Last news in Fakti

18 Август, 2023 11:08 3 017 9

Ford Mustang GTD дебютира с над 800 конски сили

  • ford-
  • gtd-
  • mustang-

За разлика от Volkswagen, тук означението GTD символизира друго

Ford Mustang GTD дебютира с над 800 конски сили - 1

Volkswagen използва означението GTD от години, като по този начин обикновено се означават най-върховите дизелови модели на компанията. Сега означението бе прието и от Ford, които го използваха за най-новата версия на Mustang. Тя ще бъде направена в лимитирана серия и ще влезе в продажба в края на 2024-та като легална за пътищата версия на състезателното GT3.

Противно на слуховете, Mustang GTD няма централно разположен двигател. Пред водача е разположен 5,2-литров V8 двигател с принудително пълнене. Максималната мощност все още не е налична, но Ford се стреми към над 800 конски сили, което прави този Mustang с най-висока мощност, предлаган някога от автомобилния производител. Моторът се развърта до над 7500 об/мин и е оборудван с титаниева изпускателна система с активни клапи.

Mustang GTD е с трансмисия transaxle, което означава, че трансмисията е отзад, което допринася за разпределението на теглото на автомобила почти 50-50. Тя е осемстепенна с двоен съединител, а карбонов задвижващ вал предава мощността от двигателя към нея. Системата за променлив контрол на сцеплението в режим Track Mode позволява да се настройва мощността на двигателя и контрола на сцеплението.

GTD е оборудван с полуактивно окачване, което може да регулира пружините и височината на возене. Компонентите включват адаптивни амортисьори с клапани, а настройката Track Mode понижава автомобила с 40 мм. В багажника вече няма място за съхранение, тъй като архитектурата на амортисьорите, хидравличната система за управление и охладителната система на кутията са отзад. Въздуховодите на мястото на задните стъкла вкарват въздух, за да охлаждат именно там.

Стандартните джанти са 20-инчови ковани алуминиеви елементи. По желание се предлага комплект ковани магнезиеви джанти, които имат Y-образни спици с дизайн, подобен на този, който използва състезателният автомобил GT3. Карбон-керамичните спирачки Brembo са стандартни.

По купето на GTD широко се използват въглеродни влакна, за да се намали теглото. Лекият материал съставлява предния сплитер, капака на двигателя, калниците, праговете на вратите, покрива, капака на багажника и задния дифузьор. Карбоновите елементи за предния и задния капак се предлагат като опция. Купувачите могат да се сдобият и с наличен аеродинамичен пакет, който добавя хидравлично управлявани предни въздуховоди, карбонова кора и активно задно крило. Избраните купувачи на GTD могат да изберат всеки цвят, който желаят, дори нестандартен нюанс, който производителят предоставя.

Салонът на GTD се отличава със смесица от велур, кожа и въглеродни влакна. Пътниците седят на седалки Recaro. Опционалният пакет включва 3D-отпечатан титан за лостчетата за превключване на скоростите и табелката със серийния номер.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    2 11 Отговор
    единственият правилен двигател за такова спортно купе е лекият и бързо развъртащ 1.3 тцЕ на 4 по 4
  • 2 Пич

    17 1 Отговор
    Браво ! Американците продължават да правят истински автомобили , докато Урсулианците започнаха да правят миксери !!! Конкретно , автомобилът е страхотен , защото получаваш нещо , което не отстъпва на Ферари , за половин пари е чисто ново , и практично за каране всеки ден !

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Ония с Фордо

    19 0 Отговор
    Моля ви се непускайте такивастатии защото ще докарате до инфаркт но състояние еко талибаните и всичките им електрически разклонения !
  • 4 истина ти казвам

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Е ся електрооджендърляка кръв ше пикаят!
  • 5 Тигъра V8

    15 0 Отговор
    Друго си е да изреве V8. Електричките са еднодневки.
  • 6 Мхм

    7 3 Отговор
    Фолксваген ще погребе и Форд
  • 7 Пичага

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    за каране всеки ден-малко неудобно ще дойде в това си изпълнение…и го сравняваш с кое Ферари!???
  • 8 Млечин

    2 0 Отговор
    Ако имах възможност-AC Cobra Shelby!!!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.