Last news in Fakti

22 Август, 2023 12:28 17 118 9

Наследникът на Passat зае неговото място на поточната линия

  • vw-
  • volkswagen-
  • passat-
  • id.7

Производството на ID.7 започна

Наследникът на Passat зае неговото място на поточната линия - 1

Четири месеца след официалния дебют на Volkswagen ID.7, производството на моралния наследник на Passat вече започна. Фабриката в Емден, Германия е мястото на което Volkswagen произвеждаше седанът Passat само до преди няколко месеца, преди моделът да бъде официално премахнат от гамата на германците в Европа. Там е мястото и на което през 2022 започна производството на ID.4 след голяма инвестиция от страна на Volkswagen.

Заводът в Емден е построен в началото на 60-те години на миналия век, за да подпомогне завода във Волфсбург в производството на Beetle и да използва важното търговско пристанище на града за износ. Автомобил номер едно на Volkswagen, към който временно се добавят второто поколение Transporter (T2) и 1500 или Typ 3, продължава да се произвежда до 1978 г., когато последният европейски Beetle слиза от поточните линии, за да освободи място за друг ключов модел - Passat, който започва да се сглобява едва година по-рано.

От този момент нататък Емден се превръща в главната фабрика, посветена на този модел, и започва да произвежда за кратък период от време и неговия братовчед за Южна Америка - модела Santana. Впоследствие, в допълнение към класическите седани и комбита, там се произвежда и Passat CC и неговият наследник Arteon.

През 2019 г., когато компанията обявява амбициозния си план за електрификация, Емден е в списъка на първите стратегически заводи, които ще бъдат обновени и преобразувани от производство на модели с конвенционални двигатели към изцяло електрически такива на платформата MEB.

Процесът отнема около три години и приключва през пролетта на 2022 г., когато заводът започва да произвежда втория по ред модел ID, а именно компактния SUV ID.4, заедно със завода в Цвикау, където същият модел се произвежда заедно с ID.3. Междувременно производствената линия на седана Passat спира за постоянно в очакване на определения за негов наследник - ID.7 Производството към момента се извършва с намалени темпове, но Volkswagen е готов да ги ускори, тъй като поръчките вече са отворени, а доставките ще започнат през есента на 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кокоран розовия стринг

    13 9 Отговор
    омаскарени нацита на кило
  • 2 такива работи

    26 10 Отговор
    Преди повече от 20 години имаха един турбобензин 1.8. Добър беше и 1.6 бензин, за пенсионерско каране. След това дойде TSI периода, безславен, а сега токов удар. Казват добри тракторни мотори имали, ама мен не ме интересуват. Ще се наложи да излязат от своя си свят и да почнат да правят нещо смислено. Иначе Форд и Опел заминаха, те са следващите.
  • 3 Мнение

    28 14 Отговор
    Междувременно някои азиатци обявиха възобновяването на шест цилиндровите мотори (както бензинов така и дизелов)!

    Когато давосджии ти управляват континента със спуснати правителства, тогава и ако да им кажат да намажат на предния капак и това ще направят!!!

    Съвременните електрички са нищо повече от прах в очите на хората!
    Нито са еко, нито са надеждни, нито имат адекватна втора употреба!

    Време е кукловодите на фащ да се изнасят от Европа!
    Хем ще настане мир, хем просперитет, пък и токувиж може да се намери наистина еко енергиен източник, който да е евтин и широко достъпен за всички (нещо към което глобалистическите фашисти изпитват неприязън)!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Така е

    17 20 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Редовни коментари на объркани 4000ници в автофорум. Навързват нещата по опорни точки от изток. Изтокът предлага само и единствено разруха.А и огромен 1.8 мотор с 120кс роден 1965г. в Торино.
  • 5 Онуфри

    7 5 Отговор
    Грозен като MG 3, китайците изкараха по красиви автомобили в лицето на Волво/ Полстар.
  • 6 Кори за яйца

    2 1 Отговор
    А щайги ще мога ли да нося с новия Пасат?

    Коментиран от #8

  • 7 Хидроген

    2 1 Отговор
    Бъдешето е на водорода не на ел. каруците за безумно много пари за самозапалващи се коли. Кое е еко на една ел. круца? Батерията ли, корпуса ли? Защо не си отворите очите? Да не би токът за колата да е еко? Айде стига демагогии.
  • 8 Муньо

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кори за яйца":

    Ще има специално пригодени отделения за бидонче със сиринье и едно за кисело зеле.
  • 9 Хабер си нямам

    0 0 Отговор
    ID от idiot ли идея?