Last news in Fakti

19 Януари, 2024 14:21 2 208 5

BYD може да пусне конкурент на Defender в Европа

  • byd-
  • defender-
  • g-klasse

Компанията обмисля да предложи Yangwang U8 и по-малкия Fang Cheng Bao 5

BYD може да пусне конкурент на Defender в Европа - 1

Китайският производител на електромобили BYD проучва възможността да представи своите SUV автомобили Yangwang U8 и Fang Cheng Bao 5 на европейския пазар, като ги позиционира като конкуренти на утвърдени модели като Mercedes G-Class, Land Rover Defender и Ford Bronco. Очаква се U8, пълноразмерен луксозен SUV, да дебютира на автомобилното изложение в Женева през февруари, като цената му на родния пазар в Китай е приблизително 140 000 евро (152 000 USD).

U8 се отличава с електрическото си задвижване, което включва 49-киловатчасова батерия, съчетана с бензинов двигател за удължаване на пробега, осигуряващ впечатляващ пробег от 1000 км. Забележително е, че офроуд възможностите на U8 се подобряват благодарение на наличието на електромотор, предназначен за всяко колело, което му позволява да изпълнява тесни завои подобно на танк и да се плъзга странично на места за паркиране. Освен това BYD твърди, че плътно затворената конструкция на автомобила му позволява да плува във вода до половин час, въпреки значителното му собствено тегло от 3,5 тона.

В същото време Fang Cheng Bao 5 е оборудван с хибридно задвижване и има по-достъпна начална цена от около 40 000 евро (43 500 долара). Това позиционира Bao 5 като привлекателен вариант за потребителите, които търсят достъпна цена, но същевременно се стремят да притежават здрав и способен SUV, което го прави потенциален съперник на такива модели като Ford Bronco и Land Rover Defender. Тъй като BYD проучва възможностите за навлизане на европейския пазар, тя има за цел да предложи на потребителите електрически и хибридни SUV варианти, които съчетават най-съвременни технологии, проходимост и конкурентни цени.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кандидат богаташ

    3 8 Отговор
    Ако получавах по лев-два за прочитането на всяка новина за поредния китаец, дето ще превзема Европа, ще "убива" Мерцедес или Тесла, или ще предлага "не-знам-си-какви-невероятни" батерии, досега милионер да бях станал.

    Коментиран от #5

  • 2 Тея не се научиха

    1 7 Отговор
    Едно е да копираш ДеВалт или Макита а друго да крадеш визия и качество на известни марки коли. Може и да продават но ако са на 1/3 от цената на горепосочените марки. Все пак това не са 100лв за дрелка па колкото изкара.
  • 3 БАЙО

    3 0 Отговор
    Квото се случи с телефоните същото ще стане и с колите
  • 4 хххх

    1 3 Отговор
    Мръсните ни китайски и японски роби пак ще се правят че колите на тези престъпници са хубави...
  • 5 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кандидат богаташ":

    ами те вече са ги убили твоите марки, явно не си чел достатъчно. Затова за тях стъпването в европа е умишлено направено толкова трудно, щото ако стъпят стабилно твоите ще издишат