Last news in Fakti

1 Август, 2023 12:30 5 544 7

Обновената Skoda Scala дебютира с позната визия и полезна екстра за България

  • skoda-
  • scala-
  • kamiq

Хечбекът получава минимални промени

Обновената Skoda Scala дебютира с позната визия и полезна екстра за България - 1

След като по-рано днес ви разказахме за новата Skoda Kamiq, сега е време да ви разкажем и за другия модел на чехите, който бе обновен днес, а именно Skoda Scala. Практичният хечбек получава промени в подобен стил, които се изразяват главно в нови светлини с по-модерни графики, както и нови брони. Задницата може да се похвали със същите дизайнерски решения, подобно на Kamiq.

Клиентите вече могат да избират между няколко нови дизайна за джантите, които достигат до 18 цола, както и между девет цвята, включително специално сиво – Steel Grey. Опционално е наличен пакет с контрастни черни елементи като решетката, лайсните около стъклата и други. От Skoda предлагат и екстра, която от години е предпочитана у нас, а именно пакет „Лоши пътища“, който повишава клиренса с 15 милиметра. В коренно противоположен аспект, Skoda предлага и спортно окачване, което понижава стандартния клиренс със същите милиметри.

Двигателите са същите като при Kamiq, което означава базов 1,0-литров TSI трицилиндров бензинов двигател с 94 к.с. и 5-степенна механична трансмисия. Същият 1,0 TSI предлага също и 113 к.с. и избор между 6-степенна механична и 7-степенна DSG. Най-мощен е 1,5-литровият TSI четирицилиндров двигател който предлага 148 к.с. и разполага с технологията ACT за деактивиране на цилиндрите, като също така се предлага с ръчна или автоматична трансмисия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    21 7 Отговор
    Цена около 20 000 лева би било полезна за България екстра. 35 000 лева за колко години се събират, ако не си политик или друг тип безполезен чантаджия?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Някой

    15 12 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Глупости. Едно семейство, където мъжа и жената вземат средната заплата за София и нямат други заеми или ипотеки, с лекота може да си вземе кола 50 бона и да я изплатят за няколко години. И познавам няколко, които са така.

    Коментиран от #3

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    За да няма ипотека и да не е на квартира , нали се сещаш, че живее в имота на мама и тати или баба и дядо ❗ А сигурно и деца няма, щото и там са едни разходи ....

    Коментиран от #4

  • 4 Някой

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Еми да, има доста такива хора.

    Коментиран от #6

  • 5 Ханъма

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Работи бе джанъм, учи, развивай се, печели - някой спрял ли те те? Единствено това между ушитети те спира.
  • 6 Един от многото

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Да, нашето семейство е пример за това. Имам и приятел в същото положение. Живеем в наследствено жилище, но много години наред бяхме по наем. Никога не бих купил нова кола, макар че имаме кеш пари за такава. Разполагаме с 2 стари автомобила, а пари се събират за малък апартамент, за да можем да оставим нещо на децата си, когато одъртеем. Точно както родителите ни направиха.
  • 7 тъй шъй

    8 2 Отговор
    Много се елементаризира разговора. Да се жалват хора с ниски доходи, ако през главите им е минало висше образование с 60-80 изпита, дипломни работи, кандидатстудентски изпити, та даже и задължителните история на БКП, марксизми, ленинизми и подобни тъпизми от ония години, добре. Ама такива дето за нищо не са се напънали и ден за ден са я карали и да искат министерски заплати-няма да стане никога.