Last news in Fakti

28 Август, 2023 15:15 3 479 10

Това са най-бързите автомобили на Нюрбургринг по класове

  • нюрбургинг-
  • автомобили-
  • електромобили-
  • рекорд-
  • писта

Германската писта е сред любимите на феновете

Това са най-бързите автомобили на Нюрбургринг по класове - 1

Нюрбургринг е една от най-известните автомобилни писти в целия свят и като такава, често производителите на коли изпробват автомобилите си именно там. Освен, че ги изпробват, те често използват и пистата, за да показват колко по-бързи са техните автомобили от тези на техните конкуренти. В последно време много автомобилни производители се хвалят, че са постигнали рекорди там, но кои държат рекорда към този момент, вижте в долните редове.

За целта класацията е разделена в различни класове, като в тях влизат такъв за „Най-добра обиколка“, „Серийни автомобили“, „ Седани“, „Кросоувъри“, „Коли с предно предаване“, „Компактни автомобили“ и електрически автомобили. Дадените времена са отчетени на по-дългото 20.832км трасе, което е актуално от 2019-та.

Абсолютният рекорд за автомобил на пистата се държи от Porsche 919 Evo Le Mans, което постигна време от 5:19.55 минути, следвано от Volkswagen ID.R с 6:05.34 минути и Porsche 956 с 6:11.13 минути.

При серийните модели, Mercedes AMG One държи рекорда с 6:35.19 минути, докато Porsche 911 GT2 RS Manthey-Racing се нарежда на второ място с 6:43.30 минути. Бронзовия медал отива при Mercedes AMG GT Black Series с 6:48.05 минути.

Най-бързият седан е Jaguar XE SV Project 8 със 7:23.16, следван от Tesla Model S Plaid Track Package и Mercedes AMG GT63 S 4Matic +, съответно със 7:25.23 и 7:27.80 минути.

При „джипките“, най-бързо е Porsche Cayenne Turbo GT със 7:38.93 минути, следвано от Audi RSQ8 със 7:42.25 минути и Mercedes AMG GLC 63S 4Matic със 7:54.40 минути.

При колите с предно предаване рекордът се държи от Honda Civic Type R със 7:44.88 минути, следвана от Renault Megane RS Trophy-R със 7:45.39 минути. При компактните автомобили най-бързо е Audi RS3, следвано от предходните два автомобила от класацията.

Електромобилите се водят от Volkswagen ID.R с 6:05.34 минути, второ място се заема от NIO EP9 с 6:45.90 минути и трето място се заема от Rimac Nevera със 7:05.30 минути.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДрайвингПлежър

    6 8 Отговор
    Бронзовия медалист от серийните - Мерцедес Блак с под 700 кс отвява прословутия Римак с неговите 2000 кс и незнам си какъв въртящ момент от 0 оборота :D ТОВА КАЗВА ВСИЧКО ЗА ЕЛЕКТРОТРОШЛЯЦИТЕ!
    ФауВе ИД и Нио всъщност дори не са серийни автомобили!
  • 2 Гост

    6 8 Отговор
    Тотална доминация на немците! Дет се вика, отнасят вся и всьо!

    Коментиран от #4, #8

  • 3 СЗО

    4 0 Отговор
    Рено Меган?!?! Браво!
  • 4 тука само..

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Шваби..оти пистата е швабска..оти немат клас хибриди-там нема да влее ни един швабин..само gazoo racing.
  • 5 Притежател

    14 5 Отговор
    Къде са БМВ: най-добрите за шофиране на писта, защо ги няма? Как така параходите на Мерцедес и навесите на ВАГ, които вървят само направо са по-бързи на писта?!
  • 6 Немски фейк

    7 9 Отговор
    Немска класация.Друго не може да се очаква от тях освен да си хвалят техните бангии.Тук виждам един що годе спортен автомобил като Порше който никога не е можел да се нареди до Ферари.Факт е че по добър от италиянеца няма в направата на спортни автомобили.

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Нямаш понятие нито

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Немски фейк":

    от автомобили, нито от това кой и как регистрира времената! Но имаш “компетентно” не мнение, а оценка. Талибан!
  • 8 Прав си

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    И в сервизите доминират!😩
    Всеки ден гледам криви картуни като им кажем цена за труд+части.😂😂😂😂И направо се изпускат в гащите.Земи земи немска бангия и те чакам да станем приятели.😀😀😀😀😀😀😀Ама някоя по-бърза така по-бързо ще стигаш до сервиза.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Феррари за да

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Немски фейк":

    направят по-бърз амтомобил от Порше ГТ 2 РС се наложи да турнат три електроматора иначе дуаха таратора без да клатят краставиците.