Last news in Fakti

18 Септември, 2023 17:25 2 265 25

Ще видим ли фабрика на Tesla близо до България?

  • мъск-
  • турция-
  • ердоган-
  • фабрика

Ердоган проведе важен разговор с Мъск

Ще видим ли фабрика на Tesla близо до България? - 1

По-рано днес Илон Мъск и Реджеп Ердоган проведоха важна среща по повод бъдещо развитие на американската марка в Турция. По време на посещението на турския президент в САЩ, той се срещна с изпълнителния директор на Tesla и двамата обсъдиха възможност за построяването на фабрика в Турция.

Според турската информационна агенция Anadolu президентът Ердоган иска Мъск да построи гигафабрика на Tesla в Турция. Мъск е потвърдил, че Tesla вече има бизнес отношения с много турски доставчици и сериозно обмисля изграждането на турска гигафабрика. Това се случва, след като Мъск обяви по време на разговора за резултатите от второто тримесечие през юли, че Tesla ще обяви нова фабрика до края на годината. За момента Tesla разполага с шест завода и се подготвя да започне изграждането на седми в Мексико.

Турската гигафабрика може да бъде общо деветото производствено съоръжение на Tesla и седмата фабрика за автомобили след Фримонт, Шанхай, Берлин, Тексас, Мексико и Индия. Гигафабриката в Невада също ще бъде разширена с нова производствена линия за сглобяване на 50 000 камиона Semi годишно. Tesla има за цел до 2030 г. да произвежда 20 млн. електромобила годишно и тези нови фабрики са от съществено значение за постигането на тази цел.

Освен за Tesla, Ердоган и Мъск обсъдиха и бъдещото сътрудничество в областта на изкуствения интелект и космическите технологии. SpaceX на Илон Мъск се интересува от разширяване на покритието и се нуждае от турските власти, които да одобрят лиценза на Starlink в страната. Ердоган покани Мъск да присъства на турския панаир за космически изследвания и технологии Teknofest в Измир в края на септември и за момента поканата бе приета.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    15 0 Отговор
    А тук нищо не се прави ,защото ОПГ рекетира чуждите инвеститори !!

    Коментиран от #13

  • 2 Калпазанин

    8 4 Отговор
    Ще видим на снимки, като изтребителите. Може и туроператорите екскурзии да предложат. Та да се по радваме и ние

    Коментиран от #4

  • 3 МЪСК 🥇

    8 2 Отговор
    Топла, топла, пАри!
    18.09.2023, След проведени преговори, вече имаме официална покана от Saudi Arabia Public Investment Fund за нов завод в страната с гаранции за суровини и стратегически статут, вследствие на политиката на Саудитска Арабия за диверсификация на инвестициите извън петролния сектор, който, за всички е ясно, е до време.
    Наздраве! Честито!
  • 4 МЪСК 🥇

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Калпазанин":

    Зарежи снимките, мини на клипчета:

    Коментиран от #17

  • 5 и да видим

    4 0 Отговор
    и да не видим, и да е близо или далече ще е с походни легла със сигурност
  • 6 инфлуЛенца

    8 0 Отговор
    Ще видите с бинокъл от Резово!
    Ние произвеждаме "сглобки"
  • 7 Мехмед

    8 4 Отговор
    В Турция всичко може да се види, докато в гнилата българия само през крив макарон.
  • 8 Гошо

    6 2 Отговор
    И кой ши работи там- факултета, Филиповци и циганката от капака на линейката?
    Боже , кажи им на диваците от чалгарската територия, че всичко вече е необратимо потънало!
  • 9 Факти

    8 1 Отговор
    Верно ли е близо до България? Не мога да повярвам! ....Ето само за това си струва да гласуваме за сглобката завинаги! Добре че бяха те, та и ние да видим завод до България! Ако беше Правителство на Радев никога нямаше да видим нещо подобно, и то близо до България! Благодарим Ви, Кирчо и Кокорчо! Вие осмислихте живота на милиони българи!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Лост

    6 1 Отговор
    А какво стана със завода на WW който обеща Плевналиев?

    Коментиран от #15

  • 12 Варналията

    7 0 Отговор
    Колкото видях производство на ел. автомобили в Ловеч (Киро Ментето лъжеше преди избори,че Ловеч отново ще произвежда коли,) толкова ще видя и заводът на тесла.
  • 13 без имена

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "истина е":

    тук се правят само сърпове и чукове.не си прав.
  • 14 Хайл 14/88

    4 0 Отговор
    Ганюф,ти ще висиш на оградата,дано мъск погледне към теб...де.бил само теб те интересуват ел.боклуците,на никой нормален човек не му трябват
  • 15 Хайл 14/88

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Лост":

    Обещанието е културно отказване.
  • 16 Хайл 14/88

    3 0 Отговор
    Пичове ИГНОРИРАЙТЕ "СТАТИИТЕ" на тоя аФтор ганюф.освен да прави жалки опити да натрапи мнението си нищо съществено не пише
  • 17 Хайл 14/88

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "МЪСК 🥇":

    Освен нагласени "клипове" на друго не вярваш.ако покажат на някой клип че теслата вдигнала 300 за 5 сек ще врещиш като заклан че е истина,но няма да кажеш че на всяко такова бягане отива да зарежда че тока заминал...тя теслата наистина ще вдигне 300 за 5 сек ако я пуснат от някой кран с муцуната надолу
  • 18 нормално

    8 0 Отговор
    В Турция в момента има 18 автомобилни фабрики на 16 автомобилни марки.....То е ясно Ердоган отива някъде за да печели за страната си,кажете нашия президент с кого се е срещал и какво е правил за спечелване на инвеститори в България
  • 19 Вижте

    2 1 Отговор
    А Ердоган защо иска да докара конкуренция на тяхната невероятна, страхотна, супер, мега, гига електричка, от която се скъсват да произвеждат според новините преди не много време?
  • 20 Гост

    2 0 Отговор
    Тесла с четири завода се затрудняват да продадат произведените електрокари,наложи се да свалят цените за да предизвикат търсене.Защо са им други заводи.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Точно оня ден на 17 Тесла обяви 5 милионния произведен автомобил , само 200 дни след производството на 4 милионния през март ТАЗИ година !!!! Което значи 5 000 произведени коли НА ДЕН !!! И пак да припомним , ВСЯКА ЕДНА ОТ тях се произвежда по ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОРЪЧКА лично от клиента директно в сайта на Тесла !! А поръчките за Сайбъртрък , които бяха отворени отново с наближаващото начало на производството само за по-малко от месец надминаха 2 МИЛИОНА !!! Мъка , мъкаааа , хахахаха !!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Перо

    3 0 Отговор
    Ердоган води преговори за чужди инвестиции, нови технологии и производство в Турция, осигуряващо работна ръка, на нашия му уреждат срещи с еврейски организации, имащи само искания! 100% от дипломатическия персонал в САЩ са некадърни джендъри и зависими куфари!
  • 24 Перо

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Тези мижави проценти на продажба на ел. коли са направени, благодарение на големи дотации в държавите на производство, а в БГ са безобразно скъпи, липсва необходимата инфраструктура за подръжка, продаваните коли са с нисък пробег и батерията има ресурс 5-6 г., а цената и е почти колкото колата. Освен това за малки щети и ремонти се налага смяната на цели възли и агрегати! Отделно вредното влияние за природата при рециклиране на батериите е много повече от бензиновите мотори. Отделно цената на електричеството за зареждане не е много евтино в БГ. Това показва, че в БГ електрическите коли няма да са приоритет и купувачи ще са само лица с доходи от обществени поръчки и еврофондове. На старо ще купува селската гъзария!
  • 25 Чок гюзел

    1 0 Отговор
    в България е много трудно дори да направиш фирма за изпомпване на фикалии с противогази ще идват НАП и депотати да те рекетират + това сме в евроджендърското семейство.За това чичо ви Мъск е по-вероятно да направи завод в Турция от колкото в някоя европейска държава понеже видя колко го мотаха шфабите.Те и Тойота сигорно са
    глупави че си направиха там завод.