Last news in Fakti

2 Август, 2023 10:36 1 794 0

Porsche 911 S/T дебютира с двигател от GT3 RS и по-ниско тегло

  • porsche-
  • 911-
  • gt3 rs-
  • touring

От модела ще бъдат направени 1963 броя

Porsche 911 S/T дебютира с двигател от GT3 RS и по-ниско тегло - 1

Porsche показа още една вариация на 911 от поколението 992 и разкри модификацията S/T, която комбинира елементи от GT3 Touring и GT3 RS. На пръв поглед спортното купе не изглежда агресивно като GT3 RS, но под капака си крие именно неговия 4.0-литров шестак с мощност от 518 конски сили. Трансмисията е единствено механична с по-лек съединител и маховик и задно предаване.. Тук липсва и системата за завиване на задните колела.

Благодарение на изключително леки калници, преден капак, покрив, врати и други панели, 911 S/T може да се похвали с най-ниското тегло постигано някога за модел от 992 гамата. Кантарът спира на точно 1528 килограма, което е по-малко дори от GT3 Touring с механична трансмисия. В предната част откриваме въздуховоди като при 911 GT3 с пакет Touring. Компанията добавя малък капак Gurney към активния заден спойлер.

Салонът на 911 S/T се предлага със седалки тип корито от подсилена с въглеродни влакна пластмаса или с регулируеми в четири посоки спортни седалки. Тапицерията се предлага в плат Classic Cognac с черни ивици или двуцветна кожа в комбинация от Black и Classic Cognac. Арматурното табло и часовникът на пакета Chrono са със зелени акценти.

Моделът 911 S/T се предлага с опционален дизайнерски пакет Heritage. Той се предлага с купе в Shore Blue Metallic и джанти в бял цвят Ceramica. Купувачите могат да посочат номера от 0 до 99 за кръговете на всяка врата. Значките са в класическия дизайн на Porsche и се появяват в предната част, централните капачки на колелата, волана и подглавниците.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА