачване с адаптивно по твърдост окачване.

Топ модификацията GLC63 S E Performance вече не се предлага с V8, а със същия 2.0-литров бензинов двигател в комбинация с електромотор на задната ос. Конфигурацията ни е добре позната от C-Klasse и тук тя генерира 671 конски сили системна мощност. Двигателят сам по себе си генерира 470 конски сили, а електромоторът 201 конски сили.

Визуалните подобрения при два модела на AMG и стандартните им аналози са типичните. Новата радиаторна решетка с вертикални ламели е най-голямата разлика, а по-големите въздухозаборници и повече хромирани акценти украсяват предната част и на двата автомобила. В задната част GLC 43 може да се похвали със заоблени двойни ауспухови тръби, докато GLC 63 избира трапецовиден вид.

Интериорът е значително подобрен, със стандартен салон от алкантара или опция за пълна кожа Nappa с релефно лого AMG на предните подглавници. Купувачите, които търсят нещо още по-спортно, могат да изберат седалки Performance. Откриваме различни графики на навигацията, както и специални бутони за AMG режимите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека тичат

    14 2 Отговор
    подир китайците, от много мозък убиха германската индустрия.

    Коментиран от #3

  • 2 Койот

    14 4 Отговор
    4 цилиндров клузет ли виждам
  • 3 Емил

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Нека тичат":

    За руската инженерна мисъл какво да кажем не могат един самолет камоли кола да направят като хората.

    Коментиран от #14, #17

  • 4 Грозно

    15 2 Отговор
    В миналото Mercedes правиха европейски коли които бяха качествени и хващаха окото. Сега правят китайски боклуци които хич не изглеждат добре.
  • 5 Ввв

    19 3 Отговор
    2.0литров двигател за АМG джипче…бягайте и се скрийте бе джендъри нагли!!!
  • 6 Кокошката🐔🐔🐔

    4 4 Отговор
    Вземи Магарцедес, спаси магаре от секс он да бийч👈🤡👉
  • 7 бай Гъдю

    3 1 Отговор
    А плуг и Брана ще има ли към него? ;)
  • 8 бай Гъдю

    3 1 Отговор
    А плуг, брана, редосеялка... ще има ли към него? ;)
  • 9 12345

    3 0 Отговор
    И двамата с комшията на скоро си купихме такива.
  • 10 С тоя издут дизайн

    5 3 Отговор
    Мяза на стар Сеат
  • 11 Мокар

    10 0 Отговор
    470 коня от 2.0? Тия удрят в земята Мицубиши Лансер Ево с неговите 440 к.с.... ако е вярно.
  • 12 Така е

    8 1 Отговор
    И на тези грозни СУВ ще мине модата както на вановете. Друго нещо е фасона на седана.

    Коментиран от #13

  • 13 Черен Петьо

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    Е да бе ама седанът като ми не влазя в гаража кво да купя...освен ХБ друго се не събира....Да не съм луд да правя нов гараж, че тя тая кола ше ми излезе златна бе...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Никси

    6 1 Отговор
    а да те питам тебе , бай Емил , ти на Руски Самолет возил ли си се или си летял , цялото БГА БАЛКАН бяха Руски Самолети , Ил 86, Ту134, Ту154 , Ан 112, Руслан Мрия 212 който е Товарен Самолет най Големия в Света по голям от Футболно игрище , който самолет е пуснат в експлоатация през 1986 година и тогава е бил под Руско командване , Украина е била тогава УССР , за неговата направа са се намесвали и Руски инжинери и Укракнски инжинери , може да ти се вижда смешно но на Самолети и Кораби са царе Русняците и особено на Ледоразбивачи , в нащо БГА БАЛКАН , маса народ си изкарваха прехраната си с тези Руски самолети , като летяха по целия свят и Европа , Азия и Африка и дори зад Океана , така че с тези опорки ги знаем че плюването по Руски коли , камьони , влакове , метро , самолети и кораби и дори и на космически Ракети , пропагандата ви няма край , щото наща научно техническа революция с тези чушкопеци , ще се избият на световните пазари , я кажи ти нещо за Самолета Конкорд и за Кораба Коста Конкордия и Бойнг 737 , а ???? , малко да те изпитам аз тебе , Професоре по плюване , и преди да почнеш да плюваш за всеки случай си сложи лигавниче и преброй до 10 !!!.
  • 16 Пърдон

    2 0 Отговор
    Руслан Мрия 224-Ан
  • 17 Язе

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Я пак за самолетите?Те затова цял свят налива всякакво желязо на урките и....нищо.