Last news in Fakti

12 Януари, 2024 15:58 6 353 15

Кои са колите, от които собствениците са най-недоволни?

  • удовлетвореност-
  • нови автомобили

Отговор на този въпрос ни дава интересно проучване на Consumer Reports

Кои са колите, от които собствениците са най-недоволни? - 1

Когато купувате нова кола, искате тя да бъде перфектна. Трябва да е функционална, икономична и най-вече трябва да работи според очакванията. Въпреки това много модели не покриват тези критерии, оставяйки купувачите недоволни от покупката си. Consumer Reports наскоро направи анкета, за да открие превозните средства, от които купувачите са най-недоволни, и в списъка има няколко изненади.

Изданието комбинира своите оценки на превозните средства с отзивите на клиентите, за да излезе с класация на автомобилите, които доставят най-малко удовлетворение на новите собственици. Собствениците бяха попитани каква е вероятността да купят същото превозно средство отново. Тези резултати следват по-ранно проучване, в което се установи, че електромобилите обикновено са по-малко надеждни от моделите с ДВГ, но хибридите са най-надеждни. Сега, списъкът с най-неудовлетворителните превозни средства включва:

Nissan Altima : 48% биха купили отново
Volkswagen Jetta : 47%
Kia ​​Forte : 47%
Mercedes-Benz C-класа : 46%
Kia Seltos : 45%
Nissan Kicks : 44%
Kia Sorento Hybrid : 42%
Nissan Sentra : 39%
Volkswagen Taos : 38%
Infiniti QX50 : 25%

Някои автомобили, които попадат в списъка, отбелязват висок резултат при пътните тестове на Consumer Reports, а много от тях имаха силни резултати за прогнозирана надеждност. Оказва се обаче, че на практика, повечето коли от списъка имат съмнителни резултати за надеждност и лошо прогнозирано удовлетворение на собствениците, спечелвайки по този начин местата си в класацията.

Други проучвания на организации като JD Power установиха, че купувачите на нови автомобили често имат проблеми с технологията на автомобила си. Колкото повече функции има един модел, толкова по-голям е потенциалът нещо да се обърка и толкова по-трудно е да научите всички команди. Купувачите очакват стабилно техническо изживяване и изобилие от функции в новите си автомобили, но всичко трябва да работи правилно или в противен случай допълнителните функции могат да донесат допълнителни главоболия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    14 20 Отговор
    А собствениците на Москвич са доволни.
  • 2 Анализатор

    16 38 Отговор
    Dacia logan е уникално здрав, надежден,качествен, за 8 години с моето минах 794 000 без грам проблем и е икономичен към 4,6 гори.

    Коментиран от #3, #5, #12

  • 3 вЕрващ

    41 12 Отговор

    До коментар #2 от "Анализатор":

    Да ,да ,да ! Дачия !!! И аз минах 4 780 000 км. без никакви проблеми и моята даже не "гори" гориво , ами го връща и то направо - в кеш .

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лъжеш

    26 6 Отговор

    До коментар #2 от "Анализатор":

    300 км на ден излиза средно това което си написал и то с Дачия.

    Коментиран от #7

  • 6 някой с дачия

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "вЕрващ":

    представи си едно такси, което върти между 150 и 300 км на колко навърта на година? и това е ако го кара 1 шофьор... ами ако са двама?
  • 7 някой с дачия

    13 10 Отговор

    До коментар #5 от "Лъжеш":

    виждал съм обяви в мобиле.бг за дачия логан на 2 години на 223 000км. хората ги карат много а обслужването е супер като цена... ама теб явно те е срам и караш някой скъп таралясник с качукла на главата докато караш...

    Коментиран от #13

  • 8 оня с коня

    18 2 Отговор
    Ще изкажа Лично мнение което е леко Философско,но пък желрязно Неоспоримо:Ако един собственик НЕ СИ ОБИЧА Колата,той ВИНАГИ ще бъде недоволен от нея!На практика когато една кола ти е на сърцето,С УДОВОЛСТВИЕ И ВСЕОТДАЙНОСТ я носиш на Ремонт и й купуваш разни Глезотии без да жалиш Парите.Друг показател за Любовта е редовното Миенето през 3-4 дни,а ЗАБЪРСВАНЕТО НА ПРАХА външно - ежедневно.
  • 9 Иван

    12 0 Отговор
    Не се заблуждавайте, няма лош автомобил, има лошо поддържан автомобил.В момента съм и с W211 и с Дачия. В миналото съм имал Пежо 405-1 фаза, пасат 3 и пасат5 както Голф другите няма да ги пиша. Най недоволен съм от група ВАГ и Пежото. Останалите се траят. Дачията е на 5 години,купувана нова и естествено от нея съм най доволен, но ако говорим за качество на изработка, то мерцедеса е много напред от другите.Беше на седем години когато го купих, сега е на 21 г. но и на него доста неща съм сменял като рейка, изпарител климатик, рециклиране на фарове,задни пружини и др.
  • 10 Съвецко Качество

    6 4 Отговор
    Добре че не са си купили лада.
  • 11 Гост

    6 0 Отговор
    Кой и от какво не бил доволен от С класата?

    Коментиран от #14

  • 12 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анализатор":

    Това са по 10000 км на месец. Бак6и6 си, нали?
  • 13 Гост

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "някой с дачия":

    Всеки ден по 300 км в тази душегубка, на тези пейки, цели осем години си е наказание. Това е най-неудобният и отвратителен кош, който съм карал, а съм карал и много соц возила, но те возят по-добре от логана.
  • 14 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Още чакам да чуя поне един недоволен от С класата.

    Коментиран от #15

  • 15 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    нема текъв и нема и да чуеш , единствено ако не е изгнила и готова за вторични суровини , защото има и текива модели преди фейслифта до 97 година !!!.