Last news in Fakti

20 Юли, 2023 20:22 1 709 0

Bugatti разкри подробности за наследника на Chiron

  • bugatti-
  • chiron-
  • w16-
  • дизайн-
  • дизайнер

Моделът ще дебютира през 2024-та и ще влезе в производство две години по-късно

Bugatti разкри подробности за наследника на Chiron - 1

Ерата на Bugatti Chiron и неговия W16 двигател скоро ще приключи. Това обаче не е краят на Bugatti, тъй като вече се разработва нов хиперавтомобил, потвърдиха от компанията. Той ще дебютира през 2024 г., а новият модел ще отбележи и края на една дизайнерска ера с пенсионирането на Ахим Аншайдт, директор по дизайна на Bugatti от 2004 г. насам.

Bugatti обяви пенсионирането на Аншайдт в прессъобщение днес, почитайки човека, който е ръководил разработката на дизайна на специалните издания Veyron като Super Sport, Grand Sport Vitesse и Hermès и други. Той също така е ръководител на концепциите на Bugatti, които не влизат в серийно производство, а именно Galibier с четири врати и четири места. Разбира се, той стои зад дизайна на Chiron и множеството други модели, използващи го за основа, като Centodieci, Bolide, Divo, Mistral и единственият по рода си La Voiture Noire.

Въпреки че Аншайдт се пенсионира, неговото наследство ще продължи с наследника на Chiron. Според Bugatti той е в процес на разработка през последните няколко години и ще бъде показан през 2024 г. Съобщението също така потвърждава това, което знаем от по-рано относно електрификацията,. Следващото Bugatti ще включва хибридно задвижване, като не е изключено познатият W16 да бъде запазен. Какъвто и да е случят, обаче, то със сигурност при следващото Bugatti има потенциал за множество конски сили, като се има предвид сливането на компанията с Rimac през 2021 г.

С пенсионирането на Аншайдт, Франк Хейл ще наследи неговото място и ще оглави дизайнерския екип на Bugatti. Присъединявайки се към компанията през 2008 г., той работи по Veyron Super Sport, Chiron и Divo, но също така прекарва известно време по концепцията Vision Gran Turismo на компанията.

"Veyron, Chiron и наследникът на Chiron имат едно общо нещо", казва Аншайд. "Те не са състезателни автомобили за пътя, те са върхът на развитието на GT-тата, те са интригуваща смесица от пъргавия Type 35, лукса на Type 41 Royale и безподобната елегантност на Type 57 SC Atlantic."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА