Last news in Fakti

26 Август, 2023 12:55 22 754 35

Ето колко струва новият Touareg у нас (БГ ЦЕНИ)

  • vw-
  • volkswagen-
  • touareg-
  • цена

Кросоувърът започва от 145 740 лева

Ето колко струва новият Touareg у нас (БГ ЦЕНИ) - 1

Три месеца след дебюта на обновения Volkswagen Touareg, най-големият кросоувър на марката в Европа вече се предлага в конфигуратора на марката за България. От там разбираме и цените му, които бяха разкрити в Германия преди около два месеца. За момента, новият Touareg ще се предлага у нас в изпълнение Elegance, R-Line и R, съответно с дизелов или бензинов двигател.

Touareg се предлага в пет различни версии, от които можете да избирате, като се започне с 3,0-литров V6 бензинов двигател с турбокомпресор, предлаган с 335 к.с. От страна на дизеловия двигател 3,0-литровият V6 TDI може да бъде с мощност 228 к.с. или 282 к.с. Ако желаете електрифицирано задвижване, eHybrid съчетава 3,0-литров V6 бензинов двигател с електромотор за системна мощност от 375 к.с., която се увеличава до 456 к.с. за върховата версия Touareg R. Независимо от двигателя, всички версии се предлагат стандартно със задвижване на всички колела 4Motion и осемстепенна автоматична трансмисия.

Базов модел в изпълнение Elegance започва от 145 740 лева у нас с 3.0-литров дизелов двигател и 286 конски сили, докато същият двигател, но в по-високото R-Line оборудване струва около 10 хиляди лева повече или 155 603 лева. Най-върховата версия R започва от 176 059 лева. Разбира се, тези цени са за модели със стандартно ниво на оборудване и добавянето на екстри може да повиши цената значително.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ся пак

    32 7 Отговор
    Това са коли за батковци, които знаят къде да дадат, за да вземат после...

    Коментиран от #21

  • 2 Пилот на Ферари

    39 20 Отговор
    Видиш ли Тоарег - голям бяг . Не ти трябва беля на главата . Също и БМВ Х5.

    Коментиран от #6, #15, #34

  • 3 Рено фен

    27 43 Отговор
    Скъп клозет за 1/4 от тия пари една Аркана и изглежда по добре и частите по евтини

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рено фен

    17 30 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Ти за строшено ново рено да си чул или за масова сервизна акция за разлика от японските и бмв които са през ден

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мустафа МАН аф

    15 19 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Те хората са казали -"мерцедес и всички останали" а мерцедес взеха от РЕНО-МЕРЦЕДЕС СИТАН,МЕРЦЕДЕС ПИКАПА /ОГРОМНИЯ ПРОВАЛ НА МЕРЦЕДЕС/ и двигателя на А класата от РЕНО...А ФОЛКСВАГЕНА СИ Е ПРОСТО ТРАГЕДИЯ
  • 8 Мустафа МАН аф

    13 8 Отговор

    До коментар #5 от "Рено фен":

    Кои японски имаш предвид? Тези които са правени извън Япония нямат нищо общо с японските
  • 9 ъъъъъъъ

    39 8 Отговор
    Народна кола за 150 хилки.
    Ето защо VW ще фалират.
  • 10 Гост

    31 11 Отговор
    Ака изключим мощността, може би едно от най-доброто в класа. Колата е много добра, не го сравнявайте с 15 годишните бангии които са по улиците! А сравнението на колегата с Рено, не е сериозно, и той го знае, ама да дразни!
  • 11 Само Мазда

    22 18 Отговор
    Една Мазда CX-60 е много добра и на почти половината цена от тоя прехвален VAG. Качеството и технологиите са много добри, плюс това дизайна е мега як. Това важи и за другите например Мазда 3 е много по-добра от Голф 8.

    Коментиран от #12, #13, #16

  • 12 Мустафа МАН аф

    15 9 Отговор

    До коментар #11 от "Само Мазда":

    Съгласен съм.прехваления ваг е ТРАГЕДИЯ
  • 13 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Само Мазда":

    То с дизайн не става, трябва щади и двигател. А, и салон! Ама, въпрос на вкус! И евин съвет, провери цените на 60 ката, ще се изненадаш неприятно!
  • 14 Кукуряче

    28 2 Отговор
    Едно време баровците се ръсиха за Тоареци и Кайени, а най-накрая почтии за без пари ги подаряваха, защото им писваше да карат все по 2 туби масло в багажника за доливане. Пък и много трошливи, а пък и частите скъпи. Ама нали пък всеки селски тарикат в момента може да се сдобие със стар Тоарег или Кайен за 10 бона. Какво му плащаш? Ще се кефиш, че си седнал у дипара на 20 години и като дойде време за обслужване, продаваш, ако изобщо изкара до обслужване преуморения двигател.
  • 15 Хайде

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пилот на Ферари":

    пак-ти колко нови такива взе и до какъв пробег ги кара??? Какви проблеми дадоха и бяха ли покрити от гаранцията??? Знам че ОТНОВО ще набиеш задна и нищо конкретно няма да отговориш….
  • 16 Два камиона празни

    9 7 Отговор

    До коментар #11 от "Само Мазда":

    докарай нова 60-ка, аз ще имам грижата да осигуря Туарег-а….
    Ако искаш докарай несъразмерната и тясна мазна 3….аз ще ти предоставя не една, а няколко коли на базата на 8-цата и ще споделим ТУК резултата-казвай кога и къде???
    Не сравнения кое ТИ харесва по картинки…

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Два камиона празни":

    Мазда са страхотни коли, имат си своя чар! Но някакси, в стремежа да бъдат уникални, допускат доста интересни решения в продукта! Бих казал, че не са коли за всеки, просто трудно се приемат и се свиква с тях! Аз лично 60 ката като излезе, стоях и я гледах като дете витрина на сладкарница! До момента в който влязох вътре….! Дали годините, през които съм имал само немски автомобили повлияха, не знам, но определено ме разочарова! Или по скоро, накараме да се чувствам странно! Но това не означава че са лоши, по скоро не са за мен! Засега…

    Коментиран от #26

  • 18 Анонимен

    13 4 Отговор
    Аз лично си купих Ситроен с5 чисто нов за мен си е супер като екстри и возия и е на половината цена на туарега

    Коментиран от #25

  • 19 Съдията Дред

    7 0 Отговор
    Като ги пуснаха навремето, бяха под 70 000
  • 20 Папи ханс

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "Два камиона празни":

    Да ядеш два х..... мазни.

    Коментиран от #24

  • 21 ти да видиш

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ся пак":

    Батковците не си купуват такива гавна. Тук само даваш и не взимаш, след 10г. ще е на цена -85% от първоначалната й цената. Колите с печалба са с цена от 6 цифри, точно такива кота Туарег се обезеняват най-бързо, а ако доживее 20г. (това става с редовни грижи) ще се продава за 10% от цената за нова и по нея ще има ремонти за поне още толкова , за да стане кола. Да не говорим, че тук един акумулатор не можеш да смениш без диангостика или успех за втория собственик. Изтече ли му гаранцията , започва касаплъкът.

    Коментиран от #22

  • 22 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "ти да видиш":

    Абе не е баш така! Първо, това не е кола за прошляци, и това ако не се разбере, си с двата крака вътре! Второ, ако това чудо се поддържа по ,книга’ пробег от 350 000 + въобще не ги усеща! А за обезценката, иди си купи втора употреба, ама наистина да си втори собственик кола от дилъра, и ще видиш разликата и в състояние, и в цена! Важи за всички марки!
  • 23 Шанто

    3 0 Отговор
    Кви са тия v6 двигатели.и какво евро7 ми гоните бе .за едни може за други не
  • 24 Ти ги

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Папи ханс":

    папкаш моето момче, нали знаеш!!!!
  • 25 Вярно

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    си оставаш анонимен… сравни нова С5-ца с нов Туарег….евала, карай си я….
  • 26 Сааб

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    е не по-малко особена кола със собствен характер…. Алфа да не говорим… мазда просто ги няма ….
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Не си запознат

    6 0 Отговор
    Понеже стана сравнение между мазда и фолксваген да кажа и моя опит..карах мазда-нова и навъртях 300 000км без сериозни проблеми и като цяло съм доволен от колата- цена качество. от една година карам артеон шутинг брейк-нов и съм минал 35 000км. Когато имаш възможност да сравниш пряко нещата, разбираш защо една кола струва 60-70 000лв - нова, а друга струва 100-110 000лв. разликата в цената не е само от имидж.
    И не съм фен на VAG нито на мазда, аз карам това което ми харесва, а когато не съм доволен, много просто, просто го сменям. И как много хора неразбраха, че за автомобилните производители е най важно първия собственик да е доволен, това какво мисли гацо за 20 годишна барака на 500 000км си е само на гацо проблем.
  • 29 Живанши

    1 4 Отговор
    Туарега стана яко демоде. Никой не ги купува. Едно време бяха на всеки ъгъл. С тази стартова цена можеш да си купиш Мерцедес, БМВ, ЛЕКСЪС... Не казвам Ауди защото те са визуално много остарели дизайни. Но ваген за тия пари с интериор на шкода - бедно.

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Живанши":

    Може да купиш Бенц или Бимер за тези пари, да! Ооообаче, повярвай, нико общо нямат да имат с Туарега!!! За да сравниш и вземеш по добро ти трябва БМВ или Мерц за поне 200 000+! Вирвай ми!
  • 31 Гост 2

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Живанши":

    Баш пък новия Туарег е със супер дизайн! Нищо лигаво, нищо излишно, от 20 метра си лъха на ‘звяр’! Типично ФВ, само че ‘голямо’, без излишни линии, франтифлюшки и екрани! На живо колата изглежда супер!!!
  • 32 Никси

    3 1 Отговор
    140 хил. чирки да им излезнат по седалишните части , най слабо платената държава с най скъпоплатената стока , защото е пълно с Олигофрени , това го няма даже и по Африканските страни !!!.
  • 33 Крайният

    3 1 Отговор
    В страната, в която живея, а тя е с много консервативно мислене, ми прави впечатление масовото навлизане на пазара на Шкода, Дачия и на китайски автомобили.
    В същото време изключително рядко виждам последни модели на Фолксваген.
    Страната е Англия.
  • 34 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пилот на Ферари":

    Явно много си ги карал!!! 🤣🤣🤣
  • 35 според зависи

    1 0 Отговор
    Всеки влак си има пътници....Някои се возят в първа класа а други в пета класа..